Söndag

Vi har haft en väldigt skön söndag, vår lilla familj. Mikkel verkar ha återhämtat sig från sina åkommor (ta i trä) - det känns väldigt skönt. Min enda bestämda punkt för dagen var att ligga och läsa i sängen och förhoppningsvis sova en stund. Så vid halvfyratiden drog jag för gardinerna, läste en halvtimme och sen låg vi och sussade alla tre fram till sextiden. Underbart. Man känner sig ju helt vimmelkantig när man vaknar, jag kommer förmodligen ha svårt att somna ikväll - men skit i det! Det är så förbannat skönt att sova på eftermiddagen.

I morgon är det jobb igen. Gjorde misstaget att kolla igenom jobbmailen förut, fick ångest över en grej som tydligen ska ske i i morgon. Ska inte ägna mig åt något jobbrelaterat på helgen! Dumt av mig, men nu vet jag det hädanefter.

Nu ska jag sluta svamla. Tycker dock att jag varit rätt duktig på att blogga de senaste dagarna, ni har varit lika kassa på att kommentera som vanligt. Det är som det ska med andra ord.


ett långt inlägg om primers

När vi åkte till Skottland i våras shoppade jag den omtalade primern från Smashbox i Ryanairs lyxiga airshop (ha ha). Tyckte det var ett riktigt kap med sina 27 pund, eller var det nu kan ha varit. Det är härligt med valutor som har mindre valörer, allt känns så BILLIGT.

Hursomhelst, SB-primern - som kostar typ 440 spänn i Sverige - är väldigt bra. Gör huden silkeslen (ha ha igen), är hyfsat dryg och det känns som att sminket sitter kvar lite bättre faktiskt. Men 440 spänn är ju absolut inte okej, så när den tog slut köpte jag en "budget"-primer från Mac för typ 250 kronor. Och den är faktiskt bara okej, känns snarare som en extra hudkräm och det behöver jag ju inte. Inte speciellt prisvärd. När den tog slut för ett tag sen snuddade jag vid tanken på att "investera" i en Smashbox ändå, men nej. Inte. Värt. Det. Då kom jag att tänka på l'oreals nya linje studio secrets. "Har jag inte läst nåt om att de ska ha primers?" Jodå, det hade jag. Så nu har jag skaffat den genomskinliga primern därifrån (kostar knappt 200). Och den påminner hemskt mycket om den från Smashbox faktiskt! Sminkproffset på Kicks upplyste mig dock om att den inte innehåller e-vitamin och antioxidanter och allt var det var (vilket SB alltså ska göra), men skit i det! Ett tips om det nu är så att ni använder primers ibland.


[jucka]

I dag kom Anders hem med en yuccapalm till mig! Snygg.


tom

Nu har jag städat. Har bara dammsugning och badrummet kvar, duktigt av mig. Börjar få ont i huvudet. Det beror med största sannolikhet på att jag bara ätit två mackor idag. Borde äta "lunch", men det finns inget hemma -  förutom mackor - och jag kan inte gå och handla. Mikkel gillar inte att vara själv (vilket ni andra hundägare vet är mer komplicerat än det låter, men jag orkar inte förklara) och att gå och handla i 45 minuter finns inte på kartan. Det är knappt så jag kan springa över till sushin på andra sidan gatan. Men jag får nog hoppa ur mina pyjamasbyxor och göra det, känner hur jag börjar bli grinig. Orkar inte äta bara två mackor till. Jag är så jävla positiv för tillfället, ha ha.

Nedslag

Hej på er. Vad gör ni denna fredag? Som deltidsarbetande försöker jag vara ledig fredagar, så även idag. Jag har betalat räkningar, alldeles för många och dyra givetvis, och nu försöker jag hålla mig så stilla som möjligt så att Pickles kan sova obehindrat.

Cissi skulle kommit hit i helgen, men tack var
det här härliga bolaget så blir det inte så. Skulle tro att svenskarnas åsikter kring detta är rätt likriktade, så det finns ingen mening i att lägga ut texten. Det känns trist.

