Idag var bättre än igår

Jag kunde inte motså rutorna nedan, så jag frångick mitt shoppingförbud för en liten stund (med ursäkten att de inte skulle finnas kvar när shoppingförbudet är hävt. bra ursäkt va!?). Som tur är var det inte speciellt dyra rutor, så shoppingförbudet kanske förlåter mig. För den här gången.

Ikväll var det dags för den numer obligatoriska onsdagsdansen. När jag och Alex skulle boka passet möttes vi av den trevliga överraskningen att det var underbara Sara L som stod för ledarskapet. Denna tjej alltså. Så söt och glad och grym på att dansa! Jag glömmer bort att det är jobbigt och struntar i att jag svettas som en gris. Love it.

Imorgon kommer jag (vi?) nog skita i skolan (avsiktligt den här gången) och istället ta liten sovmorgon, packa väskorna i lugn och ro för att sedan ta snigeltåget till fina mariannelund.

image346

Och sen...

Här kommer dagens rapport.

Vaknade rätt tidigt, var skittrött, gjorde mig iordning för att plikttroget åka till skolan. När jag skulle sätta på mig skorna för att småspringa till vagnen meddelade min sambo tillika klassis att vi visst började vid 9 och inte 10 (han insåg alltså detta efter att ha kollat på schemat precis då, det var inte en rolig grej från hans sida att låta mig gå upp och stressa i onödan). Skittrött som jag var, och med dunkande huvud, var det rätt skönt att slippa åka dit idag. Så jag gick och la mig igen och drömde massa konstigt (tror jag).

Efter det följde en lång period av göraingenting. Jag är ganska bra på det. Men till slut drog jag på mig ett par jeans (det här var typ klockan 19) och vi gick in till stan och postade ett brev, kikade in på bokrean och till slut satt på ett café ett par timmar.

Så kul har jag haft det idag. Tänker inte fråga vad ni har gjort för jag vet att jag ändå inte får nåt svar. Kaching!

En sak förresten som förvånar mig är att jag inte läser Schulmans blogg nu när de börjat igen. Orkar liksom inte, charmen är lite borttappad. Kan ha och??? att göra med Alex medverkan i det där töntiga tv4-programmet med Lennart Ekdal... Skämskuddeskämmig är han där. Han borde verkligen hålla sig till... bloggande. Kanske ska ge den en chans ändå.

Trött trött

Den här dagen har varit tröttande på flera sätt. Men nyss fick jag iaf i mig lite mat, det var bra. Påskmust är förresten the shit, som alla coola kallar bra saker. Godare än julmust. Detni.

Tillägg: Cissi är, efter försenat plan, hemma från fuerto. Med sig har hon en sladdlös plattis till mig, oh yeah nu kan det regna så mycket det vill och jag kan ändå få rakt svall på ett kick! På fredag ses vi, jej, då (eller på lördag om man ska vara petig) vankas det fett 70-årsparty (30+40) för kära familjemedlemmar hemma i skogen. Längtar.

Efter ett påpekande, det blir ju faktiskt 92-årsfest på lördag. Om jag inte glömt nån mer som fyller år? Jag har ju faktiskt en rätt stor familj.

again and again and again ...

Fan. Det blev inte så himla bra det där. Alex syns fortfarande jättemycket (det är hon själv som inte vill göra det längre). Nu ska jag äta fransk chokladtårta. Knark. Hej då igen då.

Festligheter

Igår lyckades vi klämma in en 30-årsfest OCH en 25-årsfest. Inte illa pinkat av oss. Båda var mycket trevliga. Alex hade bakat världens godaste, franska chokladtårtor... Och det bästa är att jag har två stora bitar av dem hemma! Ibland är det bra att vara virrig och glömsk och behöva åka till hisingen och hämta plattång.

Så Alex, nu är du nedputtad. Nöjd?

Det är ingen vanlig dag...

Idag fyller min kära, lilla storasyster år. Jämnt dessutom! Det är inte varje dag, eller år, man gör det!
GRATTIS OCH HIPP HIPP HURRA TILL ALEX!!!

image345

Fettoutläggning

Jahaja. Här sitter jag och äter nutella. En av mina äckligare sidor är att jag älskar att äta nutella, med sked, direkt ur burken. Och så undrar jag varför jag inte är lika.. fast som när jag var 22? Har iofs alltid ätit onyttigt.. hm. Undra hur jävla mycket fett det egentligen är i nutella? Förmodligen mer än jag kan ana. Som tur är tillåter jag mig nästan aldrig att ha det hemma. Men! Jag har i alla fall tränat dans ikväll. Det är roligt. Jag skulle helst bara träna dans typ fyra gånger i veckan men jag inbillar mig att jag behöver bygga några muskler också. För det är bra att ha har jag hört.

