Blöt afghanhund

Jag hade tänkt köra glammiga lockar på kvällens inflyttningsfest. Just nu ter sig det lika meningsfullt som det är för en mångmiljonär att vinna tio tusen på triss.

Integritet

Är det någon som vet hur man gör för att lösenordsskydda utvalda blogginlägg?

Weleda!

När jag fyllde år i början av sommaren fick jag många, väldigt fina presenter som jag har mycket glädje av. Av min svärfamilj fick jag bland annat det ni ser nedan. Duschcremen har en sån mild, naturlig citrusdoft att jag knappt kan förklara det. Även bodyscruben är rätt underbar, och då är jag egentligen ingen peeling-tjej. Har aldrig sett de stora fördelar som så många pratar om, antar att det beror på att min hud är härligt mjuk och len naturligt. Men den här gillar jag, som sagt. Rätt rivig - på ett bra sätt - och så doftar den, förutom citrus, björk! Känns härligt naturnära. Jag kommer aldrig kunna vara utan dessa produkter nu, speciellt inte duschcremen, mmm.

Så Weleda, spons mottages tacksamt. Jag kan skriva ett hyllande blogginlägg varje dag om det skulle behövas.



Bilderna från www.topformula.se

Grattis alla Gotvidar och Sevedar

Ni har namnsdag idag!

Tröstad?

I dag har inte varit en särskilt munter dag. Så det blev lite tröstshopping, vilket ju är en svordom i dagens lyxfällan-samhälle. Men det skiter jag i. Ett par mjukisshorts från Monki som jag ska skrutta omkring i hemma med omnejd. En halvslapp, tunn t-shirt från samma ställe. Och så tandborsthuvuden. Jävligt tråkigt att lägga pengar på, men jag är lat och orkar inte borsta tänderna med vanlig borste.


Plötsligt hamnar man väl under en spårvagn

För en hemsk sekund fick jag tänka efter om det verkligen är fredag idag. Och det är det ju. Sitter på jobbet och koncentrerar mig hårt på att bli av med min huvudvärk. Ja, jag vet, jag har ont i huvudet lite för ofta. Men jag är periodare och det är ju alltid nåt? (??!!?) Just idag misstänker jag att skallebangen var resultatet av lunchens pepsicola, som dessutom kostade 36 jävla spänn. Kan man få ont i huvudet av läsk eller kanske bara av pepsicola? Jag tänker socker i mycket starkt koncentrat. Socker är knark säger ju dom som vet. Aja. I helgen får vi besök av flera, härliga personer. Så jag kommer nog inte att ha tid med bloggskrället.

Ps. I dag har både min mamma och Anders mamma namnsdag, så grattis till er kära mammor!


VARNING SOS UNDVIK

Jag skulle vilja utfärda en varning för cidinho & doca - rap das armas (ja, helt obegripligt, jag vet, jag använda såklart copy & paste). Eftersom jag lyssnar på webbradio hela dagarna så dyker den ofrånkomligen upp då och då (är nån slags sommarPLÅGA tror jag; barapapapapappaaaaaaa). Oftast byter jag kanal direkt när den spelas, men ibland är jag så djupt försjunken i något att jag kommer på att jag sitter och lyssnar på skiten. Då klickar jag så frenetiskt efter bytakanalknappen att jag riskerar musarm. Usch, det är verkligen dum jävla musik låtifierat. Och ni som lyssnar på det, och tycker det är något annat än vidrigt, är också dumma.

Klagosång

Åh, jag är så trött och seg. Och det beror till ungefär 98 procent på det trista vädret. Hade det varit soligt och somrigt hade det fortfarande varit jävligt att gå upp på mornarna, men jag hade ändå haft massor av energi till att göra grejer efter jobbet. Typ somriga grejer. Just nu är soffan, datorn och tv:n det jag orkar med. Sitter och känner på om jag ska orka tina några muffins. Men jag vet inte.




Skoblogg

Här kommer skoinlägget.