Men nu blir det en lugn helg, förutom fest hos Alex imorgon (då ska det supas, ha ha). Lika bra det, så Mikkel förhoppningsvis kan vila bort sina krämpor som just nu verkar avlösa varandra.

Trés, trés fatigue

Jag är fruktansvärt trött i dag. Orsaker: Sov oroligt i natt för att Mikkel gjorde det, all jävla snö och veterinärbesök i morse. Mikkel fick träffa "doktorn" som stack en vass och otäck febertermometer i rumpan på honom och skrev ut medicin till hans lilla mage. Veterinärbesök och mediciner är väldigt dyrt märkte vi, men jag blir glad bara det hjälper.

Men den här jävla tröttheten - över detta och över annat. Jag orkar inte. Ska lägga mig och förhoppningsvis sova en stund och hoppas på att piggna till inför kvällens äventyr.

Snöromantik

Den enda jag känner som är förtjust i att det kommer ännu mer jävla snö är vår (lapp!)hund. Han siktar på de djupaste snödrivorna och tittar längtansfullt ut genom fönstret när ungarna - och deras stackars föräldrar - leker i snön.


Äntligen fredag

Jag har haft en rätt snurrig och lite jobbig dag, men nu känner jag hur helgkänskan börjar komma krypande. Skönt. Har precis premiäranvänt min color extend-inpackning från Redken. Nu ska den få sitta i håret medan jag tittar på senaste På spåret (ligger efter, inte bra ha ha). Om ett par timmar kommer A hem och då ska vi mysa (hela lilla familjen), käka nåt gott och dela en flaska rött.  Veckans höjdpunkt.

Jag känner mig rätt bloggsugen, så vi hörs säkert mer under helgen. Hej så länge!

Bragd!

Så var årets bragdguld klart. Anja Pärson, vilken tjej. Mycket sjukt.

HATA SNÖN

Håll i er nu: JAG ÄR SÅ FÖRBANNAT JÄVLA PISSTRÖTT PÅ DEN HÄR JÄVLA PISSVINTERN. Vill inte ha mer snö nu. Eller kyla. Ska aldrig önska mig en vit jul igen. Hellre ingen snö alls när det uppenbarligen kan haka upp sig på det här viset.

Det här landet är ju uppenbarligen inte rustad för snö. Tågtrafiken säckar ihop, stadstrafiken gör det. Man kan inte gå utanför dörren utan att frysa häcken av sig eller riskera att halka och slå ihjäl sig. Allting blir bara så jävla jobbigt. Orkar inte mer vinter nu.

"Den svenska tågtrafiken är underdimensionerad och klarar inte av en rejäl vinter" - Påan till 18-Rapports etta. Var det en nyhet!?

Ps. Ska försöka blogga lite mer uppmuntrande senare, haha. Tills dess; ciao!

Foppa!

Av olika anledningar kom jag inte upp till tre inatt (däremot pallarade jag mig upp vid halvfem-snåret då uttågandet var slut och den konstnärliga biten tagit vid, smart!) Men nu när jag klev upp var det första jag gjorde att köra igång svt play och titta på det här. Min idol (!) Foppa bär den svenska flaggan. Stort.

Ditt och datt

I dag på förmiddagen hade jag ett litet ärende, det tröttade ut mig. Så är det när man är fuuuk, haha. Hursomhelst, nu är måstena slut för ett par dagar, det är skönt.

Under kvällen droppar de in, båda våra föräldrarpar. De har aldrig träffats förut, så det kommer bli ett jäkla holabaloo! Får man säga att man tycker det är lite skönt att de sover på hotell? Men vi kommer nog hänga en hel del här på fågelvägen. Vi har ju som bekant en bebis, och han gillar inte att vara själv så värst mycket. Och de mer lurviga bebisarna är dessvärre inte välkomna på särskilt många, publika institutioner. Men samtliga fyra tokälskar honom, så det gör nog inte så mycket att han är med och hänger!

