ÄLSKAR

Helgen har varit fab. Sommaren gör mig bara så jävla glad! I går var det nästan natt när vi satt ute i tunna kläder utan att frysa. Älskar älskar älskar det. Snälla var så här i tre månader (minst) nu!

I morgon är det ju måndag igen, blä, men snart är det dags för semester och födelsedag. Så jag klagar inte så himla mycket. Och nu ska jag krypa ner i sängen med min baby. Godnatt!


Åh åh åh sommar!

Shit, vilken dag (underbar alltså)! Hade väldigt mycket för mycket kläder på mig när jag var på stan förut. Vad jag gjorde på stan? Jo, jag var hos frisören samt hjälpte Alex att shoppa! Och så köpte jag något litet till mig själv också. Kanske inviger redan ikväll när det blir grill och rosé! Stay tuned för bildbevis, hehe. Träffade en gammal JMG-klassis på stan också förresten. Det verkade gå bra för honom, det var glädjande. Jahopp, vi hörs senare då!

Topp

Trots att veckorna går fort så går de ju för långsamt! Men nu är den äntligen här igen, fredagseftermiddagen. Solen skiner sommarvarmt. Och om en vecka är det semester. Jag tycker det är TOPP.


När jag (nästan) krockade med sveriges bästa programledare

I eftermiddags var jag på Lindex i nordstan. Jag vände mig om efter att ha bläddrat bland några koftor och höll på att krocka (historien blir bättre så, i själva verket var det nog någon halvmeter mellan oss) med den här mannen. Jag är inte särskilt kändiskåt, inbillar jag mig - det finns så jävla många värdelösa kändisar - men Ingvar Oldsberg platsar fan på A-listan. Så jag gick bort till Generousavdelningen bara för att få snegla lite till på honom. Jojo. Sen råkade jag köpa en av de där koftorna också. Tror det är den här. Marinblå. Rätt fin va?

Hårhjälp, tack!

Jag gillar att ha lockigt hår ibland, men för det mesta vill ja ha det slätt och glansigt, men med volym. ("ostylat" rufs är skitsnyggt, men jag tycker sällan att jag kan få till det bra). Vad jag tror att jag behöver är en root lifter. (OBS! Ej Axéns Volume master). Nej, en grym produkt som framför allt ger håret volym i rötterna men gärna också tillför mjukhet och glans. Så, är det någon som har ett grymt tips på en sådan produkt? Priset spelar ingen roll, hehe, men ska vi säga max 300? Gärna 200, eller mindre. Tack på förhand!


Kvalitetsshopping!

Efter jobbet i dag ska jag och Sandra gå en sväng på stan innan våra pojkvänner ansluter för middag. Jag lovade mig själv för ett tag sedan att inte shoppa några kläder utan att först gå igenom garderoben och se vad jag 'behöver'. Kvalitet framför kvantitet - en topp från acne istället för fem från H&M. Inga impulsköp, alltså. Och det har gått bra! Sist jag shoppade (förutom strumbyxor/leggings, som inte räknas) var en vit, slapp Granittröja för halva priset.  Och det var för flera veckor sedan! Men idag ska jag alltså utsätta mig för frestelser och gå på stan. Och inte med vem som helst - utan Sandra, min främsta shoppingsparringpartner. Så hur ska det gå, med H&M- och Lindexcheckar brännande i plånboken? Jag behöver ju faktiskt en svart alt. marinblå, tunnare kofta...  


Simultankapacitet?

Krig & fred går på svt. Jag vill se det, men avsnitten är så långa. Två timmar! Jag blir rastlös. Därför sitter jag och bloggar lite samtidigt. Bra va? Här kommer, kors i taket, några bilder från helgen! Mongobilderna kommer sig av att vi lekte en mongolek. Och dem vi ser fulla ut på... well. Kylskåpet får vara med för att det är det snyggaste kylskåp jag någonsin mött(!).


Que?

Vad fan hände med den utlovade solen och sommarvärmen? I Göteborg, i alla fall mellan Heden och Avenyn, är det mulet och kvavt. Förhoppningsvis är även de följande dagarnas prognoser som säger regn och 10 grader felaktiga.


