Vintern rasat ut.... (eller är det ur?)

Valborg och jag är lite orolig. För det regnar och mitt hår mer än hatar regn. Det kan förstöra allt! Jag funderar på att plocka ner plattången i väskan. Är det lite för fjolligt till och med för mig? Hursomhelst. Nu drar jag till frölunda, det ska visst vara ett livat ställe. Det är valborg, vänner. Ta det lugnt i dimman.

Städ & regn

Kent är värsta bra städmusiken. Och ändå är jag asdålig på att städa. Hur går det ihop? Jag trodde att det skulle bli mycket lättare att hålla iordning i en mindre lägenhet. Jag hade fel. Det går lika lätt att slänga kläder överallt på 34 kvm som 52. Minst.
Jag skulle typ dö för en latte nu. Eh nä det skulle jag inte, men vore gott. I Gamlestan finns det ingen 7Eleven. Det är synd. Jag har ingen kaffebryggare. Det är också synd, för jag vägrar dricka snabbkaffe.
Det regnar nu. Sist jag kollade ut genom fönstret sken solen.

En fin sång med en fin text:

Ur en klar himmel faller bomben ner
Vi ligger tysta i en krater, ler
När vi ser vår samtid brinna ner

Och jag ska skydda dig med kroppen min
Luften svider när vi andas in
Har alltid sett oss som Ansgar och Evelyne

Vi ska fylla vår stulna bil
med dyra klockor och Dexedrine
Souvernirer från den tid då vi var svin

Och du har tagit mig från kylan in
Från tysk hårdrock till Charles Valentin
I min bok är du för evigt Everlyne


Och som jag önskar att du var här nu
Jag vill bara höra dina hjärtslag
Och som jag önskar att vårt krig tog slut
Jag har lärt av mina misstag
Och du är lika ensam som jag


Det är lördag

Vips så blev det lördag. Konstigt att vara så planlös, det känns som att jag går omkring och väntar på något. Och det kanske jag gör också? Städa måste jag göra i alla fall. Det är ju kul. Mmmmm.

Och snart är det sommar. Jag är splittrad inför dess intåg. Men först: imorgon är det valborg. Någon som har några planer över?

Tänkte hitta nåt lämpligt låtcitat att avsluta med. Jag hittade inget. Så.

Trött

Kaffe. Jag behöver en balja. Fast det är ju bara en tillfällig lösning. En enkel utväg till en stunds låtsaspigghet. I själva verket hade jag behövt sova i 100 år. Eller iaf en hel natts god sömn. Jag minns inte senast jag fick det. Jag gnäller inte bara konstaterar att att få sova bra är ett absolut krav för att jag ska gå på 100 %. Gäsp. Tre timmar opponering. Det får nog bli en eftermiddagslur idag.

Fyllesamtal till mamsen

Förresten, nattens mest ogenomtänkta var nog när jag på väg hem med spårvagnen ringde till min mor för att säga godnatt. Hon hade ju skickat ett sms och jag orkade inte svara på det men att då istället ringa är ju en bra idé. För jag är jättebra på att fejka att jag inte är full. När mamma ringde förut sa hon att hon tyckte det var kul att jag ringde men (?) att jag hade låtit "lite glad i hatten". Jag var självklart bara lite salongsberusad, lilla mamma.

Blandat

Så var årets första spontaneftermiddagsöl i Slottsskogen avverkad. Det var lite kyligt ja, men mysigt. Det finns så många stjärnor i min klass att jag ska inte ens försöka räkna upp dom. Sanchez koffert var dock en höjdare. Med tillhörande porrnoveller. Öl ja. Mm och så några till öl och oops ett par shots på Pustervik. Så tokigt det kan bli på en tisdag. Bakfylla. Oj vad bakfull jag blir hela tiden. Jag börjar känna att jag snart är TJUGOTRE. Och om mina vänner får bestämma kommer jag vara bakfull imorgon och på fredag också. Oh ja just det, på söndag är det ju valborg. Tiden går fort.

Och jag erkänner att det sved till när jag stod och väntade på spårvagnen i natt och The Bookmakers gröna skyltar stirrade på mig. Visst gör det ont när drömmar spricker.

