Vy från en balkong

image314

En vecka för sent, men ändå rätt mysigt. Gott nytt år!

Strålande jul

Jag känner mig lite snuvad på julen.

För trots att jag har fått massa fina klappar, ätit mängder med proteinmättad mat och umgåtts med nära och kära har den där julkänslan inte infunnit sig. Ni vet den där speciella man hade som liten när man vaknade tidigt på julaftonsmorgonen, öppnade julstrumpepaketet och sedan tassade ner till granen genom huset som var så rent att det glänste. Numer är jag glad om jag får en stund, någon gång under julen, när jag är fylld av denna känsla. Men i år; ingenting. Hade bytt ut både julklappar och mellandagsreafynd mot en halvtimme.

Men, såklart, har jag haft det fint och bra i jul. Nedan ser ni den finaste klappen jag fick (även den rosa sötsaken på fjärde bilden var en julklapp). Fastän jag var en dag sen till småland var låg det många klappar under granen, det måste ju betyda att de flesta var till mig. Så jag drog på mig tomteluvan och freestylade lite. Och Baloo är söt(are) i min sjal. Och så sist det som vi tveklöst sysslat mest och oftast med (förutom att äta då för det har vi gjort samtidigt); sällskapsspel.

 
  
   

mellan

Det här är det sista skrytet på ett tag. Jag är inte fetnöjd direkt. Men ändå.

Julen överlevdes, med råge. Jag måste varit jättesnäll för massa fint materiellt fick jag. Och fy fan vad mycket mat jag ätit och framför allt  druckit must och vräkt i mig hemgjord, lagomseg kola. Borde kanske inse att julen håller på att ta slut och klinga av frosseriet en smula... Men äh. Tillbaka i gbg är det jag som köper ett kort på friskis. Det är inte ett nyårslöfte.

Dusch nu och sen till vimsan för att köpa lite nyårsbubbel. Undra om man ska köra på äkta fejk eller the real deal? Kanske kommer det lite bildbevis sen, tjoho. Och då menar jag inte bubblet.

julquiz

Hoho, ni glömmer väl inte göra det här? Måste vara en riktig stjärna som kommit på, letat bilder, slitit sitt hår i polopoly över detta... Lycka till!

Massa

Ikväll har jag ägnat mig lite åt min nya (sen igår) hobby stickning, som en liten tant, jag håller på att sticka en väldigt färgglad halsduk. Hittills är den ungefär 10 cm. Sedan har jag slagit in lite paket, det tar längre tid än man kan tro. Paketen blev fulsnygga och personliga, som det ska vara alltså.

Imorgon är det sista dagen på praktiken.

Och snart, alldeles strax, jul. Knasigt och knäppt att inte vara hemma på självaste aftonen men det blir snart juldag. Så det blir ju dubbel julafton nästan. Nu ska jag sova!

Ps. En hel blogg med bara massa grejer jag gjort idag, visst är det kul att kasta sten i glashus?

Problem kort och gott

Hur jävla sunkigt är det att behöva gå ut i pisskylan på balkongen för att ta ett glas mjölk eller göra en macka? Precis så sunkigt som det låter. Plus lite till. Gah. Men imorgon kommer några slags reparatörgubbar (eller tanter vad vet jag). Och då hoppas jag att vi slipper sunket sen. Och kom inte dragandes med att det är ett ilandsproblem och att jag klagar över inget och jadajada. Klart som fan det är ett ilandsproblem jag bor ju knappast i ett uland. Så vilka  problem skulle jag annars ha.

Nu ska jag lägga mig och läsa i en bok som jag letat efter i säkert tio år. Godnatt på er människor.

Change of planes

Mm. Fan vad gott pepparkakor är egentligen. Speciellt Göteborgskex(s) i röd burk "bakade med smör". Jag kommer bli skitsnäll.

Igår hade vi tänkt bowla och dricka lite öl, men så blev det inte.

-Hej, jag skulle vilja boka en bana till klockan 11 (23).
-Mm men vi stänger vid 11 idag...
-Jaha. Eh, varför det?
-Jo men.. (lite för lång paus) Det är rätt lugnt ikväll. Och så har det varit lite julbord och så...
-Mhm. (Övervägar att bitcha om det men orkar inte). Jaja. Hej då då.

Har man verkligen rätt att stänga tidigare fast man har en hemsida som garanterar en viss öppettid? Ska jag stämma röven av jävla Gullmarsplan bowling? Njä. Men hade det inte varit för alla pepparkakor så.

Hursomhelst blev det rätt bra ändå. Efter lite vin och öl blev man (jag) lagom seg och ett tredjedels parti TP funkar ju till allt.

Så här kunde det se ut i alla fall:

56091-302 Jag hade klänningen, som jag obsessade om för ett tag sen, på mig. Jag gillar den.

56091-304 Best friends. När vi kom var Cissis och Johans granne på väg ut med sin biffiga bulldog Bosse. "Han bara ser galen ut", var deras kommentar. Om Bosse.

56091-300 Lilla lillasyster. Söt som få är hon. Snygg tröja också, eller hur? Måste hon fått av nån med verklig koll på.. det mesta.

56091-305 Johan kommer få ett sexigt ärr i ögonbrynet efter sin dramatiska innebandy(!)olycka.

56091-308 Men vänder man rätt sida till så syns det inte ens.

56091-303 Ehm. På språng?

56091-306 Kvällens underhållning.