Sånt här vill vi se...


TANT eller Je suis très fatigue

Jag blir lätt lite stressad över att komma i säng för sent på vardagskvällar. Jag går nämligen upp rätt tidigt på morgnarna och sover jag dåligt/för lite blir dagen efter orimligt lidande av detta. Men, det känns som en rätt kontraproduktiv (haha, favoritord!) sak att bli stressad över, så jag tänkte att jag skulle lossa lite på slipsen. Tänka att det GÖR inget om jag kommer i säng lite senare då och då, en timme mindre sömn spelar ingen roll. Jag hade fel. Det spelar roll. Jag är en tant. Igår somnade jag halv tolv, tolv typ (vi snackar inga nattsuddarfasoner här, direkt) och är HELT FÖRSTÖRD när klockan ringer. Känner mig fortfarande lite förstörd, förresten. Fan, varför kan inte jag vara en av dom som sover 4,5 timme men ändå vaknar pigg och peachy? Ha?


Men, jag känner mig i alla fall somrig och fin i dag i lagom nytvättat hår, blommig kjol från KappAhl (!) och grå, boxig tröja från Acne. (och här borde det komma en modebloggarbild, jag vet, men det gör det inte). Alltid nåt liksom. Det enda* som är värre än att känna sig trött och hängig är att känna sig ful, trött och hängig.


*jaja


Dumpa

Åh, just det, jag såg en helt hopplös film igår: He's just not that in to you. Den var dålig. Hopplöst manus, oinspirerat spel från skådisar som Jennifer Aniston och Scarlett Johansson (okej, du är snygg, men det kanske är dags att börja spela något annat än heta förförerskor snart?), i princip igen handling. Och så en jäkla massa könsstereotypa klyschor (tjejer är för när det kommer till dejtande, de allra flesta killar är livrädda för att binda sig och meningen med livet är, såklart, att bli gift)som filmen gör sitt bästa för att gnugga in i alla som ser filmen. En två timmar lång och illasmakande soppa helt enkelt, som jag absolut inte tycker att någon ska se (möjligtvis kan de jag inte tycker om få slösa bort sin tid på den)!


Stockholm baby

Hallå där.


De lugna helgplanerna ändrades hastigt och vi åkte lite stockholm. Där hade vi det skitbra och roligt med C & J i deras nya lägenhet (hur fin som helst!). Två dagar går fort när man, tillsammans med några av sina favoritpersoner, tillbringar dem med att slappa, gosa med GullBaloo (och fundera på namn till sin egen kommande vovve), shoppa (well, iaf varsitt par raffiga - haha - strumpbyxor), festa och planera resa. Men vi ses ju snart igen. Och hur mycket jag än gillar att bo i lilla göteborg är det skönt att komma därifrån ibland.


Beautiful day

Åh åh åh, underbara extrahelg! Min dag: sov till halv elva, låg kvar i sängen till cirka 12, tvättade lite tvätt (ren tvätt får av någon anledning mig att må bra), färdiglagad lunch (goda rester från igår kväll), ett par timmar i solen på stan med glass (såklart), hållahandenstros och kaffe. Och det bästa är att det väntar ytterligare tre snarlika dagar på raken.

Hur spenderar ni helgen?


Klämmis!

På plussidan för 8-17-jobb (med flex) ligger termer som "halvdag" och "klämmis". Så, nu drar jag mot lång, skön långhelg! Ska nyttja mitt röda plastkort för första gången på länge nu, till och med det känns pepp!


TV

Jag börjar med att tacka Cissi för att ha höjt kommentarskvoten på min blogg med hundratals procent. Och du; tvål? Hahaha! Tur att du är ung och har en hy som klarar av sådan misshandel. Och så till det egentliga inlägget:


I går råkade jag zappa förbi precis i början på reprismarathonet av tv-serien In Treatment. Eftersom jag inte hade något bättre, eller sämre, för mig hängde jag kvar ett tag. Och fastnade litegrann. Det verkar vara en rätt smart serie med bra manus och skådisar. Det går ut på att följa en psykolog och hans möten med sina patienter - serien sänds varje vardag och samma patient återkommer samma veckodag. Och på fredagen är det psykologens tur att gå i terapi (smart inslag). Det verkar som sagt lovande, men eftersom det går kl. 19 varje vardag blir det väl ännu en serie att lägga till nedladdningslistan.


