ballerina

Igår orerade jag över min längtan (?) (!) efter ett par bootcutjeans. Alldeles nyss kom jag på en annat materiellt begär (behov?), nämligen ett par perfekta ballerinaskor. Förrutom converse, snygga kavajer, jeansjackan, tunna bomullsklänningar (aja) finns det få saker som är så användbara i vårgarderoben. Jag tänker att de är svarta, i skinn såklart, lagom rundad tå. Bekväma! Kanske kan Vagabond hjälpa mig med ett par.

Förutom sådana ytliga ting tänker jag på hur jäkla skönt det är med långledighet nu. Jag kallar det påsklov! Och en sak till: varför i helvete är jag med i Unionens a-kassa när Akademikernas kostar 90 spänn i månaden, jämfört med unionens 237!? Det gör en skillnad på 147 kronor i månaden! Vilket är mycket pengar i detta tråkiga a-kassesammanhang. Men, sniff sniff, luktar det inte lite konstigt här? Var ligger hunden begraven? Ska nästa vecka forska i om det är samma villkor som gäller, och om det är det: byta fort som fan!

Bootcut!

Hej, jag vill ha ett par mellanblå, något slitna, jeans med lätt bootcut och lagom hög midja. Jag ser det framför mig och i denna syn går jag i solen och känner jag mig väldigt chic och avslappnat snygg. Haha. H&M har ju många prisvärda och fina jeans - provade ett par som var rätt perfekta i färgen men den "normala" midjan var något låg. H&M ska ju ha sina jeans i high waist, men jag har svårt att hitta dem bland alla dessa låga midjor som envisas med att hänga sig kvar.

Early breakfast

Det talas om att man blir trött nu när vi ställer fram klockan till sommartid. För min del tror jag inte att det gör någon större skillnad, haha, men visst är det surt att förlora en timme helg. Vi steg upp tidigt (!) och åkte till Sandra och Matias för att äta frukost med dem innan de åker till Stockholm. Det var mysigt att hänga med dem en stund.

Nu är vi hemma igen och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på: Se en film? Mad men? Sova? Finns ju en hel uppsjö av alternativ.



Brösten behöver också sitt!

Hur många pervon lockade jag hit med den rubriken? Ledsen, men ni lär bli besvikna.

I dag var jag på stan en sväng (lönehelg! modevisning i nordstan!! HJÄLP). Men jag överlevde faktiskt. Skulle ha fikat med Sandra med familj, men hon blev tvungen att akut göra en grej så vi kunde tyvärr inte träffas. Vi tar en mysfrukost allihop imorgon bitti istället, minst lika bra det :)

Men stanrundan var ändå inte helt förgäves, jag köpte en bh. Tycker den är rätt fin, skön och framför allt bra för att den har axelband som man kan ändra om eller ta bort helt om man vill (hoppade lite i provrummet och den verkar sitta kvar där den ska rätt bra). När jag kom hem såg jag att den var i 70 procent siden och resten bomull, vilket kändes som ett STORT plus. Jag är en materialnörd när det kommer till kläder - älskar siden, bomull, finstickad ylle, cashmere - och det ska mycket till för att jag ska köpa ett plagg i akryl (sjukt oskönt, och framför allt, blir fult DIREKT). Sån är jag.

Nu ska vi plocka fram lite plockmat; oliver, parmaskinka, crostini, god ost, GLENN STRÖMBERGS PESTO. Haha. Och så ett glas gott rött till. Underbart.

Hoppas ni får/har en lika skön lördagkväll som jag!


Bh:n kommer förresten från Lindex lite mer arbetade underklädeskollektion Ella M.

Soleil

Väldigt trött är jag. Hängig. Lite ont i halsen tror jag. Men det är det ju inte kul att läsa om, så SKIT I DET NU.

I dag har ändå varit en fantastiskt dag. VÅR. Tog på mig min fina tweedkavaj från Armani (mitt bästa second hand-köp någonsin) för första gången i år. Kände mig lite våghalsig (man ska svettas in våren! har jag alltid fått höra som barn) och tog därför en tjock tröja under, halsduk, mössa och vantar när jag på morgonen skulle gå och lämna Mikkel hos dagmatten. Och svettades kanske jag inte gjorde, men VARMT var det. Klockan åtta på morgonen! När jag åkte hem från jobbet på eftermiddagen hade jag bara en tunn skjorta under kavajen, och det var VARMT. Alltså förlåt min exaltering, men jag minns inte hur det känns att vara varm. Underbart var det. Vågar dock inte hoppas på att våren är här än... Men den finns! På riktigt! Så då finns det hopp ändå.

