Advent

Första advent. Vi har ingen ljusstake med fyra ljus och har inte satt upp några stjärnor i fönstrena, för vi flyttar om två veckor. Varenda jäkla jul är det nåt som hindrar oss (mig) från att julpynta i kvadrat! Men när vi väl är flyttade, där runt lucia, ska jag banne mig sätta upp både stjärnor, stakar och glitter. Julen tar slut först i påsk ju!

Advent utan pynt alltså, men nu kom Anders precis innanför dörren med pizza. Funkar det med. Glad advent på er.

Öppet brev till pojkvän, vänner och familj

Detta är ett meddelande till alla som förväntar sig en julklapp av undertecknad (det behöver inte nödvändigtvis röra sig om samma personer som har RÄTT till en julklapp från mig, men försöka går ju alltid):


Det är dags att lämna över er önskelista till mig. Överlämnandet kan ske muntligen, via mail,  i ett sms eller kanske som en klurig rebus? Det viktigaste är att jag får den. Snarast! Annars blir det inga klappar från mig till er i år (japp, det gäller även dig Anders).


Slut på meddelande.


Ont i svansen

I fredags halkade jag på en fläck som var väldigt hal och väldigt hård. Liggandes raklång på isfläcken var jag helt säker på att jag hade brutit svanskotan (det kan man göra, fråga min lillasyster). Jag tog mig (knappt) hem och hela kvällen sedan gjorde det så jäkla ont att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Varenda liten rörelse gjorde skrikont. Att ligga still på soffan gjorde ont. Hela helgen tog jag så mycket painkillers jag vågade. Det hjälpte marginellt, men nu är kotan inte riktigt lika öm längre. Vet inte vad som var meningen med den här texten, förutom att uttrycka lite självömkan. Kanske bara: ta det lugnt med isfläckarna där ute. They are vicious.

Nu ska jag göra en riktigt tidig kväll. Lägga mig i sängen och läsa. Kanske knapra på ett par nobless. FETT SKÖNT.

Någa iakttagelser

I dag möts jag av nyheten att Fredrik Strage får Stora journalistpriset. Det tycker jag var roligt. Grattis, eller nåt.

********

I veckan hade jag en 2,5-timmeskurs i EpiServer. FATTA (!!!) hur glad och lättad jag blev när EpiServer visade sig vara ungefär 25 gånger enklare än Polopoly  (åtminstone det Polopoly jag har jobbat i). Som en bloggpublicering, men mer logiskt och med fler funktioner såklart. Men principen. Gött tyckte jag.

********

Jag har ganska svårt för den rådande inflationen i polisserier och -filmer som råder i Sverige. Eller, jag tycker de är tråkiga (ja, kategoriskt!) och tittar inte på dem. Jo förresten, har sett en Wallanderfilm (ganska imponerande med tanke på hur många det finns) och kanske 1,5 Beckfilmer (också imponerande, och det var enbart för Persbrandts skull, han är ju underbar).

Men så när jag var i Småland för nån månad sen skulle det tittas på något som heter Höök. Jahopp, tänkte jag, ännu en trist, svensk kriminalserie där topnotchpolisens namn blivit titeln, SUCK. Men för att vara social och sånt stannade jag kvar vid tv:n. Och fastnade! Det hela är ganska konstigt, för Höök är inte speciellt bra. Rätt dåligt manus, inga jätterafflande stories och OTROLIGT pinsamma prestationer från främst birollsinnehavare. Alltså, de har haffat folk på gatan och frågat om de möjligtvis skulle kunna tänka sig att läsa några repliker framför kameran där borta? Men det var alltså något i Höök som fångade mig. Kanske var det så simpelt att det första avsnitt jag såg hade en väldigt tydlig cliffhanger och att jag veckan efter befann mig i en soffa i Västerås? Kanske. Men i går var det i alla fall dags igen, och då hade jag ingen bra anledning alls.

Trots att det vid tillfällen är skämskuddepinsamt så tittar jag, med någon slags behållning. Min teori är att jag är svag för den norrländska naturen (och älskar vi inte att oavsett var poliskontoret befinner sig så talar ALLA utom en stockholmska?!), Ruben och att allt är väldigt mellanmjölkslagom. Varje avsnitt är en gnutta spännande men jag blir inte rädd (jag gillar inte att bli det sen jag såg Låt den rätte komma in). Jag kommer ju sakna Höökan när hon försvinner från min torsdagskväll.

*******

Och så den sista, knivskarpa, iakttagelsen för nu. Jag gillar gröt. Inte havregrynsgröt så mycket, men mannagryns- ("len gröt") och risgrynsgröt ("tomtegröt"). Mannagrynsgröt händer det att jag gör själv, men inte tomtegröt. Det är för jobbigt. Men så blev jag sugen, det är ju snart jul!, och tänkte: "Hmmm, vad ska jag göra nu, ska jag verkligen köpa en sån där knasig KORV med gröt?!" Gjorde det för några år sen och minns att jag blev mycket besviken på den artificiella smaken. "Men äh", tänkte jag, "en korv med gröt kostar ju typ åtta spänn så det får en chans till!" Och, det var faktiskt gott. Inte som hemlagad, men ändå fullt fullt ätbar. Jättebra.