Min kille är nästan osunt (nejdå) förtjust i skor och har många, väldigt snygga, par skor. De senaste halvhöga Paul Smith-sneakerserna i mörkgrönt, mjukt skinn inte minst... Men det var inte det vi skulle tala om nu. Utan hur han faktiskt har påverkat mina skovanor. Innan vi träffades var jag måttligt intresserad av skor. Jag ville såklart ha snygga skodon då med men hade ändå ett rätt praktiskt synsätt i frågan. Men, allt eftersom åren tillsammans med min stilsäkra b-friend har passerat, så har jag mer och mer fått upp ögonen för alla fantastiska skor som finns, och inte minst hur effektivt de både kan lyfta och stjälpa ens övriga utstyrsel. Så numer köper jag rätt mycket skor, för mycket skulle vissa hävda. Men men. Det här var en lång utläggning för att få visa två par skor som jag mer än gärna skulle klä mina fötter i framöver. Båda är från Vagabond, som ju har blivit riktigt bra de senaste åren.


Jag har ett par bruna som är snarlika dessa, men modellen är ju så snygg att man nästan kan säga att jag även behöver ett par svarta... Väldigt Anne på Grönkulla, I love it.


Nästintill perfekta? Snygg, klassisk - utan att vara tråkig - modell som man, i mitt tycke, kan använda vid i princip vilket tillfälle som helst.

Men shit, nu när jag skriver om dessa i min blogg så kommer de ju ta slut DIREKT. Det gäller att köpa på sig dem så fort som möjligt då.

Kall men väldoftande

Ibland tar AC:n i lite väl mycket. Trots att jag har långärmad skjorta och kavaj på mig så sitter jag på kontoret och småhuttrar. Och inte kan jag gå ut och värma upp mig heller, jävla skitväder. Det har inte börjat regna ännu i dag, men det är väl bara en tidsfråga. Men, jag kan i alla fall muntra upp mig lite genom att lukta på mig själv (smidig övergång där va?). I dag kan jag dra in Paul Smiths Rose genom näsborrarna. Jag växlar mellan den och Calvin Kleins In2U. Båda har jag fått av min kille. Den sistnämnde efter en önskning, men Rose valde han ut helt själv och den var mitt i prick. Förutom doften är det bästa med den den lilla tygpåse som parfymflaskan låg i. Den gör risken mindre att flaskan går sönder om man tappar den i golvet.

Hallå?

Jag ligger lite lågt med inlägg när ni är så dåliga på att kommentera. För, som ni har läst på så många andra bloggar, så är det ju inte så kul att blogga när man inte får någon respons TROTS att man ser de rätt många besökarna (well, allt är ju relativt, blondinbella). Med det sagt kan jag bara säga att jag har ett inlägg förberett. Ett inlägg om skor! Så.. Ni vet vad ni ska göra.



Memory lane

I veckan satt jag och kollade igenom bilderna i mitt bloggarkiv. Det är sjukt hur en bild kan framkalla minnen, känslor, smaker. Men härligt såklart. Jag gjorde i alla fall iordning ett litet kollage med några av bilderna, inte särskilt snitsigt och snyggt - för det orkade jag inte. Men ändå. Och ja, det flesta är på mig. Tugga i er det. Och med detta säger jag godnatt.


Jodå

Husmorsfasonerna har hållt i sig idag. Förrutom att tvätta har jag, med lite hjälp då, producerat lasagne och en herrans massa muffins. Känner hur de sakta rinner ur mig, husmorsfasonerna, så nu kommer jag inte kunna diska på en vecka. Minst. Sorry A. Nu ska jag.. göra nåt annat. Hörs SEN.

 

Städa

Vi ägnar denna gråa lördagförmiddag åt att städa. Förbannat tråkigt men också förbannat välbehövligt. Just nu väntar jag på att de moppade golven ska torka, därefter ska jag ta det allra roligaste: badrummet! Mitt tunga huvud har inte lättat, men jag försöker med hjälp av min vän Ibumetin ignorera detta faktum. Hittade en skål med godis på golvet när jag städade, alltid nåt! Hörs sen.