Fick klickklickgrejerna idag förresten, tidigare än väntat. Tre svarta ting, jag är nöjd.

One down, two to go

En ansökan gjord och inskickad! Jag tror att det är här jag har störst chans av de jag har skickat/kommer att skicka en ansökan till. Vi får väl se. Det tar i alla fall vansinnigt, tycker jag, lång tid för mig att få ihop den där knappa sidan som det personliga brevet breder ut sig på. Knäppt. Två kvar att skriva idag då alltså, om jag får tro mig själv. Vilket jag har upptäckt att jag inte alltid ska (jag tror det kallas brist på disciplin).

Nu ska jag i alla fall laga mat så jag kan äta i god tid innan träningen. För idag ska inget, varken en stukad rumpa eller hägrande förkylning, få stoppa mig! Och jag slipper svettas ensam (ja alltså det är ju aldrig bara ja, men ni fattar). Tjoho!

Dagens skrivansökning(ar)soundtrack: Death cab for cuties Plans. Fin skit.

Vi hörs!

Framtidsplaner

Imorgon ska jag söka tre jobb. Minst. Fan, jag suger på att skriva arbetsansökningar. Fan.

image344

En måndag

Gjorde en jobbig tabbe ikväll. Åkte till skolan för att hämta ut kompendiet med de jävla essäerna men man kom ju inte in i lärarnas korridor där de ligger... Såklart. Dessutom har jag på något obegripligt sätt lyckats sträcka rumpan (?!) Eller sittmuskeln. Den ena, om det nu finns två. Jobbigt är det. Och så blev det ingen träning idag heller.

Men annars har det varit en trevlig dag. Jag och alex var på stan och provade omöjligt fula kläder och även några fina. Det var roligt!

Nu är jag trött och har lite ont i halsen. Vägrar bli sjuk. Vägrar.

Aftonbladet gör det igen

Tog (tar fortfarande, undra hur länge den kommer hålla på?) en paus. På svärfamiljens soffbord ligger aftonbladets schlagertidning, såklart läser jag den. Och HAHAHA. Jag är sjukt fascinerad av hur man lyckas fylla en hel bilaga med ickeartiklar om ingenting. "Carolas son Amadeus sa till mamma, jag orkar inte åka till Västerås, kan jag inte få se dig i Globen istället? Då svarar mamma Carola (falskt blygsamt, såklart är hon säker) att det inte är säkert att hon kommer få sjunga i Globen. Det vore skandal, säger 10-åriga Amadeus." Typ. Slut artikel. Eh, que? Men behållning var Markus Larsson, som vanligt när han är med på ett hörn, vilken strålande popkulturskribent han är.

"Hela dagarna blablabla"

6230 tecken bajs. Så långt har jag kommit med min essä. Det började rätt lovande tycker jag, fick till en rättså snitsig inledning (en situation från praktiken, dra på trissor!) men sedan spårade det ur. Ojojoj vad det spårade. Och fortfarande gör, i hög hastighet. Jag har ingen aning om vart vi är på väg. Gah. Paus? Choklad? Jag känner mig löjlig som efter massa år i skolan (och tusentals skoluppgifter) fortfarande sitter och patetiskt sliter mitt hår till allmän beskådan, numer i den här lilla bloggen. Men jag kan inte låta bli.

Klassiskt

Jag befinner mig en en solig, kall del av landet. I tunn jacka. Så jävla dum jag vet men när jag åkte från göteborg igår var det tretton grader ute! I solen. Så nu får jag gå här och huttra.

I övrigt... Nja inte så mycket. Har läst några fler böcker om klass och känner mig lite knäpp. Kommer på mig själv att försöka bestämma klass på människor jag inte känner och testa om de i min närheten "stämmer in" på den klass jag antar att de förmodligen tillhör. Men så är det ju ingen vetenskap heller, A Jordahl. Knäppt. Jag har aldrig tänkt i sådana termer förut. Och kommer förmodligen inte göra det när denna obetydliga lilla skoluppgift är över heller.

Och det var det för nu. Jag vet ju att ni saknar mig. Adieu.