Alldeles strax börjar OS, det är ju inget annat än fantastiskt trevligt! Jag kommer titta på så mycket jag kan och orkar (ni missar väl inte invigningen kl. 3 inatt!?) När jag var liten och kollade på typ elitseriehockey brukade jag sitta och anteckna och föra noggrann statistik över passningar, mål, utvisningar. Jag ville bli sportkommentator! Kanske jag blir också.

Ha nu en trivsam helg, hörrni.

Fuuuk

Hej megaförkylning! Täppa, hosta, snuva, huvudvärk, lite feber (faktiskt, alex och cissi!). Ni vet ju hur det funkar. Har inte varit sjuk på ett bra tag, så jag antar att det var min tur nu. Om jag inte minns fel brukar jag åka på en jobbig förkylning runt den här tiden varje år. Unikt, jag vet. Jag är iaf glad att jag inte har en bebisvalp som behöver gå ut varje timme, utan en soon to be femmånadersvalp (hjälp vad fort det går!) som faktiskt är rumsren (jo, jag vågar nog påstå det nu...) och inte behöver gå ut så ofta.

Sitter i soffan och funderar på två saker. 1 - ska jag ta en ipren eller ej? 2 - hur ska jag orka ta mig till kylskåpet för att värma den färdiga mat som ligger där inne. Köttfärsås, vilket jag faktiskt inte är så förtjust i, fast man (alla?) kanske borde vara det. Men vafan, "färdigt" vinner över smaklökarna.


Täppt

I dag har jag känt mig lite poppig i tvärrandigt och retroraybans (ja, har nya brillor, har jag inte sagt det?). Inte så poppig i hjärnan dock: sömnbrist, snor, splittrade tankar kring 'karriären' (haha, jag TYCKER så illa om det ordet, av nån anledning).

Aja, nu är jag hemma iaf. Ska gosa med min hund, pussas med min man som snart kommer hem. Kanske dricka mjölk och äta kakor.


Pekoralt

Helgen lider mot sitt slut. Det är aldrig kul. Vi sitter i soffan framför melodifestivalrepris - Anders Ekborg just nu. Hans röst är en av mina favoriter - i musikalsammanhang - men här: hahaha. Vilket pekoral. Roligt!

Helgen förflöt. Köpte några band i olika färger som jag kan knyta som rosetter runt halsen när jag har skjorta på mig. Fint. Kostade typ 45 spänn för tre band à 1,5 meter på en sybörsaffär (?heter det så?). Köpte även en fin, randig tröja, tror det kommer bli en såndär jag drar på mig när inte vet vad jag ska ha på mig.

Igår kväll var vi på fest hos en kompis till Anders. Jag har inte varit bakis idag, men Anders lite, ha ha. Mikkel stannade hemma med Alex och Nicklas som sällskap, det gillade han. Nu sitter han och husse i soffan och leker med en gammal trasa han fick med sig från första hemmet. När han leker/gapar mycket känner man hur illa han luktar i munnen nu under tandömsningen. Haha, stackarn (eller stackars oss), kanske får köpa hundtandkräm?

Aja. Bloggar mest för att jag känner nån slags press, oklart varför.

Gud. Måste stänga av. Jessica Andersson, PLÅGSAMT. Kryper nog ner istället. Ciao. 


För ett tag sen gick det ju ett mästerskap i konståkning. Mikkel var fascinerad av alla kvadruplar och tolups. Och ja, bildens kvalitet är bara nästan så dålig att man inte ser vad den föreställer, så gnäll inte.

Ps. Hur mycket längtar vi efter att kunna ta på oss våra vita converse utan att riskera köld/halk/slaks-skador? Svar: Sjukt mycket längtar vi!


Runt och runt

Kan inte riktigt komma till ro för att sova. Ligger och tänker på både ditten och datten - på vad orkar jag inte skriva om nu. Så det här blev ju ett meningsfullt inlägg.

Men iaf. Sökes: jobb dit kan jag ta med min hund varje dag. Typ vadsomhelst, stå i kassan i en tebutik (ja det var det första jag kom på) kanske?

Nä, nu måste jag väl sova.