Underhållningstips

Grey's anatomy är bland det bästa du kan se på tv just nu. Ja förrutom Uppdrag granskning och Rapport och såna seriösa program såklart... Grey's bjuder på lagom mycket (och detaljerad) spänning, humor och löööv. Som min träffsäkre (?) pojkvän uttryckte det; det är en blandning av Cityakuten och Scrubs. Stämmer nog rätt bra. Lagom seriöst och lagom skruvat. Check it out. Eller önska dvd-boxen i julklapp om du missat.

På tal om inget. Jag har vunnit den psykologiska kampen över mitt choklad (och socker?) beroende. När jag var hemma och ställde mig på vågen och den visade typ 1 (ETT) kilo mer än den brukar blev jag övertygad om att jag är tjock och måste till varje pris bli smal igen. Tillräcklig motivation tydligen, för nu är jag inte ett DUGG sugen på choklad längre. Aldrig. Jag äter frukt istället. Eh, typ iaf. Ikväll var ett litet undantag och jag råkade äta bara pyyttelite Noblesse (det var extrapris med ica-koret).. Won't happen again. Och lagom till jul kommer jag att ha gått ner 5 kilo så jag kan äta så mycket julmat och dricka så mycket julmust jag vill och orkar. Mm mmm.

Kodningen förstör mitt huvud en gnutta och jag vill bara bli klaaaar. Snart där. Typ.

LÅT: Albion med Babyshambles.

Home at last

Äntligen hemma! Efter mer och mindre långa besök i M-lund, Västerås och Stockholm är Ullevi återigen grannen. Skönt. Men det var ändå rätt gött hemma. Käka mammas mat, krama på små gullungar. Och så femtimmmarsdejten med Cissi i Stockholm. Najsbajs men jag vill träffa henne mer, oftare. Helst varje dag. (Flytta hit Cissi.)

Ja och vi har givetvis pluggat alldeles för lite också. Helt enligt, eh, planerna. Måste försöka mörka för TAO bara. Vi har ju givetvis FULL koll på läget...

Uppackardags.

08

Jag befinner mig helt plötsligt i 08-land. Eller nä det gör jag inte men ganska nära i alla fall. Och i imorgon ska jag till Le huvudstad och powerumgås med Cissi och förhoppningsvis shoppa några julklappar. Det ska bli najs. Snart är det jul. De är också najs för det betyder slut på uppsats och slut på termin och hem och käka massa mat och i alla fall ha ett kort jullov.

Grått

Väntar (med spänning) på mail från TAO. Och innan det kommit kan vi inte fortsätta. Eller jo, vi kan ju läsa asspännande böcker om klimatförändringar och sätta oss in i ämnet. Men nä. Inte nu. Det reeeegnar ute och är grått grått grått. Allt känns grått, och jag med. Blä.

Och så sämst text i en låt just nu... :

Jag vill kasta loss
Lära mig slåss
Raka av mitt hår
Bäras ut på bår
Ta tjuren vid hornen och hålla dem hårt
Lita på sanningen och kväva all gråt
Börja sluta tro
Låta vansinnet gro
Jag vill sparka bakut
Göra nåt sjukt
Släcka fyren på berget som räddade liv
och smita från smällen med 7milakliv

Aj då.

Hemma

Jag och A är på en hemturné. Igår anlände vi till mariannelund och om några dar drar vi vidare till västerås. Vi ska givetvis göra massvis på uppsatsen när vi är hemma.. Jaa då. ... I morse lekte vi hockeyföräldrar och följde med Jonathan till Eksjö där han skulle träna ishockey. Det var svinkallt i hallen och jag är glad att jag tog tjock jacka, men de små pojkarna var jättesöta där de åkte omkring (97-00:or) och dribblade och tacklades. Lite beklämmande bara att samtliga åker bättre skridskor än mig... Ehum.
Anders fick förresten en duärgodkändlapp av Linnéa idag. Det är stort.
Mitt hår är jättefett men det gör inget för det är så mörkt här i skogen i alla fall så det är ingen som ser.

Vänner

Den bortglömde kameran är nu återfunnen och här följer bildbevis på Sandras kvartssekelfest som var trevlig och rolig på de flesta sätt.

56091-40
Söta Sandra.

56091-41
A och moi.

56091-42
Sandra och Eva.

56091-46
Hanna (som hade klätt sig i helsvart för att hon skulle vara säker
på att passa in på Sticky).

56091-49
Jag blev lite orolig när Coronaflaskan antydde att det var max
3,6 % alkohol i den.