Varm

Gick hem efter lunch i dag. Ska ju bli sämre väder i helgen så jag kan lite gärna sitta och jobba ett par timmar då. Bilden nedan tog jag precis innan jag gick ut på innergården för att sola, kletigt insmörjd med solkräm och allt. Det blev dock ingen längre solsejour då det mest kändes varmt och jävligt. Känner mig inte helt hundra. Nu ringde A och sa att han också slutat för dagen, jippie!


Kalla mig bög

Åh, Vapnet på radion nu. Rätt bra, men framför allt påminner den om mina och Anders första, stapplande steg. Fint. Kalla mig ceeeepeeeee...

Svininfluensa och Gothia cup

Som ni förstår av rubriken kommer detta inte att bli något upplyftande och positivt inlägg. Så ni som lätt dras ner av otäckheter råds att sluta läsa nu. Det är ju trots allt helg om bara några timmar. Har ni slutat? Bra!

Till resten då: Jag ogillar Gothia cup i vanliga fall. Snorungar överallt; på spårvagnen, på stan, i mina kvarter... Ja, ni VET ju. Men i år hatar jag Gothia cup väldigt, jävla mycket. För i år har de med sig en fin present - förutom svett, trängsel och tonårsljud (så högt, så gällt!) - nämligen SVININFLUENSAN. Mot min vilja är jag rädd för denna äckliga sjukdom (ja, det är ju namnet som till stor del gör det och JA, jag borde veta bättre än att bry mig om skrämselpropaganda, men är man halvhypokondrisk så ignorerar man inte SVINinfluensan). Och jodå, jag vet, i höst kommer 400 000-5 000 000 miljoner svenska få den, jag håller nog koll på det, men jag har planerat att vaccinera mig innan den slår klorna i mig. Nu gäller det dock att förbereda sig på det värsta: Innan veckan är slut kommer väl hela, jävla göteborg att vara smittad. AV SNORUNGARNA FRÅN GOTHIA CUP.

Jag förbereder mig på det värsta.

Och på tal om det värsta. Kanske inte det värsta, död suger ju, men något av det konstigaste med hela den här svininfluensagrejen är ju myndigheternas agerande i frågan. Uppenbart är ju att de vill skrämma upp befolkningen så att alla går och vaccinerar sig, stannar hemma om man känner sig sjuk osv. Men samtidigt, när det uppenbaras ett fall av svininfluensa så är det alltid någon läkare eller person från smittskyddsinstitutet som säger att "det finns ingen anledning till oro och vi har isolerat personen". Jag fattar inte. Vad är det med alla dessa dubbla budskap?

Fotnot: Raljera /verb/ att raljera med någon eller något är att driva med något, eller att göra narr av någon, att få någon eller något att framstå som dum/t.

Myskväll

Jag och älsklingen gick en promenad i slottsskogen ikväll. Åt kulglass, fnissade åt 42-åringarna som hade ställt upp koner som de skulle sicksacka mellan på några slags hjul och beundrade sälarna som ju är så jävla söta! Nu fanns det tre bebisar också. Får i alla fall mig att pipa. Efter slottsskogen strosade vi ner för Linnégatan för att hoppa på en vagn, som ett par hållplatser senare skulle fyllas med 16-åriga fotbollspojkar från Mariestad. De luktade mycket svett och bräkte på den bredaste västgötskan. Usch, jag har verkligen svårt för fula, bonniga dialekter men det är ju en annan historia. Nu har jag druckit av det chai-té jag fick av Sandra i födelsedagspresent. Mycket gott. I morgon är det fredag, tur efter den här mycket tuffa arbetsveckan, haha. Nu måste jag
snart sova, tanten är trött.

Det finns en gata där alla kan mitt namn

Wiee, nu spelas Ramlar i min webbradio! Fan vad bra den låten är. Fan!


Fika

Jag är så jävla trött! Sömnig. Den här gåupptidigt-grejen är.. inte min grej. Blir ju förstörd, och det trots att det blev en kort jobbdag idag och glass vid vattnet vid Storan med Sandy istället.

Vi hade lösa planer på att se Kristofer Åström på Liseberg ikväll, men då det började regna grusade vi dem. Vi promenerar bort till A & N och blir bjudna på fika istället, minst lika trevligt det! Det var länge sen jag träffade min otursförföljda storasyster.


