Facebook

Det här med Facebook. Borde man skaffa? Har fått tusentals (nåja) invites från vänner och semivänner de senaste månaderna. Har dock aldrig orkat. Men nu verkar ju typ ALLA ha det. Vill jag vara en alla? Vet inte. Får se.

Socker

Fan att saker är mycket godare med socker än utan. Som te. Det är så mycket godare med mjölk OCH socker. Men hur nyttigt är det då? Nä just det. Så därför har jag nästan slutat med mitt älskade socker i te. Med undantag. Nyss drack jag en god kopp söderte med mjölk och lite socker i. Det var gott!

Idag jobbar jag.. ja okej, ska vi reda ut det här nu. Med min praktikplats. Vet inte vad jag ska kalla det, känns lite fånigt att kalla det jobbet efter två dagar. Men ändå som den mest riktiga benämningen. För det är ju som ett jobb, förutom att jag bara får en halv lön då. Petitesser liksom. Hrm. I alla fall, från och med nu kommer jag benämna den arbetsplats jag kommer gå till, åtminstone fyra dagar i veckan fram till jul, för jobbet. Okej? Förstår att ni alla grubblat er blå över det.

Idag börjar jag JOBBA klockan två. Har således mitt första kvällspass. Vilket känns okej i sig men tråkigt eftersom A slutar 17. Tänker hålla honom vaken, åtminstone en liten stund, när jag kommer hem ikväll. Vägrar låta det bli så att jag sover när han går och han sover när jag kommer hem osv. No way! Imorgon och på fredag, och i helgen då, är jag ledig förresten. Lyxigt värre! Nu måste jag diska. Suck.

Mitt nya jobb

Shit, det är kallt i stockholm idag. Hösten har bara klivit på utan att knacka först. Jag gillar det inte riktigt.

Efter två dagar på redaktionen känns det.. bra. Det är lite tufft att sitta mitt i smeten, rapport på ena sidan, aktuellt på andra, sportspegelnpå tredje. Osv. Min handledare är väldigt snäll mot mig. Nästan som en extrapappa ibland. "Ta en timmes lunch du med killen, vila lite, du har ju varit så dutkig nu" och "men om du känner dig trött innan fem så går du hem, okej?". Och så printar han allt jag skriver. Så jag kan visa upp det för folk typ. Men jag blir inte bara bortklemad utan producerar faktiskt lite också. Idag låg en artikel jag skrivit  på topp på löpet hela dagen. Men nu är slutklappat på axeln för den här gången.

Nu ska vi baka kaka. Och pussas. Jag tror vi ligger i topp på pusslistan. Och det är så jäkla bra!

Uppklädda

Såhär, ungefär, såg vi ut igår, min fina man och jag. Rätt så stiliga, om jag får säga det själv. Lägg märke till (!) hur A:s slips matchar färgerna i mina klänning. Jag kan även avslöja att hans strumpor går i samma färgtoner. Och självklart var Göteborg på sitt allra blåsigaste humör. Konstigt vore det annars.



56091-251

skoskav från HELVETET

Just det. FY SATAN VILKA JÄVLA SKOSKAV JAG UTSATTES FÖR IGÅR. Liksom okej, att nya skor klämmer och skaver lite får man räkna med, så är det ju. Men detta. Vi snackar köttsår. Insåg rätt tidigt på kvällen att det inte skulle fungera och lade skorna på hyllan, så att säga. Och det gick (minst) lika bra att dricka vin och dansa barfota. Faktiskt så skulle man kunna säga att jag startade en trend, för innan midnatt var det inte många av brudarna som hade skor på sig. Yeah. Carro - trendsettern. Men i alla fall. Mina skoskav. Ajajaj så ont de gör. Idag köpte jag såna där läskiga plåster, som blir som en extra hud ni vet, och de hjälpte njutningsfullt mycket. Nu är bara frågan hur fan jag ska kunna ha på mig de där skorna igen? Det är bara att bita ihop antar jag. Kanske ska täcka hela fötterna med de här plåstrerna tills skoskaven helt enkelt inte har någat annat val än att kapitulera? Ja, så får det nog bli.

Mätt och trött och nöjd

Sitter på tåget från Göteborg på väg tillbaka till Stockholm. A sover sött bredvid mig. Bröllopet igår var fint och trevligt, och tämligen testosteronstint vid min bordshalva. Lyckliga jag som hamnade i lumpenhörnan. Verkligen. Och rödvinet flödade, skulle man kunna säga. Fan vad jag har lärt mig att uppskatta rödvin.