Men. När jag vaknade i morse kände jag att det skulle bli en bra dag. Solen har visserligen gått i moln nu och mitt arma huvud dunkar trots alvedonen (jag måste sluta knapra paracetamol, för övrigt) men dagen är bra. Biffen på konusmköket var göttigt köttig och 7eleven-latten var fan ett hallelujahmoment! Och så träffade jag Linda för första gången på typ ett kvartal. Det var najs.

Nu ska jag läsa åtta (förhoppningsvis) fyndiga kåseri. Och städa. Undra om jag föddes så här slarvig? I så fall är det en instinkt och svår tatt träna bort. Men jag ska göra mitt bästa för min slarvighet ger mig ångest. Tro det eller ej. Det är en grym ironi att det som tar tre timmar att städas kan stökas till på tre minuter när man har bråttom. Mmm och svamla är jag bra på ja.

Aj. Bara en liten kvart på soffan.

Kom igen Carro!

Oj vad stressad jag borde börja bli nu. Och det är jag nog också. Men inte så att stressen tar över. Konstigt. För författandet av kåseri går verkligen inte bra. Det går knappt alls. Svårt att vara fyndig på beställning? Ja lite. Anyway. Stressad men ändå lugn. Och glad, tror jag. För jag har det så bra, egentligen. Och har så mycket att se fram emot. Så himla bra! Shit vad dåligt humör jag var på förut. Och oj vad det späddes på ytterligare. Men hmm vad mycket bättre det blev. Lurigt. Men. NU MÅSTE JAG SKRIVA. Skärpning.

Dagens låt då? Humhum. "Cocaine Carolina" med Johnny Cash och David Allan Coe är ju, eh, fin men... Nä. Dagens låt får bli We're going to be friends med White stripes för att den är så söt! 

Jaha.

Nu vet jag varför jag hör One överallt hela tiden. För att U2 har valt att blåsa liv i den igen tillsammans med någon av alla rnb-bruttor i raden. Hatar den låten.

Värsta neggot

Förresten. Jag tänker vara lite gnällig också. Jag lider av sömnbrist,  är magkatarrig och har ingen jävla aning om vad jag ska skriva för kåseri. Det som ska in på tisdag ja. Känns bra. But I'll live. Ibland är det bara skönt att få vara lite, eh, negativ? Anyfuckingway. Om jag skulle orka bädda och borsta tänderna så jag får sova sen.

Hur har helgen varit?

Dagens låt är Ingen soldat med allas vår folkhemstrubadur Lars Winnerbäck.

Helgen har varit bra och kantats av sol och skratt. Bland annat har jag varit på brännö, åkt volvo, druckit nubbe, åkt genom hela stan osminkad och lyssnat på kent. Och oj vad våren är här nu.


Nothing'severgonnastandinmyway(Again)

Dagens låt är Nothing'severgonnastandinmyway(Again) med Wilco. Beatles möter Franz Ferdinand? Typ.

Fina fredag

Jag är så himla trött. Men Matias bjöd nyss på espresso, stark och svart, så den falska piggheten kommer nog snart. Trött som sagt. Och med en huvudvärk som ett par alvedon har fått ta hand om.
Vi blev visst lite fulla igår. Körsbärsvodkagroggen som smakade spya tog. Mallan och jag på delad förstaplats, men med ett antal bubblare. Det var roligt.
Väckarklocksignalen vid 7.30 var lite mindre rolig. Men jag överlevde. Och lunch med Louise under solen i haga var ett tvättäkta sommartecken. Okej. Koffeinkicken, take it away.  

Tralala

Katastrofinlägg för några timmar sen. Men men, man kan inte alltid vara på topp right?`

Shit är nog lite stressad nu. Ska plugga, göra mig iordning och helst hinna städa lite innan jag åker till Sofia. Tror på en skitkul kväll!

Vi ses i dimman.


Te och öl

Oh hey oh hå! Tentan inlämnade och det bästa med tentor kvar. Tentaöl! Trevligt värre.

Nu ska jag upp en trappa och dricka te!