Blaj

Jag har kommit på en grej. Jag är oftast ganska ointresserad av vad ni gör, har gjort, när jag läser bloggar alltså. Det är tankarna som är roliga. Speciellt om de är knasiga. Eller alltså om det har hänt nåt speciellt eller askul så visst. Då är det ju kul. Men annars liksom.. "jo men jag har börjat en ny kurs" eller "idag på jobbet". Jag bryr mig liksom inte. Eller jo vissa bryr jag mig ju faktiskt om vad de gör. Det här spricker lite va? Mm. Med mina mått mätt är den här bloggen, min alltså, asastråkig. Fast å andra sidan, i like it, men jag är nog missvisande intresserad av mig själv.

Kylskåpet är verkligen paj. Och har förmodligen varit det ett tag fast vi inte orkat konstatera det. Så vi har käkat härskna, finns det ett sånt ord?, grejer i flera veckor. Jiho är det därför magen varit lite.. konstig? Hursomhelst, nu är balkogen kylis istället, back to basic såattsäga.

Nu ska vi snart käka lax och prinsisar och skinka. Det blev ett litet julbord. Värsta atkins. Och vitt vin, för jag ska handla julklappar imorgon.

Lusse lelle

Vi har ett virusprogram i ena datorn, den jag sitter vid nu, och det drar igång sig själv varje gång man startar upp burken. Mycket irriterade givetvis, jag brukar vanligtvis stoppa det så fort jag kan. Men idag gjorde jag inte så och det var väl tur för det står att den har hittat Trojan horse Generic9 AERK. Det kan aldrig vara bra. Vad ska man göra med en/ett sånt? Tar det bort sig självt?

Idag är det lucia som väl de flesta av er vet. Det var utlovat ett luciatåg på redaktionen klockan nio. Så jag var där kvart i, förväntansfull och beredd på ett stämningsfullt tåg med ljus och en söt lucia och massa tärnor och kanske till och med några gossar med strutar på huvudet. Men nej då. In kommer det ett gäng tanter och gubbar och sjunger en psalm. Inte ett enda ljus hade de med dig. Bara några glitterslipsar. Men jag förlät dem lite när de sjöng den här mmmmmm-sången, som kolibrina (?) gör i Kalles jul ni vet, och en gubbe hoppade fram i en hysterisk dans mitt i, som den tjocka gör ni vet. Det var tramsigt och roligt.

Annars har det varit en rättså seg dag. Jag har skrivit Robinartikeln typ klart och är rätt nöjd tror jag. Sen var jag ju tvungen att kolla på lite på hans program i meta. I efterresearchsyfte.

Om en stund ska vi till Cissi och Johan på lussefika. Hon håller på att baka lussekatter i detta nu. Som i att baka på riktigt, inte gå till konsum. Knasigt men gott.

Just det, kylskåpsfanskapet har lagt av. Slutat vara kallt. Vi ska ju bara bo här några futtiga veckor till... Fan.

8 dagar

Hej hopp, snart tar det stopp! Praktiken alltså.

Idag intervjuade jag Robin Paulsson (och han googlar säkert sig själv som alla andra och läser det här men skit i det nu). Robin var trevlig och jag tycker det var trevligt och upplyftande att göra en intervju som tog längre än fem minuter. Imorgon ska jag skriva en skitbra artikel på det han sa.

Annars då så lider jag av allmänna krämpor. Med risk för att låta gnällig är det fan alltid nåt den här hösten. Just nu är ryggvärken värst. Är det fyra månaders stilllasittande som gör sig påmint? (Åh gud jag särskrev just påmint, jag håller på att bli dyslektisk, sakta men säkert!) Jag vet faktiskt inte. Men jag googlade och förmodligen har jag inte cancer. Ta i trä.

Om två veckor från nu är jag hemma i Småland och förmodligen strängt upptagen med att dricka julmust. Eller äta kolor. För det är det jag tänker roa mig med mestadels av tiden nämligen. Oh, jag längtar!

Hej

Jag har inte sminkat mig, använt värmeverktyg till håret eller burit jeans på två dagar. Skön helg på så vis alltså. Dessvärre har halsont och allmänt stresstillstånd (?) förstört min nattsömn. Vilket ju är jävligt synd och tråkigt. Imorgon är det måndag igen, men det är den näst sista jobbiga sådana det här året så jag står nästan ut.

Nu ligger jag i sängen och äter pepparkakor och dricker mjölk och kramas och kollar på romantisk komedi med Hugh Grant. Det är gött.

Fula plastgranar

Jag har precis chockat mig själv. Fast jag har haft en ganska jobbig dag på jobbet och är minst lika trött som vanligt så står det en lasagne i ugnen! Tillagad av mig. En maträtt som tar mer än en timme att laga. Konstigt och knasigt. Men bra, för det är gott och jag är hungrig och jag känner mig lite duktig. Och det är ju bra. Så klapp på axeln till mig.

Förresten, jag blir jävligt sur på alla gräsliga plastgranar! Finns inget fulare. Om jag någon gång skulle få barn och de visade sig vara allergiska mot granar skulle jag säga till dem att hålla sig borta under julen. Det kommer aldrig in nån plastgran till mitt hem. Så är det med det. Och det är likadant med hundar förresten. Det skulle aldrig funka mellan mig och min unge ifall den skulle bli allergisk mot hundar.

Advent 1/Lördag 2

Lördag nr 2!

Igår var jag på stan för att köpa julklappar. Det var hemskt. Men jag hittade klappar till några snälla barn; nämligen mamma, heléna, pappa, patric och till sandra. Finfina julklappar också. Här har ni någon som är grym på att hitta bra och passande julklappar. Jag är nöjd.

Igår kväll var vi på bio. Det var mysigt. Filmen, Waitress, var också ganska bra. Sedan åkte vi hem till cissi och johan och åt seveneleven-brownies och (jag) vann ett parti Settlers.

Nu är jag hyfsat utvilad, totalt obakis och ska väl ägna dagen åt att ställa fram stakar och sånt. Bland annat.

Trevlig lördag två och första advent på er!