Supertrevlig och småbakfull frukostdejt med Sandra och Matias fick avsluta blixtvisiten till hemstaden. Och vilken jävla frukost sen! Har ni inte provat brunchbuffén på Soho vid Kungsportsplatsen - gör det. I'm telling you. Åk från Luleå och käka söndagsfrulle där. Dyrt ja, men så värt det. SÅ. Namnamnam.

En slitig vecka, följt av en slitig helg, är snart till ända. Och imorgon kör vi igen. På riktigt den här gången. Jag har liten sovmorgon och börjar inte förrän 10. Skönt.

Göteborg

Vi är i Göteborg! På en båt för tillfället. Har precis köpt mig, genom ett sms, 20 minuter internettid för 20 spänn. Jag säger då det. Dock inte för att blogga. Var ju tvungen att kolla vägbeskrivning och sånt trams. Bloggningen kom på köpet. Jeje, nu vet ni hur det är. Om ett par timmar ska vi bevittna en vigsel och efter det på en, förhoppningsvis, fet fest. Hejdåpåer!

Nightynight

Jaha nu är det snart helg. VILKET ÄR EN JÄVLA TUR FÖR JAG BEHÖVER SÖMN! En vara som inte kommer strös över mig i helgen heller, i och för sig, för vi ska till göteborg och gå på bröllop. Men lite mer får jag sova, hoppas vi. Introveckan lider mot sitt slut, skönt tycker jag för jag vill som sagt hugga tag i det riktiga jobbet istället. En hel dags röstträning idag kändes till exempel något överflödig...

På tal om bröllopet, outfiten är kirrad sånär som på skorna. De måste vara svarta, och de två alternativ jag egentligen har är inga klockrena sådana. Hmm kanske tvingas att köpa ett par skor imorgon istället, stackars mig. Jo sen är det ju en sak till. Bh-frågan. Ska ha en armbandslös klänning och måste således ha en dito bh, och sådana gillar jag inte. Känns opålitliga på något sätt. Men trots att jag inte är någon Pam A direkt så är att gå utan inget alternativ. Så vi får se hur jag löser det. Snurrar jag bh:n jag hade till studentbalsklänningen ett extra varv så håller den sig nog på plats.

Vi säger så, och jag ber nästan om URSÄKT för svamligt inlägg och taskigt språk. Men jag är trött som sagt och ändå, mer eller mindre, tvingar någon odefinierbar tvångstanke mig att blogga. Knasigt. Men bättre dåligt än inget? Kanske. Godnatt, nu, på er!

Rapport

Okej, nu smakar jag olagligt mycket vitlök i munnen (från första takeaway-käket här i årsta, pasta från greken).  Vill inte tänka på hur det osar ur den. Munnen alltså. Jag vet ju vad jag själv tycker om andra personers vitlöksos. Speciellt såndana jag inte känner. Eller bara de kanske. De jag känner och tycker om borde jag faktiskt ha lite större överseende med än så. Hursomhelst kan nog en tandborstning extra ikväll vara på sin plats. Så jag får pussas lite med min beloved.

Andra dagen på SVT-utbildningen och jag känner att jag börjar bli mer än redo att lämna skolbänken. Fem år (eller nåt sånt!?) på universitet räcker. Blir helt slut i lilla skallen av att sitta och lyssna en hel dag. Tur att vi får fika stupikvarten i alla fall. Och det känns som att jag kommer bli ännu mer koffeinberoende i höst.

I övrigt saknar jag litegrann att traska hemåt på Heden, i kvällssolen. Saknar dig Göteborg. Bara så du vet. Men vi ses ju i helgen!

All work and no play.. typ

Dagen kan närmast beskrivas som seg. Och det hjälpte ju inte att jag varit sjukligt trött hela dagen. Känns som att denna introduktionsvecka är något överflödig för mig. Längtar ut till praktikplatsen och riktiga uppgifter. Men men men. Imorgon kör vi igen. Och nu är jag alltså officiellt en SVT-medarbetare. Yeah.

nästan två timmar av ditt liv

En timme och tre kvartar. Så lång tid tar det att tvätta en 60-graderstvätt i lägenhetens maskin. Det är rätt lång tid. Men så är det ju också rättså skönt att ha tvättmaskin hemma i lägenheten.

Helg

Tjapåer.

