När det är dags att ge sig av

NU DRAR VI! Hörs förr eller senare.

SNART

Sitter och försöker fånga lite färg och fräknar. Skulle bara in till skuggan och göra en sak, och det är ju så mycket skönare där... Men i morgon; sandstrand, hav, LÄNGTAR. Håller ut.

Natten

Kvällen har gått skitsnabbt och varit mycket trevlig. Nu är jag jättetrött, ska lägga mig i sängen och se klar den film jag började se på tåget. Är den bra/dålig återkommer jag med (anti)tips.

Upptäckte att det fanns en inbyggd webbkamera i datorn (kanske det gör i alla, jag är lite efter). Så nu kan jag roa mig med att enkelt ta massa bilder på mig själv, jippie! Här sitter jag och väntar på att håret ska självtorka (älskar när jag kan låta det göra det i lugn och ro!)  Godnatt nu!


Hot hot hot

Klockan åtta i morse satte vi oss på tåget till semesterns första etapp, Västerås. Är varm, trött och påtagligt oduschad men fortsatt glad! Nu sitter vi på balkongen och tekniknördar oss lite; jag och lotta med varsin lappis (tack så mycket, bosses rauter router) och anders med sin nya leksak. Sedan blir det äventyrsgolf, i sann semsteranda. So long.


Bubbel

Gah, vad trött jag blev. Men på ett rätt skönt, dåsigt, semesterigt sätt. Stan var kvav och småjobbig, som väntat. Men jag hittade bra grejer; en laptopväska, ett par ovanligt välsittande shorts från Twist & Tango och steps. Haha, ni vet såna där halvstrumpor som man har i ballerinos och andra skor som inte täcker foten särskilt mycket. Jag ska ha dem i mina nya, svarta powerpumps (pumps, så fult ord!). Och så köpte min kille en väldigt fin grej. Avkomma från den kommer ni säkerligen få se här så småningom. Gud vilka meningslösa blogginlägg det kommer nu, men jag känner mig bubblig. Och så är det kul att blogga från nya, fina datorn.

Ps. Nu finns svar på de senaste inläggens kommentarer. Om någon höll andan.

Livet är underbart

God morgon!

Jag är väldigt glad idag, trots liten huvudvärk (kul att vara kaffeberoende, verkligen) och det faktum att jag måste till stan och fixa lite saker. Hade hellre åkt till havet, men det får vänta några få dagar. Sedan kommer jag att bosätta mig på en av sveriges bästa sandstränder tillsammans med världens bästa person. Hur underbart härligt kommer inte det att bli.

Vi hörs!

Ps. Alex, Sixten hälsade i morse att det är dags för er att komma hem snart. Han börjar känna sig lite ensam!

Yeah yeah yeah

Woho, dekadens!, bloggar hon från sängen och sin nya laptop.

Plus semester. Och världens bästa väder.

Jag är nöjd.

Redken-mania

I dag fick jag (eftersom det redan är betalt blir det ju som en present) ett paket med de här härliga produkterna i. Har (with a little help from min redken-tokiga syster) upptäckt en webshop med utlandspriser på redken och massa andra skönhetsmärken. Och så skickar de fraktfritt! Helt perfekt alltså. Har stora förhoppningar på den mintgröna lilla filuren.


Nu kommer den, sommaren...

Jodå, nu puttrar den igång för att från och med nästa vecka slå ut i full blom. Sommaren! Så jävla bra tajming. Och så verkar det inte som att det kommer behövas någon charterresa till solen ändå. Skönt, jag lägger mycket hellre krut (och pengar) på en riktigt grym resa med Ciss och Johan i höst.


Nä. Nu har jag sommarens semestersikte inställt på en tält/hotell-semester (i den ordningen, är nog bäst?) nära en fantastisk sandstrand på någon av våra öar. A verkar något tveksamt inställd till camping, men jag känner att han+jag i en liten sovsäck är ett rätt bra argument.


Vi får se. Utsikterna är hursomhelst jäkligt goda just nu!


Proof

I fredags firade vi midsommar. Då kunde det se ut så här:
1. När vädret suger får man ha picknick inomhus istället.
2. Trots vädret som sög fick vi grilla ute, där var det kallt.
3. Pluta!
4. Söta flickor!