Hänger och dinglar

Jag är hängig som ett löv i oktober (?). Men nu har jag i alla fall tryckt i mig ett par knäckemackor och lite salladsrester så förhoppningsvis fylls energibägaren på några cemtimeter. Solen skiner in genom fönstret! Att gå en sväng längs Åvägen och mobba änder är kanske en bra idé.

image322
Obs! 'Gammal' och något
fylld bild. Men bloggar blir
ju så mycket roligare när
de innehåller bilder,
eller hur?

Klickklick

Ikväll har jag klickat lite. Så om ett par veckor kommer jag inneha något som halva göteborg, och säkert halva sverige, redan har. Men jaja. Jag pillade faktiskt på den redan i stockholm.

Nu ska jag lägga mig i min säng och läsa lite om "överklassen". Är ni klara med era essäer eller? Jag har inte börjat, men tror jag vet vad jag ska ha som inledande scen. Eller vad det nu kallades. Nightynight.

Go bibblan

I eftermiddag var vi på statsbiblioteket och lånade massa böcker om klass och etnicitet och journalistik. Fanns skitmånga (bra?) och jag behövde bara köpa en enda utöver de som jag lånade. En med ett väldigt guldigt omslag. Stadsbiblioteket i göteborg är en väldigt levande plats. Jag gillar det.
Nedan kommer det där fyndet jag pratade om igår. Tantig och söt. Nu ska jag laga mat, fläskfilé i sötsur sås och pasta. Mat är bra. Hej då.

56091-340

Fake is bad

Dah! Ursäktasåmycket fjortisspråket. Men det här har väl varit uppenbart typ hur länge som helst? Äckligt dessutom. Nej hellre äkta vara någon gång i ibland... mm.



Stiff

Jag tränade. Det var skitjobbigt, kanske inte för flåset men min kropp kändes stel som en gammal kärrings. Bakissymptom? Jag vet inte. Jobbigt var det i alla fall. Och trist trist trist att träna själv.

Nu ska jag äta kexchoklad och dricka fanta. Men först visa mitt senaste (låter som att jag gör asmånga, det stämmer inte, men några har det ju blivit) second handfynd. Kunde inte bestämma mig i affären för om jag gillade den eller inte, men för trettio spänn spelade det ingen roll så jag slog till. Nu tycker jag att den är fin. Hepp, kameran dog och laddaren är borta så jag får visa fyndet någon annan gång. Ooh en cliffhanger.

Ibland är det bra

Igår hade jag en himla trevlig lördag. Vaknade upp hyfsat pigg och utvilad. Solen sken (tror jag!?) Gick till ICA och irrade omkring där i vad som kändes som flera timmar med en inköpslista på papper, en i mobben och så (minst) en i huvudet. Men det gick bra och vi glömde nästa ingenting. Sedan stod vi och förberedde massa tapas och cheescake(!) i vårt minikök i flera timmar (har typ aldrig hänt innan)! Och städade. Och lyssnade på samma skitbra låtar om och om igen. Vid 7-snåret kom Sandra och Matias, kära vänner, och tillsammans åt vi av den väl förberedda maten och tömde en dunk Chill out (plus en flarra till). Det var mycket mycket trevligt. Låt oss göra om det snart!

Nu halsar jag ljummet vatten för fullt och peppar inför träningen vid fyra. Går asbra. Ikväll ska jag nog påbörja en ny amerikansk serie (strejken är slut förresten, hallelujah, så nu kanske ni kan börja sända mina favvosar igen?), det blir nog Grey's-spinoffen Private practice.


rationell

Vad duktig man (jag) är, på de konstigaste sätt, att rationalisera bort saker. Alla, nej många, har väl storstädat lägenheten istället för att tentaplugga, liksom. Idag gäller min bortrationalisering träning. Igår kväll tänkte jag; "om jag vaknar av mig själv vid 9 tränar jag 11-passet, i annat fall får det bli vid 15". Jag vaknade av mig själv fem i 11. Alltså skulle det bli 15. Men nu har jag under för- och eftermiddagens gång på något sätt kommit fram till att det bästa är att inte träna idag. Jag måste handla till ikväll och jag borde verkligen inte stressa nu när det är helg. Jag är faktiskt öm i fotlederna. Jag ska ju dansa imorgon ändå. Jag tar en lång promenad istället. Till Ica, och hem. Gah, jag är en latmask! Men det får vara okej idag.

Väskångest

I natt drömde jag bland annnat att jag köpte och hade en skitsnygg, svart skinnväska. Jag gillade verkligen den där väskan och blev besviken när jag vaknade och insåg att den inte var min. Kan det ha någonting att göra med mitt velande angående en, just det, skitsnygg svart skinnväska från Dondonna som var på halva halva men som var borta dagen efter när jag hade tagit mitt förnuft till fånga? Kanske det. Jag drömde förresten även att jag var på nöjesfält, men det är en helt annan historia.