Apropå tv. Jag såg även Filip och Fredriks program i går kväll och det var riktigt bra. Går inte ens att jämföra med det första avsnittet som ju var en liten katastrof. Nu känns det som att de har hittat en hyfsad balans mellan trams och allvar. Sen var det en liten plåga att se Charlotte Perrellis idoga försök att bli bff med Charlotte i Sex & the city, men det är ju inte Filip och Fredriks fel.   


Miss ya!

Saknar dig, sis. Hoppas vi ses snart!



Hurtig

Efter frukosten i dag gav jag mig ut och sprang. Crazy, vem är jag och vad har jag gjort med mig själv? Det gäller att förbereda sig för den obarmhärtigt dalande ämnesomsättningen, antar jag. Men mest vill jag bli en jävel på att springa! Har hört att det ger sköna kickar när man väl kommer över den där tröskeln. Så det satsar jag på.

Nu då? Jo, nu sitter jag med redken-inpackning (bäst!) i håret  och trycker i mig smågodis. För att jämna ut det hela.  Dessutom har jag garanterat mig en dag fri från göteborgsvarv genom att boka tvättid 12-16. I övrigt är jag rätt planlös. Det är skönt. Men spännande erbjudanden mottages tacksamt?


One week in Paris?

Åh, jag är så jäkla sugen på att åka till Paris igen, och det snart. Därför sitter jag och söker lite på flyg till Paris under våra semesterveckor i sommar. Farligt men härligt! A, är du på?

Min storasyster och "brorsa" (de är ett par, men lyckligtvis är P inte min bror på riktigt utan har bara blivit som en sådan sen han gifte sig med H) åker förresten till Paris på fredag, jag är duktigt avundssjuk men samtidigt glad för deras skull. Underbara stad!

Ge mig fräscht sommarhår, bitte

I natt drömde jag att jag var hos frisören. Det ser jag som ett tecken - inom den närmaste, ska vi säga veckan? - är det jag som bokar en frisörtid. Kanske något ostrategiskt med tanke på den stundande sommaren; solblekning, salta bad osv... Men det skiter jag i! Jag vill vara snygg i håret även på sommaren. Att min frisör i drömmen var borta och ersattes av en annan ser jag dock inte som ett tecken. Min frisörtjej (petite, skitsnygg och inte med det jobbiga, och för många frisörer symptomatiska, behovet av att småprata HELA TIDEN) är ju faktiskt grym och den första frisör som jag har återvänt till fler än två, tre gånger.


Jag har förresten under en period gått och velat över om jag ska klippa av en längre bit av håret. På plussidan ligger ju förändringsbiten och att kortare hår faktiskt i många fall är jäkligt snyggt (speciellt tjockt, härligt hår som mitt faktiskt har blivit sedan den ödesdigra skärningen av det för ett par år sedan). Men nej, jag tror att jag lägger de planerna på is ett tag. Det ska bli längre! 10-15 centimeter till, sen kanske det kan bli tal om ett klipp. Eller inte. Däremot är jag seriöst sugen på någon slags lugg igen, men det får i så fall vänta till hösten. Vill ju inte ha en vit panna i sommar.


Puh, nu får det vara slutpratat om mitt hår för den här gången, till och med jag blir ju lite trött (fast kan man egentligen prata om hår för mycket, Alex? Nä va?).


Möblera om

Puh, vi har möblerat om i vårt vardagsrum. Resultat blev inte optimalt, men det där stora åbäket till tv kräver sitt utrymme. Så, vi kör på det här ett tag och se hur det känns. Och ja, det här inlägget blir väldigt, väldigt tråkigt utan illustrerande bild. Men det skiter jag i.

Tar tillbaka. Det blev rätt bra! Woho.