I helgen har vi haft päronbesök. Usch vad fult jag tycker det är att kalla sina föräldrar för päron. Men de har varit här i alla fall. Med sig hit tog de vårt (andra) köksbord och vårt (lilla) skrivbord. Så nu är möbleringen fullbordad. Hursomhelst har vi haft en trevlig helg. Igår kväll till exempel drack vi sjukt goda drinkar och åt sjukt god mat på en trevlig grek på Söder. Och dessutom var serviötren sjuuukt trevlig (läs: galet drickskåt). Strålande! tyckte han att absolut allt var. Såna personer är roliga.

Men jaja, nu är ledigheten över. Fan. Imorgon kör vi!

56091-247

56091-248

56091-249

56091-250

Gimmiegimmie

En enda sak bara: Monki på Götgatan är en ren och skär dröm! My god, säkert - utan att överdriva - fem gånger större än den i Götet. Och så lär det finnas fler än en i Stockholmet va? Mymy.

Behov

Jag tror jag kommer behöva ett par för korta byxor i höst. Ni vet  tajta, som slutar vid ankeln ungefär. Kanske med dragkedjor där nere. Ungefär som Cissis gamla ridbyxor. Fast utan det helskodda tack. Möjligtvis är de grå. Annars svarta. Ajaj, svårt snyggt.

Färgmario

Tjoho, mitt älskade gamla retronintendo fungerar i färg på (ena) tv:n här! Har provat det på kanske sammanlagt tio TV-apparater innan, och det har visat färg på kanske två av dem. Men nu jäklar kan jag se Marios fina röda (?) byxor när han hoppar omkring!

Bortbortbort

Vill ni veta en sak? Jag har typ över ett kilo choklad här hemma i lägenheten. Choklad som jag fått av Cissi eftersom hon tröttnat lite på sin lisebgersvinst. Men i alla fall, jag bad Anders gömma chokladen igår när jag fått den. Och jag har inte frågat var den är en enda gång, eller letat. Bra va? Sjukt bra. Mitt nya liv har börjat och det innebär att en dag i veckan får jag äta vad jag vill. Det ska tydligen bara vara bra för ämneomsättningen. Men de andra sex dagarna ska jag äta nyttigt, och framför allt inte onyttigt. Ja sen ska jag ju motionera rumpan av mig också såklart. Nu ska sambokilona (kan de vara två-tre?), och gärna några till, bort.

Bekantar oss

Igår kväll spelade vi TP på Cissi & Johans innegård. Viktigt att säga är att när vi slutade hade jag, JAG alltså, flest pluppar. Fem stycken. Så jag vann, vad de än säger. Idag var vi, minus Johan, på Söder och käkade Göteborgsglass (Lejonets & Björnens närmare bestämt). Då, igår och idag, kunde det se ut så här:


C & J.
Vissa är mognare än andra.
Direkt solljus gör molnskadad hud ännu blekare.
Vi har fullt upp med att, diskret, spana in...
...denna. Gulligast den här veckan. Och då syftar vi givetvis på den ljusaste av bebisarna.
Anders i Årsta!

Sofo it is

Vi har tvättmaskin i lägenheten vi nu bor i. Håller just nu på att tvätta den första tvätten. Jungfruresan så att säga. Tvättmaskinen skakar och har sig inne i badrummet. Den har gjort det ett tag nu. Ska bli spännande att se hur lång tid en sextiomaskin tar, om lakanen blir rena osv. Rimligtvis borde de bli det men man vet ju aldrig.

Klänningen jag köpt på tradera, och som jag ska ha på bröllopet (inte mitt eget dock) i Göteborrrrg om knappt två veckor, har kommit och den satt som ett (en?) smäck. Med Cissis silverbolero och ett par schyssta skor till blir jag nog riktigt tjusig. Skönt att ha på sig något som ingen annan kommer ha. Jag är nöjd.

Idag ska vi promenera till Södermalm och kolla läget där. Sofo ska ju tydligen vara the shit. Jag föredrar i alla fall Söder framför Östermalm (nästan) alla gånger.

Sthlm

Ja nu är vi flyttade och uppackade. Känns lite konstigt att ha flera olika rum och dörrar att gå in i och genom. Men bra. Kommer bli fint det här. Och förmodligen i alla fall ganska hemma. 33 minuter tog det från (inte till för då var det en hund med som saktade ner det lite) Cissi. Men vi ska under 30.

Men nu till något annat, nämligen ett bloggtips. Helt opartiskt naturligtvis. Alex, min lilla storasyster, har äntligen börjat blogga. I blott en dag har hon hållt på, men det är en lovande start men låånga och braiga inlägg. Läs
här!