Okej. Det var ett inlägg om vädret. Nu väntar jag och Mikkel på att älskling/husse ska komma hem.

Paris!

Jag har kommit på mitt nyårslöfte, några månader för sent! Eller formulerat det liksom. Jag ska åka till Paris i år! Jag tror på positiva löften, inget jävla nu ska jag sluta äta det eller börja springa fast jag hatar det. Det bryter man ju i alla fall, villkorslöst. Nä, positivt ska det vara. Något som man verkligen vill men ändå måste kämpa lite för. Förra året lovade jag mig själv att skaffa hund. Något som jag längtat efter i flera år, men ändå inte gjort av flera anledningar. Och det löftet höll jag ju! Att få befinna mig i Paris igen är också något jag längtar väldigt mycket efter, men på ett annat vis än efter en vovve såklart. Kan inte riktigt förklara hur jag kände mig när jag var där, men nån slags magisk känsla i magen var det. Så det får bli mitt löfte! Paris. Gött!





Liten blir stor

Tänk att Mikkel var så här liten för bara några månader sedan. Sjukt! Nu framstår han som en bjässe i jämförelse, trots att han egentligen är rättså pluttig ändå. Söt!

Nähä, nu är det väl snart dags att gå hem tror jag.


veggie

Nu har ni inte fått någon uppdatering på länge, era hökar. Så blir det ibland. Ikväll ska vi äta vegetarisk middag: färsk pasta med paprika och vitlök i olivolja och halloumi. Hoppas det blir gott. Jag skulle vilja bli vegaterian.

UPDATE: Maten var VÄLDIGT GOD faktiskt. Receptet finns i senaste Buffé, haha.

Ett halvt år!

I helgen (vi kan inte riktigt bestämma oss för om vi ska fira 13:e eller 14:e, så varför inte köra på båda!?) fyller Mikkel ett halvår! Givetvis kan jag inte fatta att han är så stor och att tiden går så fort. Han har uppvaktats med extra mycket goda saker och små presenter. Bland annat den lilla konstiga saken på bilderna nedan. Grattis Mikkel-älskling, världens finaste hund!!




Gott

Jag har fått ett nytt litet beroende: Ballerina kladdkaka. Smakar kanske inte kladdkaka direkt, men kexen är väldig goda! Och man behöver inte doppa i mjölk, om man inte vill.



Långklänning

I dag var jag en halvstressig sväng i en viss finsk kyrkas second hand-försäljning. Där kan man verkligen FYNDA med versaler (allt är sjukt billig, som second hand ska va!), men denna dag kom jag därifrån tomhänt. Jag hade säkert kunnat få med mig en handfull långklänningar som hade känts helt rätt nu. Men långklänning, jag vet inte; är det verkligen snyggt? På mig? Kanske ändå, om jag hittar en som sitter perfekt och är lång på riktigt! Vi får väl se. Det finns andra grejer jag cravar efter betydligt mer den här våren, typ en perfekt skinnjacka.


Just den här kommer från acne och andas lite väl mycket bananer i pyjamas för min del. Men fin på rätt person.

Flitiga carro

Ojoj, vad duktig jag varit nu. För det första: jag har lagat två plagg som jag trodde hade gjort sitt, men som nu får nytt liv i min garderob. Dessutom har jag lagt ner (heter det så?) ett par byxor som jag provade och insåg är rätt snygga ändå bara de blir lagom långa! Allt detta skedde för hand vill jag tillägga - det finns ingen symaskin i detta hem - och det gör det till en liten bedrift för mig som inte är särskilt (ha ha) pysslig av mig (ALLDELES för otålig). För det andra: jag har lagt upp några plagg på tradera! Grejer som är fina men köpts med lite för lite eftertanke.  Jag orkar egentligen aldrig sälja grejer på tradera längre, men nu kände jag att det kunde vara värt en timmes ansträngning.

Nu tänker jag fortsätta på duktighetsstigen och diska innan jag tar en lång dusch med
hårinpackning.

Snart är det helg på riktigt, gud så skönt!