All dumhet i världen

Sitter och surfar på hundannonser och blir så jävla förbannad på alla annonser där det står att de säljer sin hund eller katt på grund av tidsbrist! TIDSBRIST. Vadfan trodde ni när ni skaffade djuret? Att det var som ett modellflygplan att ta fram när man känner för att leka lite. Blir så himla trött på dumma, dumma människor.

Midsommar

I går fick jag/vi en bra och en dålig nyhet. I värsta fall tog de ut varandra, i bästa överglänser den bra den dåliga. Jag vet inte.

Men idag är det midsommar i alla fall, och det bästa med det är givetvis att det är extra lång helg! Och att vi ska fira den med våra vänner. Kan ju hoppas på att uppehållet håller i sig, jag skulle dock inte räkna med det... Dåliga prognoser brukar metereologerna vara bergsäkra på. Hursomhelst tänker jag inte ha någon blommig klänning på mig, känner mig anti det gulliga denna midsommar.

Och så till sist, ett försök till interaktion (sociala medier kommer starkt, vet ni): Vad gör ni i midsommar?

Jag säger nej

Jag känner mig irriterad och stressad över flera olika saker just nu. Det känns inte som att jag kommer att blogga så mycket den närmaste tiden, bara så ni vet. Och det säger jag inte för att göra er ledsna (haha) eller möta på mothugg (as if, era musslor) utan för att bespara vissa av er en potentiell musarm. Och så. Vi ses snart, eller så gör vi det inte. Ciao.


White trash

Bilen, förresten, har jag gett namnet White trash (kärleksfullt menat, såklart). Inte trodde jag att det skulle bli så jävla bokstavligt när jag döpte den till det. Gaah, nu börjar jag surna till, märker jag. Jävla jävla jävla!

M E N I N G S L Ö S T eller att väckas av polisen mitt i natten.


Vid klockan fyra i natt/morse fick vi ett samtal som man absolut inte vill ha då, nämligen från polisen. Lyckligtvis hade det inte hänt någon av våra anhöriga något, men den bil som vi har haft i Göteborg i mindre än två (TVÅ!) dygn hade blivit stulen och kraschad ("vi håller på att jaga de som tog den genom Örgryte just nu"). Inte. Sant. Kan man tänka, men jodå. Några jävla, jävla puckon - förmodligen påtända - har brutit upp låsen (på båda framdörrarna, för säkerhets skull) samt tjuvkopplat bilen och pajat ena bakdäcket. Minst. Bilen är bärgad, vi har inte kunnat hälsa på den än, så vi vet inte hur svårt skadad den är.


Jag borde vara fly förbannad, men är för trött just nu och samtidigt tacksam över att det ändå bara var ett bilskrälle som råkade illa ut. Men i morgon, när jag förhoppningsvis har fått sova genom hela natten, kommer nog ilskan att börja gro i mig. Och visar det sig att bilen inte går att laga och våra semesterplaner därmed grusas, well. Det händer bara inte.


Hoppas att de patetiska biltjuvarna under sin lilla polisjakt ramlade och slog sig riktigt hårt i huvudet (och andra lämpliga ställen också, för den delen).


tarte au chocolat

Förresten! I går när vi kom hem från restaurangen var jag så jävla mätt att jag knappt kunde njuta av den fantastiska tårtan, bestående av enbart choklad (såklart, något annat är väl onödigt?) som Anders köpte till mig. Men nu har magsäcken vidgat sig ungefär 300 procent och jag är hungrig igen, så jag tänker tårta till frukost, mmm! 

Födelsedag

I går fyllde jag år! Tack alla ni som uppvaktat, ringt, sms-grattat och tänkt på mig! 26 är ingen spektakulär ålder kanske (30 närmar sig med storm?steg, det blir ÄNNU dyrare att åka tåg och jag räknas helt enkelt inte som en 'ungdom' längre) men jag hade en jättefin födelsedag med A, C och J (och då har jag firandet med göteborgarna kvar!) och jag tror att det närmaste året som 26 kommer funka rätt bra!


Semester, baby

Hej hopp!

Jag är lite sur för att jag inte lyckades sova längre än till fucking sju i morse! Men annars är det rätt bra, har ju en vecka semester framför mig! (Och vädret ska bli topp, det har jag bestämt).

Möss

Tack för alla politiska tips då! Jag var faktiskt seriös. Men, jag röstade ändå - med magkänslan som stöd - och det kändes rätt bra. Om inte annat hoppas jag att min röst håller Sverigedemokraterna BORTA från all politisk påverkan.