Campa!

Det är väldigt lugnt på jobbet för tillfället, så det blir inte lidande om jag bloggar litegrann. Just nu sitter jag och längtar tillbaka till campinglivet. Det var faktiskt så jäkla mysigt. Okej, att sova i tält är ingen höjdare, men allt runtomkring. Jag märkte att jag fann det fantastiskt avkopplande att sitta vid tältet i kvällssolen, gå och duscha för ett par femmor eller strosa upp till den överpriserade campingbutiken och köpa en liter mjölk att ha till nescafet. (det behövdes en ny mjölkförpackning per dag då det var ungefär så länge kylklamparna höll sig kalla). Jag saknar det. Och nu när det tydligen är bra väder på Öland är jag assugen på att bara dra dit och slå upp vårt (well, niclas egentligen) tält igen! Kommande år tar jag dock gärna med en husvagn istället, lite bekvämare.

Haha, jag är en sådan jävla svennebanan i vissa hänseenden (vilket ju per definition är något negativt, right?)! Men äh. Det gäller att plocka de bra bitarna, vet ni. Och passa på att campa innan det dyker upp några knoddar, för då verkar campinglivet vara en liten mardröm.


Trist med återanvänd bild jag vet, men det är den jag har tillgång till nu.


Rapport

Ikväll har jag gått långpromenad, gjort välbehövlig hårinpackning, skrattat åt en rolig kille på tv som hette Daniel Westling och spelat Settlers med min kille. Och nu är det läggdags.

Ps. Om ni kommenterar anonymt (cissi!) så ge mig en ledtråd om vem ni är (som mamma "/M.") så jag slipper fundera på vem det är (jobbigt)! Det här med ip-nummer verkar nämligen lite opålitligt.

Natti nu.

Här hänger jag

Det känns jäkligt obekvämt att sitta och plåta på kontoret, speciellt sig själv. Men för er, bloggläsarna, offrar jag mig! Mitt kontor är rätt anspråkslöst - och rörigt - men det är ett EGET rum. Rätt stort. Och framför allt: jag slipper sitta i ett sånt där HEMSKT kontorslandskap! Burr. Hoppas inte att jag avslöjar några företagshemligheter nu... Tur att bilderna är små så att de i så fall är omöjliga att tyda. Vad gör ni idag? Har alla semester utom jag?


Godnattpuss!

Hallå där! Vad många ni är i dag. Jag ska lägga mig snart. Läsa Elle kanske (inte för att den är särskilt bra, finns inga bra, svenska magasin, kanske måste börja läsa utlänningar). Parentes. Vi lär höras i morgon. Godnatt!

Call me Ljungbeeeerg

Det är ruggigt tomt här så jag har webbradion på i mitt rum för att inte få total lappsjuka. Nyss spelade de en rätt kass låt med EMD som heter Youngblood. Men. Om man istället tänker att de sjunger det det låter som att det sjunger, nämligen Ljungbeeerg (uttalat på Engelska) - och då förstår att det är Fredrik Ljungberg de syftar på - så blir låten inte bättre, men lite roligare. Testa nästa gång ni stöter på den (för det lär ni göra om ni konsumerar något slags kommersiellt medium)!


Hahaha, hihih. De är så roliga! Snygg-erik, HOHOHO.

Vill sova istället

Tillbaka på jobbet efter ett par sköna semesterveckor (varav en bjöd på sol, inte illa I guess, svenska sommaren!). Enda trösten är väl att min chef innan jag gick på semester sa "va, har du bara två veckor, nej du måste ta mer semester!". Så okej då, det tänker jag göra. I början på augusti eller så. Och så en i september såklart. Det är ju faktiskt lite käckt att dela upp semestern, trappa efter trapp, som Kevin Borg skulle sagt.