Galna män

Förresten, har ni börjat kolla på Mad men än som jag sa till er? (Eller är det kanske jag som ligger hopplöst efter?) Hursomhelst, i går såg vi andra säsongens sista avsnitt. Ruggigt bra. Är pepp på trean!


Darin suger.. inte

Tänkte skriva ett inlägg om melodifestivalen, men jag orkar verkligen inte. Kan ju bara säga så här: Jag har sett två tror jag delfinaler, och därmed inte hört alla sånger, men jag håller alla mina tummar för Darin! Han har haft en väldigt konstig utveckling, personligetsmässigt, sen han var med i Idol. Men när han vann sin deltävling tyckte jag mig skymta den 17-åriga, rara, Darin nånstans i glädjeyttringarna. Och låten är fin på nåt vis. Och hans röst såklart. Så jag hoppas - och tror! - på Darin.

Om de där som låtsasspelar instrument (ja, all musik i melodifestivlen är inspelad, men deras instrument återfinns ju inte ens i låten!) -  och skoningslöst tar oss tillbaka till femmans roliga timmen - vinner så tappar jag förevigt hoppet om svenskarnas goda smak.

Ps. Så blev det ett litet inlägg iaf! Hihi.


Nununu

Nu har jag städat! Duktigt av mig! Dags för lunch. ÄLSKA RESTER (för då slipper man ju laga). Vi hörs lite senare.


Ingenting

Hej hopp! I dag finns det inte mycket roligt att rapportera. Tänker tänker tänker. Inte mycket alltså. Fast shoppat har jag gjort förstås. 18 kg hundmat. Och en sele. Äh ja. Sen har jag faktiskt ätit lunch med Sandra och Meja, det var mysigt! Fast en av oss åt inte så mycket, men sov desto mer. Lyxigt.

I morgon jobbar jag halvdag. Har stora förhoppningar på en härlig sovmorgon! Jodå.

Nej, jag får nog be att återkomma en annan gång. Känner på mig att imorgon kommer bjuda på mer. Det är ju onsdag!

Rosett, baby

Hahaha! Förlåt, men jag kan knappt hålla mig för skratt. Alltså jag älskar att köpa leksaker till Mikkel, av den enkla anledningen att han alltid blir så himla glad! Jag får hålla i mig själv och plånboken (hundleksaker är dyrare än man kan tro!), annars hade jag köpt flera nya leksaker i veckan. ;) Hursomhelst, nu var det ett tag sen han fick en ny så idag när jag var på jävla kvantum slog jag till på ett blått, pipande gummiben. Mycket riktigt, Mikkel blev jätteglad och började direkt tokbita och springa omkring som en liten.. valp. En liten grej bara: DEN LÅTER SÅ IN I H-VETE HÖGT. Hahaha, jag dog lite! Och Anders med, men av andra anledningar. Aja. Man skulle nog varit här.

I dag är det, förutom kvinnodagen,
Cissis födelsedag! Grattis lillasyster!!! 24 år! Rätt bra ålder vill jag minnas ;)

Till sist, jag såg den här t-shirten i Englas blogg. Som bekant så är jag ju en sucker för rosetter, så den här gillade jag verkligen. Jag handlar i princip aldrig på topshop, men det kanske det ska bli ändring på nu då? Ena nackdelen är att den ser rätt kort ut. Men den kanske kan vara snygg ändå - jag måste nog prova.


Tvättråd tack

Nyligen köpte jag ett par byxor från Filippa K. Jag har varit på jakt efter ett par perfekta, svarta kostymbyxor (som ändå inte är tråkiga) ett tag nu. Och de här kom rätt nära. Lagom hög midja, lössittande men ändå smala och snygga detaljer. Inget jävla rövhäng. Dessutom är de i finste ylle (inte sticksigt ulliga, men det fattar ni ju) utan i perfekt kvalitet. Finns bara ett litet krux. Efter ett par användningar så har jag fått nån liten fläck på dem och de känns i behov av en uppfräschning. Läser på lappen: Dry clean only. What!? Jag skulle aldrig kemtvätta ett par byxor. Så vad gör jag? 30 grader fintvätt i tvättpåse? Handtvätt? Helst inte handtvätt, det är så jävla tråkigt. Någon som har några erfarenheter? Mamma?

Sunny sunday

Godmorgon på er, har ni en bra känsla denna söndag? Det har jag!