Gimmie helg

Åh, vad skönt att det är fredag. Jag har säkert sagt det förut, fredagseftermiddagen - precis när man har slutat och har hela helgen framför sig - är den bästa stunden på hela veckan. Det är för övrigt en stor, fet myt att semester gör att man kommer tillbaka till jobbet utvilad och peppad. Det är tvärtom! När man har varit ledig vill man ju bara fortsätta att vara det.


I kväll ska jag nog se på hockey (semi-final, woho!), dricka rödvin och äta choklad. Och i morgon är det fest! Bra fördelning tycker jag, en myskväll och en partykväll.


Ha en fin helg nu, mina bloggläsare!


KLÄDER

Gud, jag fattar knappt att jag spenderar  tid på att fota mina kläder, beskär bilderna och nu lägger dem här. Men, here we go. Den stora ansträngningen innebär dock att jag inte orkar lägga in några bilder från resan. Kanske en annan gång. Men äh, det är ju ändå kläderna ni vill åt, era materialister! Varsågoda så himla mycket.

Madickenklänning, väldigt jag, blå och vit-rutig, om det nu inte framgår av bilden * Blommig blusskjortsak, fångas inte särskilt bra på bild men den är i alla fall ljuv och väldigt fin * tunika med färgfläckar på, hade jag varit lite kortare och/eller slampigare eller haft den dåliga smaken att använda tights som byxor hade jag kunnat ha den som klänning, nu blir det som sagt en tunika * fuchsiaröda (stod det på kartongen) converse * tygskor, 4 pund på det i övrigt sunkiga varuhust Primark (fick en lättare polyesterchock där inne!) * och så blev det lite baslinnen, smink och säkert nåt annat kraffs.



På gång!

Jag har faktiskt velat blogga och lägga upp bilder från semestern i flera dagar nu. Jag har även velat diska, läsa, testa min nya hårborttagningsspray (hjälp!) och lägga mig tidigt, och inget av det har jag hunnit med. Men ikväll, då jäklar har jag planlagd tvätt- och disktjänst - tillsammans med min älskade sambo såklart - och då ska jag försöka hinna med ovanstående. Bra va!?


Igår köpte vi förresten en tv. Den är platt men stor (vad annars?) och det känns väldigt skönt att kunna röja de två tjockistv-apparaterna (en funkar att se på tv på, den andra att koppla till datorn) ur vägen till förmån för den. Jej!


Analfabet (nej, man ska väl inte skoja om sånt, men det skitar jag i!)

Det är tydligt att ni vill se bilder på mig och mina nyshoppade kläder (besöksstatistiken talar sitt tydliga språk trots noll kommentarer). Men om ni tror att ni får det nu blir ni nog besvikna. Har ingen lust alls. Känner mig mest frustrerad över min plötsliga släng av analfabetism (bloggen är ett undantag eftersom det jag skriver här är så fruktansvärt obetydelsefullt). Men jag behöver egentligen skriva en viktig sak nu OCH DET FUNKAR INTE. Allt blir bajs och jag suddar och får kill i magen. Jj akgj jlkaj gag.  Är botad imorgon, får vi hoppas.

Nu vill jag egentligen se min forna favvohighschool-rulle, Never been kissed, som går på tv. Men A kollar på Filip och Fredrik. Hur gör man då? Efter en kik över min axel bytte han nu kanal. Så enkelt kan det visst vara.




Linnéa!

Hallå hallå hallå! Hur mår ni? Jag mår rätt bra. Jag är himla sugen på att par schyssta solbrillor i pilotmodell. Hade det inte varit för att ALLA mina solglasögon, undantagslöst, går sönder eller tappas bort hade jag kanske investerat i ett par dyrare, riktigt schyssta. Nu blir det väl nåt i plast från typ Kapp Ahl, men det funkar ju fint det med.

Jag har förresten varit på semester nu och, tyvärr, kommit hem igen. Har fotat rätt mycket från Skottland samt shoppat en hel del. Kanske kommer det bilder på det later on. Bilder, och då allra helst på kläder, är ju sånt som drar.

Men nu ska jag ta på mig något annat än typ inget och blanda en bubbeldrink.

Sist men mest! Grattis älskade Linnéa på din 8-årsdag. Du är världens finaste lilla tjej. PUSSOCHKRAM!