Hårigt

Först och främst: är nyligen hemkommen från en fantastisk semestervecka som bjöd på sommarvärme (ibland till och med svett, jippie!), ett ljummet medelhav, fabulous sällskap, 1012 omgångar av Chicago, god mat och den godaste Mojiton jag någonsin sörplat i mig. Bland annat. Jag hoppas att jag kommer ha tid och ork att berätta mer om semstern i helgen eller så.

För nu får ni hålla till godo med ett hårinlägg. Igår var jag hos frisören. Har gått till samma i ett par år nu, men när jag ringde för att boka tid hade hon slutat och personen jag pratade i telefon med hade ”ingen aaaning” om var hon jobbade nu. Någon timme senare fick jag sms från min gamla frisör (märklig slump?) – hon hade bytt till en salong inom samma kedja. Givetvis kunde hennes gamla kollegor inte ha någon koll på det.

Hursomhelst. Jag bestämde mig för att gå till den nya: att testa nya hårinfallsvinklar kan väl inte vara fel? Frisörbesöket började lite irriterat från min sida då hon kom igång med mitt hår 45 minuter efter min bokade tid. Men, som den stora människa jag är, bitchade jag inte om det utan tänkte att det här blir nog bra. En stund att bara sitta still och läsa skvallertidningar från juni 08 är väl aldrig fel?

När hon sedan kom igång med mitt hår kände jag hur förtroendet växte igen: hon hade över 20 års erfarenhet som frisör, kom med alternativa lösningar på färgningen som kändes vettiga och kändes som en rätt skön, varm människa.

Problemet var bara att hon inte lyssnade så bra på vad jag sa. Alltså bokstavligt talat: jag tror att hon har nedsatt hörsel. Ibland svarade hon mig inte alls, ibland svarade hon på något helt annat och ibland upprepade hon det jag sa typ fem sekunder efter mig. Dessutom hade hennes tal en lätt touch av jaghörinteriktigtvadjagsjälvsäger.  

Hur min frisyr påverkade av denna lömhördhet? Jo, nu har jag kort page och svart hår som skiftar i grönt! 

Hehe.

Nejdå alla min antagonister, så illa var det inte, så wipe that smile of your faces.

Men något kortare framtill (bakhåret tog hon bara ett par centimeter på, som tur var) och även något mörkare än vad jag hade tänkt är det. Men jag tror jag gillar det, känns fresh, och jag är faktiskt inte den som hetsar upp mig angående mitt hår så länge jag känner mig fin. Så, det känns bra trots allt! Men nästa gång återvänder jag till min gamla, fantastiska, hörande frisör.

Hoppas kunna lägga upp en bild senare, under tiden har ni något att tänka på.


Söndagsångest?

Vi har det pretty fucking amazing! Så räkna inte med att höra från mig här på ett tag. Ci-ao!

Preppad?

Solkräm check, badtofflor check, euros check. Nu är det bara packningen kvar då, haha. Lite synd att jag känner mig rätt slut innan jag ens börjat packa (att springa runt på stan och leta efter ett slappt, svart linne - utan resultat - hjälpte inte direkt. Hur svårt kan det vara att hitta ett fucking svart, enkelt bomullslinne!?). Känner lite jobbstress. Men vid ska vi säga 16-tiden imorgon kommer jag helt släppa ALLT sådant tjafs och bara koncentrera mig på att ha det jävligt gött. JA!

XOXO

Nämen, ett nytt avsnitt av Gossip Girl har kommit minsann. Visste någonstans i bakhuvudet att det var säsongspremiär i mitten av september och när jag kikade in så låg tredje säsongens första avsnitt mycket riktigt där. Hoppas denna säsong blir härlig och - framför allt - att Blair och Chuck lyckas hålla ihop det (as if). De är ju sååååå fina ihop, haha.




Klaga mera!

Det lönar sig att klaga! Förra veckan var andra gången jag mailade ica och "reklamerade" ett par strumpbyxor som gick sönder direkt. Den här gången sprack de när jag skulle dra upp dem FÖR FÖRSTA GÅNGEN, vilket ju är helt jävla orimligt. Tog storlek 40-44 dessutom, just för att de var så kassa sist och för att de skulle räcka till för mina långa ben. Dessa strumbyxor var dock gjorda för en pygmé, men det hade det glömt skriva ut. Skulle vilja se en person med strl 40-44 försöka få på sig de här strumpbyxorna. Eller inte, för det vore plågsamt. Hursomhelst, när jag kom hem låg ett kuvert innehållandes två 25-kronorscheckar från ica. Sist fick jag 75. Jag ska klaga mera! Från glassbilen ska det visst vara väldigt lätt att få kompensation, hmm...



Nu måste jag föna mitt nyinpackade hår. Det känns ju jävligt jobbigt!

En dag

Ligger i sängen med datorn på magen. En sötnos ligger bredvid mig med sina långa ögonfransar och andas allt mer regelbundet. Jag borde sova men känner mig konstigt nog inte så sömnig. Borde verkligen sova då jag har ett möte kl. fucking 8.00 imorgon bitti. Nej, det var inte jag som valde den tiden. Förutom jobb i dag har jag fikat med Sandy och Matias, sprungit i några affärer, stresslängt i ett par maskiner tvätt, gått en promenad, handlat gurka och potatis, lagat god mat, ätit den och kramats med baby. Kastade ett öga på ett tv-program som verkade handla om sönderopererade bimbotanter som var gifta med rika amerikaner. Jättebra verkar det, lite som Färjan (som jag aldrig sett ett helt avsnitt av). Så kan en dag se ut. Och nu tänker jag bli sömnig. Natti.

Big 25

I går fyllde Andie (Andy? Haha, skittöntigt jag vet, men jag har av någon anledning börjat kalla honom för det! Tror det är cissis fel, för hon började?) 25 år. Men eftersom han har en äldre flickvän (gör ett drygt år honom till lammkött?) så behöver han inte genomlida ålderskriser och sånt tramsigt.

Hursomhelst hade vi en mycket mysig dag. På morgonen bjöd jag på frukost på sängen, skön-(?)sång och paket. Sedan blev det en slapp och mysig förmiddag följd av sen lunch på le pain francais, promenad i blåsten och tårtfika med alex och niklas. Hade varje söndag varit födelsedag hade jag aldrig sett röken av någon söndagsångest. Somnade som ett litet ljus gjorde jag nästan också (till skillnad från de senaste söndagarnas vridasighelanatten-grej).

Typ det enda negativa med gårdagen var att det var en usel pokerdag! Jag förlorade cirka 141 kronor (haha, ni hör ju vilken nivå det ligger på). Dock har jag vunnit ett antal hundralappar den senaste tiden, så det får väl vara okej. Upp på hästen igen bara.

Till sist kan jag upplysa om att nu är semestern väldigt nära. Var länge sedan jag längtade efter något så mycket… Eller nä, det var det ju inte. Men jag LÄNGTAR. Fan vad kul vi kommer att ha det.


det är utsidan som räknas

I höst ska jag shoppa extra smart och genomtänkt! Visst måste det finnas ett visst utrymme för impulsköp av plagg som man blixtförälskar sig i, men jag ska inte ägna mig åt mycket sådant. Istället ska jag lägga krut och pengar på saker som jag ”behöver” (well, i en jävligt relativ och i-landsfärgad bemärkelse såklart), kommer ha nytta av en lång tid samt verkligen känner mig skitfin i.

Här är min höstlista så här långt:

Ett par svarta ankelboots med klack, har provat ett par som känns riktigt frestande.
Ett par platta stövlar som slutar strax under knäet. Svarta.
En brun skinnväska, modell större, att komplettera mina underbara svarta med.

Samtliga ovanstående ska givetvis vara i äkta skinn, jag säger ett STORT nej tack till syntet och fejkskinn.

En  tweedkavaj.
Gärna i ylle så man kan ha den som jacka ett bra tag in på hösten. Den ska ha ett maskulint snitt men vara ändå kvinnlig, ni fattar? Har sett en skitsnygg i nån blogg som med tanke på märket nog kostar en del. Men det kan vara värt det om den verkligen sitter perfekt. Måste spanas in.

Ett par riktigt välsittande jeans
. Här säger mig dock erfarenheten att det dyraste inte nödvändigtvis utgör det bästa. Märkligt nog kommer mina mest välsittande byxor från Lindex.

Just det, en svart klänning från Day som jag provade och förälskade mig i samband med att jag köpte en annan, riktigt fin, klänning för ett tag sedan. Kan vara den perfekta svarta klänningen. Kan vara så att jag måste ha den.

 Jag ser fram emot shoppinghösten!


HEMMA

Ibland är det så jävla skönt att komma hem. Som nu. Har varit borta med jobbet sedan igår morse och jag känner mig helt, oproportionerligt faktiskt, slut. Nu väntar jag bara på att baby ska komma hem också! Det hinner inte gå många timmar innan jag börjar sakna honom och jag HATAR att sova en enda natt utan hans varma kropp intill min.

äsch

Vem mer ska inte köpa ett par slampiga over knee-stövlar i höst: räck upp en hand! Vissa masspyskoser är ju lustigare än andra. Och så ett år senare får större delen av den trendiga befolkningen känna sig som SUCKERS!

Fy fan vad trött jag är idag. Sov knappt en blund i natt. I morgon MÅSTE bli en piggare dag. Har inte tid med detta.

hjälp

Hejhejhej

Oj, bloggen, vad du är försummad. Varför? Well, jag har fullt upp med att jobba, vara trött och frukta svininfluensan. 
Jobbet: inga konstigheter, har ett krävande och utmanande (hehe, fjantigt det lät, men det stämmer ju!) heltidsjobb som verkligen kommit igång efter semestern och som suger musten ur mig just nu!

Vara trött: Well, se föregående punkt och addera sömnbrist till det så är det inga konstigheter där heller.

Svininfluensa då: Alltså, jag är lite hypokondrisk, det vet ni ju. Rädd för diverse sjukdomar. Försöker, och lyckas oftast, tänka logiskt kring det hela. Tillhör ingen riskgrupp, de flesta dör faktiskt INTE, etc etc. Men så läser jag nån jävla artikel eller ser nåt jävla nyhetsinslag och så trillar jag tillbaka igen. Får lite lätt (?) ångest och blir alldeles jättejättetrött. Det är rätt hemskt faktiskt, men sant. Måste försöka sluta upp med det där. Totalt onödigt och gör mig förmodligen mer benägen att bli sjuk.

Det som talar för mig: brukar inte få influensa (hade det rätt ofta som barn, men inte numer), "bara" bli förkyld då och då. Tvättar händerna väldigt mycket. Har börjat med min antioxidantbrus igen.

Det som talar emot mig: Ja, de talar ju om att hälften av befolkningen kan få det. Jag skulle ju mycket väl kunna tillhöra hälften av befolkningen?

Okej, NU RÄCKER DET! Enough.

Det är helg nu, det är förjävla tur.

Och lilla mamma fyller år idag. GRATTIS MAMI!!!