Nu ska jag gå hem, bokstavligt talat. Mitt spårvagnskort gick ut igår och jag åker bort imorgon; alltså tänker jag inte köpa något nytt nu, vilket är en kombination av snålhet (vill inte betala enkelbiljetter, vågar inte planka längre) och att det ju faktiskt är rätt bra att röra på sig.


Så.


Vi hörs kanske ikväll! Eller snarare; JAG kanske hörs av ikväll, era små möss.


Vad ska jag rösta på?

I dag känns som en bättre dag än i går! Solen skiner, det är torsdag (nerförsbacke), jag sov nån halvtimme mer i natt än vanligt. Och det där ointressanta personporträttet jag ska skriva: det är tråkigt, men det kommer gå. Det gör det alltid. Blir oftast bra till och med. Det gäller bara att fokusera!


Jag har förresten tänkt att rösta i dag. Dock har jag inte riktigt bestämt på vilket parti/person. Så, förslag och motiveringar mottages tacksamt!?


Moody

Jag känner mig tom på energi och rastlös på samma gång. Det är ingen angenäm känsla. Jag vet inte (eller?) vad den kommer ifrån och framför allt inte hur jag ska bli av med den.


I dag var jag ute i Mölnlycke (av alla ställen) för att göra en intervju. Det var väldigt fint och idylliskt där och om jag någonsin klämmer ur mig ett par knoddar och tröttnar på stan skulle jag kunna tänka mig att bo i ett fint hus där. I och för sig ligger det inte nära havet. Och ska man köpa ett orimligt dyrt hus i göteborgstrakten kanske det ska ligga vid havet?


Hursomhelst, jag intervjuade en person som jag egentligen inte är särskilt intresserad av (vilket kan vara en orsak till energibristen). Men det är alltid skönt att komma ifrån datorn ett tag. Och det fanns två katter där som jag fick kela lite med, och det uppskattar jag ju alltid. GUD VAD JAG BEHÖVER ETT HUSDJUR (eller ja, en stor, lurvig hund, that is).


Så nu sitter jag och försöker uppbåda tillräckligt med energi för att skriva rent intervjun och sedan få ihop något slags porträtt av den. Det senare får ske imorgon, helt klart. Herregud, jag är faktiskt en konstnär som behöver någon slags inspiration för att kunna arbeta. HAHA.


Förhoppningsvis blir jag på bättre humör av att äta middag och ta ett glas vin tillsammans med en vän efter jobbet.


2,5 timme kvar, håll ut.

Wow, det första studentflaket (många är de, med dampbarn fyllda, lastbilsflak som åker förbi mitt kontorsfönster these days) som spelar en någorlunda bra låt (Blurs Song 2) Att det kom från ett NV-flak var ju rätt otippat. Trodde att formelsamlingen var deras ljuva musik..?


Pressy

Anders, jag har en överraskning till dig. Vad det är kan du ju fundera på idag! Puss!


Oh la la, S.J.

Var inne och surfade på GP när en liten bild på en blond, kortare kalufs fångade mitt öga. Såg inte att det var Scarlett förrän jag klickade upp den i ett större format (och läste rubriken), men det kvittar ju. FAN VILKEN SNYGG FRISYR. Jag kommer att ändra mig hundra gånger om, men jag tänker att det kanske är dags för ett mer dramatiskt klipp nästa gång frisören besöks... Kanske inte så kort som det här, men ändå.. betydligt kortare. Mot slutet av sommaren får vi se...


Så här är det

Jag är trött och har inget att skriva. Men jag ska ge er ett "recept" på en smoothie som jag brukar göra rätt ofta. Jättegod!

Proportionerna är väldigt ungefärliga! Jag höftar varje gång och den blir alltid god. Men ungefär såhär (till två stora glas):

1,5-2 dl frysta bär (jag brukar ta hallon/blåbärsmixen)
1 liten banan
drygt en dl yoghurt (jag brukar ta vanlij eller blåbärs-)
och så nån dl mjölk
Mixa eller "vispa" me elvisp. Tadaa!


Brask

Ibland sprutar orden ur mig, ungefär som en mindre trevlig magåkomma. Men inte för tillfället. Kanske ikväll! Jag måste ju medge att jag får en liten, liten kick av att se hur besöksantalet ökar i takt med att mina blogginlägg gör det.


Är för övrigt lite pirrig över en grej. Men det är tyvärr inget jag kommer att avslöja här. Inte nu.


Så vi hörs ikväll!