Sedan vill jag bara säga att ni är korvar som inte kommenterar! Ni kommer in hit och läser två, tre, fyra, säkert fem gånger om dagen (jodå jag ser det på statistiken) men ingen kommentar kan ni lämna. Tråkiga är ni.

Spotted

Shit! Jag tror jag har upptäckt något som jag adrig känt (på mig) förut. Ganska litet, men definitivt där, lite hårt liksom.. en triceps! Woaa! Kan det gå så fort? Är det bara placebo?

Snurrigt

Jag måste ha sovit hemskt dåligt inatt. Yr i bollen, ont i huvudet, borta. Ungefär som när man sovit på dagen ni vet? Fast lite värre. Och värst av allt, ögat har börjat fladdra igen. Jävla fladder! Men nu måste jag ta mig samman, ska vara coach för några små liv ikväll. Haha, jag som coach, känns inte riktigt rätt va. Men att se om en text är kass eller duger kan jag nog klara av rätt bra. Och diplomatisk är jag ju också. Tur att jag börjar fyra i alla fall... Mm. Ha det bra, hej då!

Ut med den gamla, in med den nya.. stolen

Efter mycket om och men, även kallad knappt två timmar, fick vi ett bord. Vi hade inte ätit något sen frukost och var rätt hungriga, men lite rödvin och en näve starka! chilinötter fick stilla den värsta hungern. Och det var faktiskt värt väntan när vi väl fick in maten. Tapas med tyngdpunkt på, well, ost. Två sorters ost, kyckling, revben, champinjoner (jag ÄLSKAR marinerade champisar) och lite annat smått och gott. Vitlöksbröd. Jäkligt gott var alltihop. Och sen till efterrätt en cheescake som liksom bara smälte i munnen... Gud. Vi lekmän kan egentligen inte laga mat. Vi hade en väldigt trevlig och rolig kväll. Jag älskar att det inte bara är mysigt att umgås med A, utan att vi även har massa att prata om och skratta åt. Det blir liksom allt bra på en gång.

Och så lite bilder då. 1. Jag och min fina. 2. Glödande boll från Ikea! Blir glad när jag ser den. 3. Stolen! Asskön. 4. Den gamla stolen. Ni förstår vad jag menar? 5. Kjolen. Åh jag längtar tills jag får använda den med bara ben och ev. liten skinnjacka, men tillsvidare blir den nog finfin med svarta strumpisar, en vit (eller sliten svart eller kanske röd) t-shirt och kofta (under vinterjackan, jävla kyla). Okej, nog med modebloggande för den här veckan.


Hela veckan längtar jag...

Idag hände det igen. Jag gick och skötte mina affärer när en kjol bara flög på mig och skrek "ta mig, älska mig!". Så jag kunde inte låta bli. Bild kommer kanske senare någon gång. En ledtråd: blåvitt och bondromantik. Visst låter det carro, alla som känner mig?

Vi åkte i eftermiddag till ikea för att köpa en skrivbordsstol. Den är svart och typ tusen gånger skönare än vår gamla trasiga, hårda sak. Det ska bli ett sant nöje att slänga den (gamla) i en container. Och så blev det lite annat smått och gott, som alltid på ikea.

Men nu ska jag och min älskade promenera till avenyn för lite romantisk middag på tu man hand.

Hej svejs!

Helg är skönt och bra

Sitter och försöker hitta på något att blogga om. Nåt. Det går sådär i ärlighetens namn men here we go. Eeh. Jo, idag var jag i skolan och skulle fräscha upp mina kunskaper i InDesign. Det gick rätt bra, jag är inte helt datadumihuvudet som jag lätt får för mig. Efter ett par timmar tog vi helg och kämpade oss ner till stan i blåsten. Där möttes Alex upp och vi fikade på ett äkta konditori! Mysigt och onyttigt. Jag åt någon slags hallonbomb med massor av maräng och grädde på. Sedan provade jag och Alex mängder av kläder men inget kändes bra, oproportionerligt mycket såg ut som hemtjänstkläder, och det blev inga inköp.

Igår åt jag förresten en ganska så nyttig, förutom osten då, lunch som också var väldigt god! Den innehöll avokado, stekt halloumi, kycklingfilé, feta och massa goda grönsaker och såg ut så här: