ingenting [meningslöst inlägg]

men ändå.

okej korvar, dags för sängen. idag har varit en ovanligt händelselös, ospännande dag. meningslöst skolhäng [galet omotiverad] och meningslös huvudvärk. men ganska mycket mys också. och nu ska jag mysa ännu mer. godnatt!

Festligheter [Saturday night]

Fotogeniska, oh yeah. Anders, Sandra, jag.
Sweet, Sandra & Charlott.
Amelie.
Näsa i vädret?
Fotar och fotas.
Liksom A, my love. Matias visar sin finaste min.
Kökshäng - det enda sanna hänget.
Min man och Sandras man=de bästa männen.
Nä vadå dubbelhakor?
"Se glada ut!" Eh okej. Jag & Dan.
Skimrande. (Kamerafel okej men ack so shimmering).

orka

Ofokus. Trött. Störa sig. Det är vad jag har, är och gör. För tillfället. Så fort jag får gå härifrån kommer jag bli glad igen!

.......

Jag får krupp! Krupp krupp krupp. Nu, nyss, snart. Hela tiden. KRUPP

Så blev den

Gårdagens mål om att bli lagom berusad uppnåddes rätt bra. Lagom många öl/cider gjorde mig glad(are) men inte direkt full. Skönt så. Särskilt mycket dans blev det dock inte då jag insåg i kön till Tranquilo att jag har tappat mitt leg. Damn liksom. Och vakten såg småfarlig ut så jag vågade inte ens försöka "men jag lovar att jag ääär gammal nog". Så det var bara att duktigt gå hem och sova istället. Vilket ju också är rätt skönt. Men tråkigt. Speciellt när det nästan spritter i benen av danslust! Well well, förfesten var trevlig. Det roligaste (?) var nog när jag i början av kvällen, spiknykter och bara en smula obetänksam, förklarade för tre (eller nåt sånt) blivande förskolelärare att jag hoppade av lärarprogrammet för att jag "inte vill knyta skor och vara barnvakt hela dagarna". Mm jag vet, oops. När det blev tyst i några obekväma sekunder räddade (?) jag situationen genom att mumla nån klyscha om att "det är ju väldigt viktigt med rätt människor i skolan". Jaja. Äh liksom.

En annan rolig grej med gårdagen var de 19-20åriga killarna på vagnen in till stan som i falsk, och ofrivillig skulle jag tro, stämsång sjöng boybandlåtar. Ironilöst. För att de tyckte det var fint och gav dem inre tillfredsställelse. Ofattbart - och oslagbart roligt att se deras fromma miner när de kämpade för att komma upp till rätt toner. Vid kungsportsplatsen en stund senar spottade jag leadsångaren och sa till honom han sjöng fint. Då ville han att jag skulle sjunga med honom i I want it that way. Men då sa jag till honom att jag inte kunde sjunga just då och uppmanade honom att gå och sprida glädjen till andra också. Bildbevis på festligheter kan tänkas komma senare för just nu är vår kamera glömd. Som vanligt.

Nu ska jag och min fantastiska, underbara man äta lax och sen åka till Sandra och Matias och kolla film.

PS. Bäst just nu vet jag inte riktigt vad som är men First class riot med Tough Alliance är bra och grymt svängig. Lyssna!

Saturday night

Nu ska vi till Charlott på förfest och sen ut och svänga de (icke)lurviga! Jag vill vara lagom berusad, jätteglad och dansa som det inte fanns någon morgondag. Well, något åt det hållet iaf. Hoppas ni också får en rolig/trevlig/mysig kväll. Ps. Känner ni att det kan bli svårt lyssna på ypperliga This heart's on fire med Wolf Parade så kommer ni en bra bit på väg iaf!

Piratfilm

Igår kväll var jag och A plus resten av Göteborgs befolkning (minus de som redan hunnit i onsdags eller torsdags) på bio och såg piratfilmen. Den var inte så himla bra. Rätt dålig faktiskt. Och jag känner mig lite smutsig. För jag var även och såg tvåan (mm ettan med när de begav sig men den var rätt bra) och tyckte den var dålig. Ändå betalar vi över 200 spänn för att i tre timmar sitta och se en överagerande, fast genialt sådan, Johnny Depp, två ständigt brunkrämsinsmorda - pinsamt dåligt spelande - Kiera Knightley och Orlando Bloom samt en hel del slem i form av bläckfiskstentakler i ansikten och liknande. Nja. Det höll som sagt för en film. Sen tog fantastin slut. Och bekvämligheten över. Och Johnny Depp mumlar om att han skulle kunna göra tio filmer till! Jo jag förstår det snyggJohnny, du lär ju ha hur kul som helst. Och gå med, ehm, vinst på köpet. Men snälla fina människa. Grabba tag i den där integriteten som för tillfället befinner sig en bit ifrån dig, starta upp en amatörteater där du får leva ut alla dina överdramatiserde gester och börja spela roller som inte inkluderar löshår och vattenfast kajal. Please.

njae

Jag har en ganska lång, ansträngande skoldag. Och är en smula bakfull. En sådär kombination.

Fråga Anna

Ahahahaha, var ju tvungen att själv ta reda på om Alex Schulman ljuger som vanligt (på sitt geniala sätt) eller om "Anna" på IKEA var så dumihuvudet (såklart hon är för "hon" har ju inget) som han skrev att hon var. Så jag hade mitt egna lilla samtal med Anna. Och hahahaha! Jag är omogen jag vet. Eller så är det sent. Men hellre lättroad än svårroad. Ibland. Hursomhelst, testa själva (längst ner i vänsterhörnet)! Ps hon gillar inte att prata om bröst (och vi kom in på ämnet efter en mycket logisk följdfråga från mig efter nåt som hon sagt. så det så). Och kan inte svara på vilken hennes favoritikeamöbel är för hon "har nog ingen". Okej, godnatt.

Som en apa

Det känns lite segt i kroppen. Ni vet sådär det gör ibland. Kraftlöst. Som att när jag står upp vill jag bara hänga framåt med armarna som en apa. Fast det gör jag inte. Jag sitter i en kvav datasal och stirrar på en skärm. Opepp opepp opepp. Det finns inget jag önskar mig så mycket just nu som lugn och ro och värme och sol. I en underbar, oslagbar kombination. Kan inte någon ge mig det? Apkänslan får mig att undra om jag måhända håller på att bli sjuk. Det skulle ju onekligen vara jävligt dålig tajming. Som alltid.

Hårsprayet made in heaven

När Cissi fyllde år senast fick hon bland annat ett hårspray av mig eftersom jag trodde det skulle vara grymt. Och det har det också visat sig vara så idag köpte jag ett till mig själv. Till 30 procents rabatt också, vilket var en nice surprise i dessa tider (halvt studiebidrag på fredag som man ska leva på till slutet av juli? augusti? med lite tur leder fattigdomen till att man blir skinny iaf. ehe ehe. jag skämtar, såklart). Men alltså! Sprayet gör stora eller iaf mindre underverk med håret och nu har jag ett alldeles eget!



 Bild från L'oreal Professionnel

Helgpics


Jag är väldigt glad över min nya 'palestinasjal' med rosa hjärtan. Make love not war. Eller nåt.

Idag var vi på Liseberg. Och posade ännu mer. Från vänster: Alex (näst äldst), Cissi (yngst), Jag (näst yngst). Frånvarande: Heléna, (äldst). Och ja, röda ögon går i släkten.

Puss då!

Det är inga problem

När Snook gjorde den där vidrigt vedervärdiga antilåten om en truckerkeps fanns det ingen sång (det gör lite ont i mig att kalla det en sång men men) och förmodligen inget band jag hatade mer. Nu tre (?) år senare gör samma band lyssningsbar musik, vilket i början gjorde mig mucho förvånad men såklart glad. People can in fact come around. Hursomhelst, nu har hiphopbratsen gjort en riktigt fin bit som heter nånting i stil med Är det så här det känns att vara lycklig. Synd bara att spyan Maggio fick vara med på ett hörn.

Jag har tydligen namnsdag idag by the way. Carolina med K. Hittills är Johan den enda som kommit ihåg mig. Men det kommer. Jag förväntar mig, givetvis, prinsesstårta, dyra presenter och sångarrangemang.

Gestapo-västtrafik

Läste i dagens GP att i augusti ska Västtrafik börja med storkontroller av resenärer på spårvagnar i Göteborg. Detta kommer tydligen innebära att vid kontroller kommer vagnarna stannas, och dörrarna låsas antar jag, medan biljettkontrollanter kontrollerar att alla har giltiga färdbevis. Tydligen ska det här stoppet inte ta mer än en mintut, och för det krävs ju ingen avancerad matematik för att räkna ut att det kommer röra sig om ett större antal blåklädda maktmissbrukare. Fy fan Västtrafik. Gestapo-fasoner. Och detta är min starka åsikt oavsett om jag duktigt betalar biljett eller plankar.
Milt förslag?

Nog om tråkigheter. Cissi är här. Igår trängdes vi på stan tills vi nästan fick andnöd. Idag planerar vi att ta det lite lugnare i fina Haga. Vi vill ha änglapinglor, som så vackert Linnéa har döpt de silverpläterade, närmast änglasångsljudande halsbandsbollarna man kan införskaffa i en av Hagas alla mysiga små butiker.

Gårdag:

Onsdag och helg

Hemma efter en lagom sen kväll bestående av en öl plus en cider tillsammans med några delar av klass JMG3. (Ja min klass alltså.) Mm via en sväng förbi stans enda Sibylla, jag kunde inte låta bli, och det händer ju inte så ofta - nästan aldrig faktiskt - så jag förlåter mig själv, bara så där. Imorgon får jag sova så länge jag vill. Det är alldeles underbart. Och ännu mer underbart är det att världens bästa lillasyster kommer hit imorgon, trots allt. Sjukt bra. Vill att det ska bli imorgon kväll nu. Fast nu är det ju bara ikväll och jag ska krypa ner under täcket tillsammans med the love of my life.

Cp-trött

Ursäkta fjortisspråket, men jag är cp-trött. Igår sov jag till obeskrivligt sköna 11.30. Idag tvingade klockans enerverande pip mig ur koman klockan halv åtta! Jag var, och är delvis fortfarande, så trött att jag mår illa samt vill slå på någon. Eller möjligtvis något. Istället sitter jag framför en segburk i skolan och ska lära mig malla. Gääsp. Tur att tempot och nivån är låg(t).

Mysmåndag (faktiskt)

Jag älskar halvdagar. När jag börjar arbeta vill jag jobba halvdagar. Eller sju timmar per dag skulle också gå bra. Länge leva halvdagar. Idag börjar jag till exempel klockan 14 (och femton) och jag har redan hunnit ha sovmorgon (jag vaknade långsamt vid 9.30-tiden och låg och drog mig en stund), gå powerwalk innan frukost, äta en lång skön frukost med kaffe!, diska efter frukosten och dammsuga. Jag har alltså egentligen inte gjort nånting men ändå massor. Ni fattar. Och innan jag går till skolan har jag tänkt duscha (och låta håret halvsjälvtorka) kasta ett getöga eller två på Ensamma hemma (världens bästa serie!?) och eventuellt äta lunch (lunch OCH frukost!?) Underbara halvdagar.

Igår såg jag som sagt Marie Antoinette. Den var ganska bra, och ganska bra får ses som ett rätt gott betyg då jag oftas inte brukar tycka att filmer jag ser är så bra. Det jag tycker gjorde den (ganska) bra var:
1) Kirsten Dunst. Tycker egentligen att hon är rätt jobbig men nu var hon riktigt bra och riktigt söt.
2) Musiken. Radio Dept. och Strokes i ett kostymdrama. Behöver jag säga mer?
3) Det effektiva berättandet. Inget onödigt tjafs liksom. Och så är jag glad att vi slapp se hur det slutade för den stackars franska kungafamiljen. Det vet vi alla så väl ändå.
Ps. Den enda anledningen till den fula punktformen är att jag inte orkade skriva det sammanhängande.

Oj nu börjar visst Ensamma hemma.

Letar

Jag har otvättat, fett hår och det känns hemskt och rätt bra. Hårterapi liksom. Söker lägenhet i Stockholm. Det känns sådär bra. Men vi har ju en finfin att byta med så det borde väl lösa sig eller...? (Om det är det nån som läser bloggen som har en schysst lya i sthlm att hyra ut i höst och samtidigt är intresserad av fin, central lägenhet i gbg så är det bara att hojta! Ps ni får gärna vara nykterister och frikyrkliga.) Ehe oj så smidigt jag fick in en bostadsannons då. Bakade muffins förut. De blev mycket goda men bara sex stycken. Konstigt. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Marie Antoinette. Sovmorgon imorgon igen, jippijej.

Lördagen

De senaste dagarna, kanske veckan, har jag varit hungrig flera gånger varje dag. Och nu menar jag inte lite småsug i magen utan magkurrande hungrig. Jag tycker att det är mycket obekvämt att vara hungrig så man kan ju tycka att jag borde lära mig. Hursomhelst tror jag att den största anledningen till dessa hungerattacker beror på att jag knappt kan äta frukost längre. Efter en halv till en macka tar det stopp. Jag känner mig proppmätt fast jag inte är det osv. Och det spelar ingen roll om frukosten intas vid halv åtta eller elva. Det går liksom inte. Det är synd för jag gillar frukost egentligen. Och det är ju faktiskt dagens viktigaste mål.

Igår ägde alltså det härliga Göteborgsvarvet rum. När jag kom till stan vid 13-tiden blev jag positivt överraskad av hur förvånansvärt tomt det var på svettiga personer i alldeles för tajta.. tights. Men! Det visade sig vara lugnet före stormen. När jag och Alex lite senare på eftermiddagen skulle ta oss in i Nordstan för lite fredligt mascarashoppande var vi tvungen att gå nästan hela vägen ner till Operan för att gå igenom en trång, kvav glastunnel till Nordstan. Härliga Göteborgsvarvet.

Hursom var det ändå en trevlig dag på stan. Jag shoppade blommigt och stickat.


Blähä

Idag invarderar tusentals(?) svettiga, överkäcka personer min stad. Hata Göteborgsvarvet. Om ni nödvändigtvis måste springa gör det i er egen skog. Jag ska faktiskt shoppa.


Såklart

Jaaa! Så himla grym är han, min älskling. Stockholm, SVT - here we come!

Editing

Gud. Hade glömt hur irriterad jag kan bli på redigering. Eller programmet man utför den i. In design verkar liksom Quark ha en del ologiska moment. Eller så är det jag. Som är ologisk. However. Tänker gå hem snart. Ska bara vänta lite först.
..

Då nu snart

Jag har kollat på Felicity och ätit jordgubbar. Jordgubbar måste väl vara bara nyttiga? Fick för mig förut att allt gott är onyttigt. Men kanske inte jordgubbar. Innan dess var jag ute och gick i blåsten. Ibland, som för en stund sen, får jag för mig att jag är fet och ser gravid ut. Denna inbillning (vet jag oftast) ger mig smått panik och jag tar med mig min beslutsamhet om att inte bli tjock ut på en powerwalk. Igår blev jag med praktikplats (eller egentligen i fredags, efter en spontan efermiddagsintervju, men jag bestämde mig igår). Den verkar grym på alla sätt. Chefen, redaktionen (redaktionerna), det jag kommer få göra. Och i rätt hus, som Bengt mumlade när jag sa att jag fått platsen. Detta plus att samma chef som ovan hyllade mitt brev och lät uppriktig när hon sa att hon verkligen ville att jag skulle ta platsen men samtidigt poängterade att jag ska vara egoistisk nu och bara tänka på mig själv. Somliga människor gillar man instinktivt. Var på två andra, inplanerade, intervjuer i fredags också. De kändes bra, men magkänslan gjorde att jag tackade ja till den andra platsen innan de andra hade hört av sig om beslut. Det känns bra även om jag i praktiken kunde ha väntat på besked från de andra för eventuella egoboostar. Om en stund kommer Alex.

Ett år

Vi har födelsedag idag. Fyller ett. ÅR! Ett år. Helt sjukt bra är vi, om vi får säga det själva och det får vi. Vi ska fira med finchoklad, finchampagne och finjordgubbar. Fin kan översättas med dyr men en dag som denna spelar det ingen roll. Vi har också hunnit med en myseftermiddagslur i sängen och så ska vi käka asgod mat på en mucho trevlig restaurang om ett tag. Vi är inte bebisar längre! Vi är ett. Grattis till oss!


Sunshine

Gårdagen var stressig, smått kaotisk och omtumlande. Men bra. Och hjärnan går på högvarv fast jag nog  vet egentligen.

Skönt att träffa allra käraste syster om än för bara ett par timmar.



Idag: moln som sprack, latte på avenyn och nya skor. Och ikväll är det fest.





födelsedagdag

Aouch! Mitt huvud dunkar. Ipren är en fin vän. Och jag är i val och kval, måste nog göra nåt innan valet inte finns längre.

Idag i skolan lyssnade vi på ungefär hundratusen egenproducerade radiorep och det var segt och det värsta är att vi ska göra exakt detsamma imorgon och på fredag. Jag har gett mig själv ett chokladförbud; ingen choklad i veckorna, måttligt med choklad på helgerna. Det fiffiga är att det finns en klausul i avtalet (tydligen) som tillåter mig att baka chokladkakor. Så det står en i ugnen just nu som är på god väg att bli klar. Kvällen ska ägnas åt att äta den, bli kramad och kolla på Grey's Anatomy där den stiliga doktorn och Meredith är gulliga igen.

Idag är det söta söta Linnéas födelsedag! 6 år och jag fattar inte för hon var ju nyss bebis. Hursomhelst, GRATTIS till världens bästa lilla tjej.


Home sweet

Tillbaka i götet. De senaste dagarna har varit mycket lugna, det har nog varit bra. Har kramat på L och J så fort jag har fått chansen, det är bra for sure. Köpte en Modette för att tågresan skulle gå lite fortare, den var helt okej. En tjej som gick på JMG för inte så länge sen är musikredaktör. Imorgon ska jag opponera på en klasskamrats radioreportage. Dessvärre har dennas telefon varit avstäng hela helgen så jag har inte kunnat nå henne för att få repet skickat till mig. Det är lite synd. Jag får lyssna imorgon på lunchen i guess. Är rätt trött nu. Ska nog sova.

Förresten förresten, om två veckor ungefär kommer Cissi till mig! Och hon (och hennes pojkar också såklart) stannar i ganska många dar, jippijej! Can't wait.