56091-48
Sandra fick öppna massa paket.

56091-50
Dan och nånkille och halva David blev trötta efter ett tag.

56091-44
Kort (taget tidigt på kvällen) för att skicka till mamma (därav de 
nyktra och snälla leendena) som av någon anledning -
möööjligen att den är tagen på längden - (dock inte egosådan)
blev större än alla andra bilder.

Frukostmys

Vi åt frukost i sängen idag. Förra veckan fick jag värsta söta spontanpresenten av A för att han lättare ska kunna göra frukost på sängen åt mig. En jättefin sängbricka från sagaform. He's a sweetheart.

56091-39

Träningsvärk

Jag har träningsvärk! Det är en ganska ovanlig känsla i min kropp. Igår var jag och A och simmade. Det var väldigt skönt och när tanterna skulle ha vattengympa släcktes hela hallen ner och då blev det mysigt också. Jag gillar egentligen inte att träna. Att anstränga mig bara för ansträngningen skull. För typ två år sedan var jag beroende av träning under några konstiga månader och jag har aldrig varit så smal som jag var då. Anyyyway. Simma är skönt, och faktiskt träning, så det ska jag forsätta med. Någon gång kanske jag till och med ställer mig längst bak i tantgympaledet... eh nä.

Och nu är jag så där osammanhängande som nog bara jag kan vara så jag slutar. Har visst en b-uppsats att skriva.


Nostalgiafton

Jag lämnde tillbaka båda klänningarna idag. Detta efter att ha hittat en annan klänning som var mycket finare och satt mycket bättre och... ja. Det var klänningen jag letade efter hela eftermiddagen igår men inte hittade. Den är kort och v-ringad och svart med silvermönster på. Och jag är nöjd och glad!

Ikväll har jag och A spelat Super Mario Bros! Jag fick aldrig nåt TV-spel när jag var liten och valde kompisar efter om de hade Nintendo 8bit eller inte.

Och nu har vi lyckats ladda ner alla sex delar av Stolthet och fördom (ni vet den där serien som gick för typ 10 år sedan som bara var sååå bra). Vi såg filmen i helgen, den med Kiera Knightley, och i den var det  en riktig Fjant-MrDarcy. Så nu: Colin Firth och tända ljus och melon (för frukt är godis! ehe.) och mys under filten.

Tårtbuffé och gnus

Trött trött trött. Jag är trött som en gnu. Handledningen med TAO var.. givande? Han visste vad vi skulle göra i alla fall. Och det är ju.. bra.  Jag är trött. Och har snor i hjärnan. Atjoo!

Jag ser fett fram emot Sandras 25-årsfest på lördag. Jag har fått för mig att jag vill ha klänning på mig då. Och efter att ha provat varenda klänning (som uppfyllde mina kriterier) i hela göteborg igår kom jag hem med två stycken igår (givetvis inhandlade en halvtimme innan alla affärer stänge). En svart med djuuup urringning och en grön som egentligen inte var en klänning, men nästan tillräckligt lång för att tjänstgöra som en. Jag kommer förmodligen lämna tillbaka minst en av dom. Klänningshopping var svårare än jag trodde.

I tisdags var det min och älsklingens halvårsdag, ÅR, wiiie! Vi skulle gå till Steinbrenners och äta tårtbuffé (!) men var lite sent ute så vi hamnade på en mysig grekisk restaurang istället. Det gick minst lika bra. Men för att kompensera uteblivnaden av MASSA tårta (vi hade ju ändå ställt in oss mentalt på det) var vu tvunga att besöka Steinbrenner igår istället. Det var lite som att resa 70, eller kanske 100, år tillbaka i tiden. Lugnt och skönt och classy. Och TÅRTA. Och ja just det, lite soppa också.

Soooova. Vill hela min kropp men den får förmodligen vänta allt för länge ända till ikväll.

56091-38
En gnu som ser oförskämt pigg ut.

Glo som en ko

Förut idag var det en konstig tjej som helt ogenerat stirrade på oss, men mest mig tror jag, när vi skulle pumpa Anders cykel i vasaallén. Varken jag eller A kände igen henne och så kul kan det väl inte vara att kolla på en cykelpumpning? När vi sedan hoppade på cyklarna igen åkte en spårvagn förbi - och där satt hon och glodde igen. Psykobrud. Eller så tyckte hon helt enkelt att vi var exceptionellt snygga.

Och lektionen i förmiddags, hmm, klassen vad säger vi?

Fredagslåt: Starlight med Muse. Trallvänlig och melodiös pop, men i refrängen rock.