MEN. Just nu känns det mycket segt. Inte minst i hjärnan, vars största utmaning de senaste veckorna har varit att få upp ett tält. I morse när helvetesklockan ringde var självmord det första som poppade upp i hjärnan (obs! mamma, skämt!). Som jag misstänkte har det trillat in en del mail med små uppdrag till mig. Känns dock överkomligt. Jag får göra en liten lista sen och börja bocka av.. så småningom... måste ju mjukstarta lite. Nu får det nog bli en balja automatkaffe.


Baby I can see your Halo

Hemma i göteborg! Känns trist och skönt, ni vet sådär som det är. På tv:n var det nyss reklam för Beyoncé; skiva, dvd, parfym, nåt. Beyoncé är ju verkligen rätt grym; skitsnygg, begåvad, säkert smart. Men jag har aldrig gillat hennes musik, för gapig och hysterisk för mig. Men nu har hon (hennes låtskrivare?) faktiskt släppt ur sig en låt som jag tycker är riktigt bra, nämligen Halo. Kanske mest för att hon sjunger verserna (den första i alla fall) i en oktav lägre än hon brukar, haha. Men också för att den har en snygg melodi. Så tycker jag. Nu måste jag nog skrutta ner i tvättstugan. Och sen blir det bio!


Uteblivet

Nänä, inga bilder ikväll heller. Vi spelade kort med päronen istället. I den ljumma sommarkvällen. I morgon ska jag upp tidigt, det är jag inte ett dugg nöjd med. Godnatt.

Men typ!

Ajaj, det blev inget mer bloggande sen igår. Blev väl för upptagen med något, typ, eeh. Gå promenad i regnet! För det gjorde jag faktiskt. Och spelade settlers med H & P. Men skit i det nu! Kanske, kanske blir det bildbloggande idag istället - för det är ju så kul, eller hur! Men inte nu, för nu är jag hungrig och det hoppas jag att resten är också så vi kan beställa käk från en av mariannelunds typ tre restauranger. Det finns faktiskt kina/thai, ojoj! Blir fyra små rätter för mig tror jag. Är som sagt hungrig. Hej svejs så länge.

Bon matin

God morgon! Jag har ett jävla mygg-, eller knott?-, bett på högra ringfingret som har väckt mig några gånger i natt. Jag måste vara hemskt söt för jag får alltid så himla mycket myggbett, har alltid fått. Och ja, visst, sommartecken. Men NEJ TACK! Jag ser hellre solbränna och kall öl som bevis på att sommaren är här.

Nu verkar det som att det kassa vädret bestämt sig för att inta även småland, så jag vet inte vad vi hittar på idag. Kanske bildbloggar jag lite senare, har ju faktiskt fotat en hel del den senaste veckan.

Så länge!

 

Finfula

Jag, jonte och nea sitter och fotar oss själva med datorns inbyggda webbkameran i kasst ljus. Då kan det se ut såhär:




Fortsättning

Shit, det var verkligen sjukt skönt att bada idag! Det är ju en liten myt att "när man väl doppar sig så är det skönt sen". Men det stämde faktiskt idag. Sjukt skönt. Dock har jag lyckats bränna mig trots att jag duktigt smörjer in flera gånger med hög (15 är väl hög?) faktor. I fejjan ser jag ut som en rödbrun prickigkorv (var kommer alla fräknar ifrån!?). Men det är ju charmigt! Har iaf köpt en keps (!) idag. Keps är fult och passar väldigt dåligt på mig, men jag vill inte se ut som ett russin när jag blir gammal så jag tar det! Nu ska jag fortsätta att njuta av den här ljuvliga kvällen. Hejdå!


Funkar

Hej hopp! Vi har det fortsatt toppen. Hotellet är avbokat och vi fortsätter tälta ett par nätter till. Man är väl ingen vekling heller!? Nej nej. Ah well, stranden väntar, så nu har jag inte tid med er längre!

Semester, baby!

Vi har det fint. Tältet är rätt varmt och luftmadrasserna lite hårda, men det gör inte så mycket för det är värsta mysigt att campa med den man är kär i. Havet ligger 20 meter bort, jag önskar att jag alltid hade det så nära. Har inte så mycket mer att skriva just nu, vet knappt vilken dag det är. Det är semester och jag älskar det!