MEN - och nu kommer den egentliga iakttagelsen: VAD FAN ÄR DET MED FÖRPACKNINGEN?! Det måste vara den sämsta förpackningslösningen någonsin. Man sticker ett litet hål, förslagsvis i en ände, men det är inte så jävla lätt att förhindra en spridning av hålet. Och så ska man lyckas försluta förpackningen och stoppa in den i kylen igen. Jag har hittills dragit över en plastpåse, tryckt till och stöttat den avmagrande kroven mot ett mjölkpaket. Inte optimalt. Jag fattar inte varför man inte häller (?) gröten på tetra. Eller i nån slags burk, miljövänlig såklart. Det stör mig att korvförpackningen bara är någorlunda lämplig för hushåll med så många personer att man använder hela grötkorven på en gång. Eller har jag missat något? Finns det ett superbra sätt att öppna korven på, som jag missat? Please, fill me in i så fall.

Och så ett inlägg om vädret

Idag hatar jag, ganska innerligt, Sverige i allmänhet och Göteborg i synnerhet. Hade inte detta varit en ganska städad blogg hade jag skrivit ut vad vårt jävla klimat och väder och gud vet vad gjorde med mig när jag gick till jobbet i morse.
JAG. BLIR. SÅ. FÖRBANNAD. Och blöt. Och ruffsig och tuffsig och trött. Eftersom mina skor är väldigt blöta springer jag omkring här på strumbyxlästen idag. Som om jag vore på barnkalas.

Den här dagens otroligt dåliga start har i alla fall gjort mig på ganska dåligt humör, och jag är nästan glad att de flesta verkar vara borta här idag. Jag kommer checka ut tidigare, helt klart - senast klockan tre ("Det är en order", skrev Anders i sms. Och jag måste ju lyda min man). I love flex.


Bloggtankar

God morgon!

Nu måste jag gå till ica (cykeln är fucking punkterad!!) för att köpa mjölk så att jag kan dricka kaffe så att jag vakna... Ja, ni hör ju, värsta kedjereaktionen behövs för att förvandla mig till människa. Jag fattar inte hur alla de här människorna med "stora" bloggar lyckas skriva flera inlägg varje dag! De handlar ju ofta om ingenting, men ändå rapar de ur sig lååånga texter som får mååånga kommentarer. Varje dag. Medan jag, om det är en bra vecka, lyckas få ur mig ett par, halvkorta blogginlägg. Om ingenting. Jag borde kanske gå på bloggkurs hos Blondinbella? Och bli lika bra som hon är? Men jag är nog inte tillräckligt blond och för gammal. Skit också.

Melodikrysset

God morgon!

Vad händer på den här bloggen då förutom att ni är VÄRLDSHISTORIENS SÄMSTA OCH TRÅKIGASTE BLOGGLÄSARE? (Ja, min blogg är rätt trist men den står inte i proportion till er)

Inte mycket, nänä. Fattar.

Befinner mig i västerås. Alltså, innan jag träffade anders visste jag knappt var denna stad låg och nu är jag här flera gånger om året. Just nu är jag alldeles ensam i svärfamiljens lägenhet, ganska skönt. Igår var vi på bio och såg den där med pitt och clooney, burn after reading, den var rätt rolig. Skum, såklart.

Annars vet jag inte. Ikväll har vi (jag, anders, lotta) FF, haha!, och ska sitta hemma och käka och dricka förhoppningsvis gott rödvin. Jag hade tyckt att det vore himla festligt att gå ut, jag har samlat på mig tillräckligt mycket distans för att pull off småstadsutgångar, men det tror jag inte att vi kommer göra.

Nu ska jag klämma min finne på hakan, hej då!

Bright and shiny

Idag är en bra dag. Livet känns ganska fint och vackert.

* Obama vann, stort också. Dock fann jag mig ha mer sympatier för McCain än jag någonsin haft när jag hörde hans jagärbesegrad-tal. Det var fint och kändes faktiskt geniunt.

* Jag har skrivit under kontraktet på lägenheten idag, den kommande flytten känns bara bättre och bättre!

* Solen skiner, jag är ledig.

* Jag gick och strosade i Allum (av alla ställen!) ett par timmar. Det var skönt att gå där för mig själv bland nästan inget folk och dessutom gjorde jag ett par trevliga fynd.

* Träningsvärken jag känner är alldeles lagom för att vara en skön påminnelse om danspasset igår.

* Jag ska snart träffa mina kära vän S på stan.

* Imorgon har jag och A gemensam sovmorgon.

Shit, listan skulle kunna göras hur lång som helst. När blev jag så här positiv? Nu ska jag diska, till och med det känns okej.

Val

Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker det är ganska spännande att Barack Obama kan vara vald och utnämnd till USA:s president om bara någon, liten dag. Skulle ljuga om jag sa att jag är brutalt insatt i den amerikanska politiken, men de flesta (alla som jag känner, hoppas jag verkligen!) inser nog att Obama har större chans att ordna till det som den galne texasgubben har ställt till med än åldringen på andra sidan ringen.

Jag jobbar inte på onsdag, så om jag orkar ska jag försöka hålla mig vaken och titta på diverse valvakor, i synnerhet den på femman med de båda F:en, imorgon natt. Kan bli kul. Politik är lite spännande ibland.

I övrigt finner jag det lite oroande att det var så länge sedan jag ens funderade på att åka och träna att friskissidan har försvunnit ur min rullista (gör det efter två veckor tror jag). Jag skyller på 70 procents tidsbrist och resterande andel slöhet. Men imorgon! Då jäklar. Då ska det tränas så att svetten lackar. Kanske dans - någon av mina friskiskompisar som hänger på?