Åka bort

Ok. Nu gör vi det här. Packar in det mesta av vårt pick i en envägssläpvagn och åker till stockholm för en halvlång tid. Gud det känns bra och dåligt och roligt och spännande och vemodigt och förväntansfullt och sorgligt och lite gammalt på en och samma gång. Men jag tror det blir bra, alltihop. Och kära kära götet, kom ihåg, det är inte du. Vi har bara en paus. Och vi kommer hälsa på varandra (eller mest jag dig då) hela tiden. Och innan du vet ordet av så är jag hemma igen och allt är som vanligt.

.....

Sista natten på ett tag nu.

Hälsan själv

My god.


Frukost: Havregrynsgröt med knäckemacka.

Knasigt. Men bra!

Efterrätt: Resterna av godispåsen från igår?

ett komma 25

Fucking crazy är jag på god väg att bli. Till råga på allt måste jag packa. Och nu är det så att jag absolutely hatar att packa. Je la deteste! Men jag måste. Och det hjälper ju inte direkt.

ANYWAY. Idag har jag och Anders ettårochettkvartalsdag. Stort värre. Eller något sådant. Jag älskar den där mannen till döds i alla fall. Vi är äckligt lyckliga tillsammans. Borde baka en kaka, eller nåt, till honom för att visa min uppskattning. Men trots, eller nä förresten tack vare, att jag inte gör något om dagarna har jag blivit totalt förslöad. Och idag är det dessutom pissvarmt så jag har extra mycket ingen ork och ingen fantasi. Inget 'go' kanske någon skulle säga.

Men i övrigt är jag alldeles fruktansvärt nöjd.

Mina rosa skor

Måste ju få visa mitt senaste fynd. Ett par rosa tygisar från Coop forum! Ja ni läste rätt, jag tjackar skor på stormarknaden numer. Skulle köpa lite ananas och så låg de där, bortkomna, och var så rosa och fina så jag kunde inte låta bli. Dessa sötsaker kostade inte många tior! Jag är nöjd.



Och så en bonusbild, på min snygga boyfriend. Jag är (mer än) nöjd!


Mitt hår

Usch, det är en långvarig bloggtorka som härjar. Jag är lite orolig för oss. Men vi härdar ju ut det här, eller hur? Kommer tillbaka starkare än någonsin?

Kan ju i alla fall berätta att jag i fredags gjorde ett välbehövligt besök hos frisören. Sa till jäntan som skulle klippa mig att jag ville bli lite mörkare. Och well, som jag skrev i sms till A: "Du kommer väl inte hoppa baklänges av hur mörk jag blev", men jag är nöjd. Mattare blondhet (INGEN UTVÄXT!) och fina slingor. Tycker jag själv. Och klippningen är jag också rättså nöjd med, även om den inte heller är omvälvande. Fresh är kanske ordet som kan sammanfatta det hela. Och oj nu har jag skrivit flera meningar om mitt hår. Är bloggtorkan över?

Solen skiner! A är ledig (och har två dagar kvar att jobba). Jag är nöjd.

Karaktär

Det är ren viljestyrka att gå förbi Ica Focus godisavdelning, ja vilken godisavdelning som helst, utan att stoppa ner en enda liten bit av det bruna knarket i korgen. Och när jag nu lyckas med det (och med tom mage till och med!) börjar jag nästan tro på att det finns ett spår av karaktär i mig. Ett uns i alla fall. Idag utgjorde två bananer, bananer!, substitutet. Inte dåligt av mig. Inte illa alls. Jag tror för övrigt att lite ilska hjälper karaktären på traven. På väg till affären retade jag upp mig en smula över bilförare som inte kan blinka när de ska svänga och på en liten okänd snorunge som riktade sin lilla ynkliga plastpistol mot mitt huvud och låtsades skjuta. Så tack för det då, snorunge.

Aaah

Ååh, JA, jag hittade. SKÖNT

letande gör mig tokig

Det finns få saker som gör mig så irriterad som när grejer försvinner utan någon som helst logisk förklaring. Och jag letar letar och letar och kan ändå inte hitta den där saken som borde ligga där jag lämnade den igår. Och ja, jag är slarvig och duktig på att förlägga grejer, det är jag högst medveten om. Men ibland försvinner grejer, bara sådär, och jag blir tokig. Som nu. Går omkring här hemma och svär för mig själv. Jag har gått igenom de där jävla pappershögarna fyra gånger nu och ändå inte hittat det jag söker. Och jag VET att jag la det där igår. Gaah. Tokig!

Impossible

Just nu lyssnar jag mest på Impossible. Shout out louds fina bit, ni vet. Vackert värre.