Sov rätt länge, gav Anders ett paket på sängen (vi firar ett litet anniversary idag), gosade med Mikkel och njöt av en lång, stressfri frukost. Mycket bra dag än så länge.

Nu ska jag hoppa i min varmaste jacka och göra ett litet ärende. Därefter är jag sugen på att testa innehållet i Anders paket (vad kan det vara? ;)) och kanske ligga i soffan och läsa lite. Ibland bara älskar jag söndagar.


Älskar dig!

DV

Alltså en himla bra grej: För bara nån vecka sen sade jag upp min prenumeration på Damerna Värld. Visst, den är rätt kul att bläddra i (orkar typ aldrig läsa reportagen dock haha) men det är Elle med, så jag köper hellre nåt lösnummer då och då och väljer vilken tidning jag vill ha den här gången. Dessutom slarvar jag ALLTID bort fakturorna, vilket blir ett onödigt irritationsmoment. Så.

Men så i går kom det ändå en Damernas hem på posten. Konstigt tänkte jag, kastade ett öga på etiketten där jag tyckte att det stod Anders namn (ännu konstigare), men lade undan den för jag höll på med något annat då. Men så när jag öppnade förpackningen där tidningen låg visade de sig att den faktiskt var adresserad till Anders. Que? Det hela fick dock en (logisk?) förklaring:

För nåt år sedan fick han en provprenumeration på DV man av sin mamma, nu har de tydligen fått lägga ner den tidningen och Anders får därför tre nummer av huvudtidningen som "plåster på såren". Haha, han gillade inte ens DV man, tyckte den var tråkig och bajsnödig (själv hade jag störst utbyte av omslagen som jag tror tickade in på Johnny, Hugh och Jude i valfri ordning). Hursomhelst. Det känns bra att man faktiskt ibland lyckas med tajmingen.



Släktträff!

Nu har Mikkel lekt sig alldeles slut med brosan Raiko. Mamma Kaksi (ni hör ju att det haglar av finska referenser här) var också  med på ett hörn, men tyckte att valparna var rätt jobbiga haha. Mikkel och hans mamma är väldigt lika varandra, och nu skiljer det inte så mycket i storlek heller. Hans bror är också sjukt söt, och så stor! Jag trodde att Mikkel vuxit snabbt, men i jämförelse låg han i lä. De hade i alla fall väldigt kul när de lekte, det märks att de är av samma härliga skrot och korn.

Här kommer massor av bilder! Vet att i alla fall familjen jättegärna vill se, ni andra får väl hoppa det här inlägget om ni tycker att det blir för mycket hundar. (Om det nu kan bli det?).

Ser ni vem som är vem? :)

Ps. Jag vill tacka vår (allt ditt är mitt, älskling? ;)) kamera som tar så bra bilder trots att den är inställd på typ nattporträtt.













Snart!

Åh, jag är så exalterad å Mikkels vägnar nu! Hade han själv fattat vad som är på gång hade han sprungit fram och tillbaka som en liten höna! Undra hur det känns att inte kunna ha några direkta förväntningar på framtiden (vilket ju inte riktigt stämmer, hundar får ju betingade förväntningar på många saker: mat, gå ut, snart kommer husse osv). Men ni fattar. Att gå igenom livet förutsättningslöst, att bokstavligt talat ta dagen som den kommer. För oss människor hade det nog både varit befriande och rätt meningslöst. För går inte de flesta människors liv ut på förväntningar och en längtan efter vad som ska hända imorgon?


Lundi, je vous déteste

Åh, hur tomt är det utan OS!? Abstinens snackar vi. Ja, jag är en nörd, man har roligare då!

Alltså, jag förstår ju att det här måndagshatet väldigt mycket sitter i skallen, men VECKANS FÖRSTA DAG SUGER VERKLIGEN. Man sover dåligt på natten för att man fått "för mycket" (läs tillräckligt med) sömn under helgen, tanterna på jobbet känns extra sura och arbetsuppgifterna känns oinspirerande. Tur att den här måndagen snart är slut.

Nu ser vi fram emot fredag, förutom de uppenbara anledningarna så ska Mikkel förmodligen få leka med sin brorsa och morsa då. Hur kul kommer han inte tycka att det är!?

Äääähm. Nu tog redovisningsplikten slut. Vi hörs!