flim'n'dunk

Hej migrän. Fattar inte varför jag hemsöks av den där skiten ibland. Hormoner? Stress? Tydligen rör det sig om migrän med aura, läste jag mig till. Auran - som ju låter som något rätt vackert - är tydligen där det flimmrandet och illamåendet som kommer innan huvudvärken. Schysst med aura. Bra grej: ta ändamålsenligt piller (typ eeze) från början - inte ipren - så slipper du, när iprenen inte hjälper, blanda med eezen och samtidigt oroa dig för att kombinationen av de båda gör huvudvärken värre. Aja, nog om det.

Vi är kvar i småland, ska åka tillbaka till göteborg imorgon förmiddag. Men så pratas det om "snöoväder" och jag blir lite orolig. I fredags kväll satt Cissi, Johan och Baloo fast på tåget från Stockholm i cirka nio timmar tack vare "snöovädret". SJ, Veolia: ni är sånna SOPOR!

Måste skaffa bil.

Just nu

Jag ligger på sängen i flickrummet och spelar betapet. Linnéa ligger bredvid och sjunger Det gör ont, men hon kan inte riktigt alla ord så hon fyller ut med andra, bättre, då och då. Mysigt. Älskade unge.

blir inget tv-spel i dag

Vid åttatiden i morse ringde en trött men lycklig Sandra till mig. En stund tidigare hade hon fått se sin dotter för första gången. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon ringde, och de smyger sig fram nu med. Det är så overkligt, och så fantastiskt! Stort, stort grattis Sandra och Matias och SJUKT BRA JOBBAT vännen!

She's alive

Hej måndag! Trots att det är veckans värsta dag (tisdag konkurrerar ihärdigt men får ge med sig) så känns allt rätt bra. För:

*min jobbvecka är oförskämt kort
*mina Redkengrejer (plus lite till) som jag beställde på nyårsafton har äntligen kommit
*på onsdag ska jag till Sandra och spela tv-spel (om hon inte är i full gång med att föda barn då)
*på torsdag åker vi hem till sköna småland för en mysig långhelg
*jag är så glad och tacksam över min alldeles egna lilla familj som är så underbar

Kvitter kvitter. En negativ sak dock: jag sov inte särskilt bra i natt och är därmed inte särskilt pigg. Detta späds på ytterligare av att jag inte har några fungerande glasögon. Mer om detta en annan gång.


Valpkurs

Ikväll börjar valpkursen. Att Mikkel kommer vara sötast av valparna tvivlar jag inte på, men hur kommer han stå sig i buskonkurrensen? Jag är förberedd på att den här första valpsammankomsten kommer vara smått kaosartad. Men kul! Herregud, 6-8 galna valpar på ett och samma ställe kan väl inte bli annat än kalas?


Knutte

I dag är det tjugondag knut, villket väl för de flesta innebär att göra sig av med alla ljusstakar, tomtar och julgran. Dumpa skiten som att julen aldrig hänt! Hehe. Men det gör inte jag, eftersom vi inte har nån gran kan jag "riskfritt" behålla julsakerna framme så länge jag vill egentligen. Det får nog stå kvar nån vecka till, jag tycker det är mysigt. Och den feta tomten som sitter i fönstret åker bara upp på bokhyllan, det är en åretrunttomte.

Jag är ledig idag och hemma med min fina valp. Hade storslagna planer på att vi skulle somna om när A gått till jobbet, har fått huvudvärk både måndag och tisdag, förmodligen orsakad av för tidig uppgång och bristfällig sömn. Mikkel somnade nog, själv fick jag retirera och plocka upp min bok istället. Mysigt det med; att ligga i sängen en onsdagmorgon och läsa en bra bok samtidigt som man förstrött pillar i mjukaste, lenaste valppälsen.

Vi (jag) har en del att hinna med idag. Städa, tvätta, träffa potentiell dagmatte, träffa den första dagmatten och eventuell "dagiskompis". Sen har jag en Elle en Damernas värld och min bok som ligger och väntar på att läsas. Och så måste jag ju klämma in ett par betapetparti (tack K för att du drog ner mig i träsket!). Busy day.

Men blablabla. Vad ska ni göra idag? Ni läsare är så tysta, det är lite trist. Fick hem lock/plattången igår - testade den lite. Kanske visar resultat, men då vill jag ha minst tre kommentarer på det här inlägget! Annars skiter vi i det. Haha, ja det är ett ultimatum.


På centralen innan vi åkte hem till jul.
Det var helt onödigt att vara nervös
för tågåkande med Mikkel, han är
grym på att åka tåg!

Lockig vs rak

Jag har varit sugen på denna ett tag; en Babyliss icurl. Tilltalas av att den funkar som både lock- och plattång. Jag tycker dock att den är i dyraste laget, så när jag hittade den i en nätbutik - ett par hundralappar billigare - slog jag till. Fick pengar i julklapp så jag kan ju se den som en försenad klapp? Hehe. Jaja, nu är det bara att vänta på att den kommer hem, förhoppningsvis i början på veckan, och att hoppas på att den är bra!


Ska ska ska

Men å-åh (johantonfall), så har jag inte bloggat idag heller. Vill ju det! Istället har jag spenderat större delen av dagen med att mysa med mina favoriter; Anders och Mikkel. Var bland annat ute en längre sväng i kylan, jag fattar inte hur minus åtta kan kännas kallare än minus 20. Knäppt! Sen gick vi i alla fall in och drack varm choklad med grädde framför Mad men. Tittar ni på det? Riktigt bra.

I morgon ska jag bland annat berätta om vad för kul jag spontanklickade hem idag! Lovar! Lovar nästan, ni känner ju mig...

Nu ska jag fortsätta zippa mitt rödvin. Ciao!

Nu

Men hej! Jag har en hel del jag vill blogga om. Bland annat en något försenad liten summering av förra året. Hade jag inte haft telefontid ikväll kanske jag hade hunnit det redan nu. Nädå, kanske hinner ändå. Nu ska jag dock gå och duscha. Senare!