Måndag 2? Nej snart helg!

Hej bloggen,


Nu är det måndag igen, fast det är tisdag, och det känns ju jäkligt bra. Hoppas på att slippa huvudvärk idag! Då hade det känts som en ganska fin dag. Har ont i huvudet ofta nu, jag hoppas att (intalar mig!) att det beror på stress. Stresshuvdvärk är inte heller särskilt bra, men bra mycket bättre än många andra otäcka saker (hypokondrisk, ni vet) och stress är något som jag faktiskt kan påverka.


Så idag diskade och bäddade jag innan jag gick till jobbet. Kanske låter motsägelsefullt, men för mig tar det udden av stressen att jag inte slänger in frukostgrejerna i kylskåpet och lämnar diskbänken i en enda röra. Normal takt liksom, inte den onaturliga, uppskruvade som man, eller i alla fall jag, så lätt hamnar i. Ibland är det faktiskt okej att vara på jobbet halv nio.


Och idag är det alltså semledagen. Jag planerar att äta minst en, helst två.


Avsaknad av dusch och annat

Ungefär en timme till helg, som denna gång expanderar 50 procent till hela tre dagar. Och det bästa är att jag får tillbringa den med världens sötaste lillasyster! Det näst bästa är att Anders inte jobbar som han gjorde hela förra helgen. Topp topp topp, helt enkelt.

Ett litet minus, om vi ska tala i sådana termer, är att vi inte har någon dusch i lägenheten för tllfället. Detta beror på att de håller på att kakla och renovera vårt badrum. Så jag antar att det är totally worth it, men ändå rätt jobbigt att gå till gården bredvid för att ta en dusch. Detta har i och för sig resulterat i Frisksbesök FLERA DAGAR I RAD denna vecka. (Duschar hellre där och har passat på att träna i samband med besöket, smart va.)

We need to sleep

Nu ska jag lägga mig. Drömma våta drömmar om 9 timmars sömn, i sträck.

Neurotisk? Bara lite.

Hade bestämt att det här skulle bli en lugn, skön och planlös söndag - fylld med vila och god bok. Men så vaknade jag på ungefär exakt samma, snortidiga tidpunkt  som i går och kunde inte somna om. Dessutom googlade jag en av mina nyligen uppkomna krämpor (strängt förbjudet för en hobbyhypokondriker, jag vet!), skymtade c-ordet högt upp i listningen och kryssade blixtsnabbt internetfönstret med hjärtat butlande i halsgropen. Nu har den värsta dödsångesten lagt sig och jag har bestämt mig för att en promenad nog vore bra för mig. Så får det bli. Söndagen kan fortfarande bli harmonisk, visst?


Så bra

God morgon bloggen!

I dag sov jag till halv åtta, vilket är ett jävla skämt med tanke på hur trött jag är hela tiden. Nåväl, ska ta en kopp kaffe nu och sedan unna mig en promenad i kylan (hur otäckt hurtigt?).

I veckan fick jag ett Bonsaiträd av Anders (den mindre plantan på bilden), älskar det (och ska göra mitt allra bästa för att hålla det vid liv). Och i morse, innan han åkte till jobbet, fick jag en bukett med fantastiska blommor och en fiberoptiklampa! Ni vet en sån där med strån som lyser! Världens bästa. Min kille har verkligen en fenomenal förmåga att snappa upp vad jag vill ha, behöver, mår bra av. I stort och smått.


(Sol)skenet bedrar

När man tittar ut genom fönstret går det nästan tro att det är vår ute. Men jag har hört massa gnäll i dag om att det är så kallt ute, så jag får nog trycka ner min madickenmössa så långt det går, ta på mig mina tjockaste, röda vantar som ser ut som boxningshandskar och drömma vidare.

Förresten, mmm, känner ni doften av helg?

ALLA hjärtans dag?

Det är sånt här som gör att jag har lite svårt för Alla hjärtans dag. Om man tänker någon sekund extra på Alla hjärtans dag blir det nästan lite äckligt. Som en scen ur Grey's Anatomy. Men att jag dissar Alla hjärtans dag (lite smått) betyder inte att jag inte uppskattar blommor, presenter och annat kärleksfullt, Anders.

I feel so special and loved:



Vill förresten passa på att rikta tack till
Alex, som är den enda som numer kommenterar denna haltande blogg. Puss!

Längtan

Hallå där, hur är läget?

Jag mår bra. Men är trött. Varje morgon när klockan ringer känns det som att något knäcks i min kropp, men utan att gå av... Liksom. Det var en jävligt dålig liknelse, men ni hajar? Trodde att tidiga morgnar skulle bli lättare när man blev äldre. STOR LÖGN.

Den här veckan får jag mycket gjort på jobbet, i den mening att många saker faktiskt kan bockas av på listan till skillnad från att bara gå framåt. Det är en skön känsla. Har ofta ganska svårt för långsamma processer, otålig som jag är.

Och i dag längtar jag lika desperat efter sommar, sol, värme som alla andra dagar.



jätte onti huvudet

Hmm.

Jag trodde att särskrivning var ute.

Anledningen, förresten, till att jag var inne på denna sida var att jag googlade skärmglasögon. Någon som använder sådana? Hur vet man att man behöver dem; räcker det att man blir hemskt trött i ögonen och huvudet av att sitta framför en dator i snitt 8,5 timmar per dag? Minst 8,5, förresten. Damn it.