Hej då

Uppe innan tuppen (vilken tid ställer han väckarklockan på egentligen?)  Småland byts mot västkust. Men sörj inte, jag är ju snart tillbaka.

Jag går nu.

Från ett lugn till ett annat

Himlen är blågrå med nåt konstigt sken. Där borta. Jag har läst två tråkiga böcker. Fuskade lite. Har ingen aning om vad jag ska skriva. Fast min personliga deadline är satt ikväll är inte den riktiga förrän om 38 timmar, sisådär, och därför är jag ändå inte ett dugg stressad. Och visserligen hatar jag stress, sådan som är kopplad till tentor och skoluppgifter i synnerhet, men ändå verkar det som att jag behöver lite press för att producera. Dumt när jag för en gångs skull är ute i god tid.
 
Om jag skulle summera den (hela) vecka som jag faktiskt har varit här i Mariannelund, Småland. Hm. Att konstatera vad jag gjort är förmodligen ganska ointressant för er som läser. Och att berätta vad jag har känt, känner, har jag varken lust med eller kapacitet till. Distans är ett nyckelord, tror jag, och jag är långt ifrån färdig. Med distansen.

Hursomhelst har jag haft det överlag bra. Lugn är så underskattat. Men. Det kan också bli för mycket. Det ska bli skönt att komma tillbaka till mitt liv, som jag har kommit att tycka om så mycket. Min lägenhet - av någon anledning är det rofyllt att stå i fönstret och titta ner på gatan innan jag går och lägger mig. Skolan - fast jag ibland känner mig talanglös och dålig har jag skitkul. Och lär mig nya saker nästan varje dag. Det är inspirerande. Och så människorna - de som jag skrattar, gråter, softar, festar (och då menar jag inte bara i meningen att dricka sprrrit) med. Utan er vore mitt liv fattigt, och det är jag glad över.

Får jag veta vad du tänker på?
Skulle du råna en bank för oss två?
Om det är så - låt mig veta
Och om det är nej så går jag
Jag ska inte tvinga dig

Men att välja pizza klarar du lika bra utan mig.  

Det finns små trick

Årets fjärde månad bjuder på klyschigt mycket aprilväder. Eh ja, och så mycket mer fanns det inte att säga om det. Jag trotsar dess schizofreni och tar mig ut. Med paraply.

Dagens fråga: Hur kan någon som ser ut som Morrissey skriva en så j*vla tråkig bok? Den började ju rätt lovande, men andra halvan, zzzz.


Kate+Pete=sant

Lite fejkad pigghet och jag är fit for fight. Sista tentafrågan ska bli klar idag. Imorgon bitti drar jag till Götet igen. Avgaser! Spårvagnar som nästan kör på mig! Deadlinestress! I can't wait. (Och jag är faktiskt inte ens särskilt ironisk).

Haha. Nu har jag Pete och Kate som skrivbordsunderlägg. Dom ser ut som ett helt vanligt par. Blir det maskerad, så... Ehe.

Plugga!

23.55

Försöker att inte tänka på orden. Eller analysera vad de betyder. Bollen är hos dig. Och jag ska inte, får inte, försöka ta den ifrån dig. Det är upp till dig vad du gör med den.

Två av tre hemtentauppgifter gjorda och på god väg med läsningen av böckerna till den tredje. Utan fusk. Lite kaffe så läser jag nog ut Att skriva reportage (heter den så?) ikväll. Inatt.

Godnatt.

Som bedövar

Dagens låt är Nihilisten med Kent. Mycket på grund av dess uppmuntrande text. Ehe.

Synd?

Inte patetiskt, bara sanningen. Du kommer förmodligen aldrig inse hur hårt mitt hjärta slog. Och nu spelar det inte längre någon roll.

"Kärleken svider - den måste skrikas ut"

Jag hävdar fortfarande att Ronnie Sandahl (jag trodde ett tag att han och Anders var typ kusiner, men det är de inte) är en snorunge. Men det här.. kändes. Då kan det inte vara dåligt.

http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,797670,00.html


1 av 3

En av tre hemtentaupggifter typ klar. Det gick ju rätt smidigt. Ingen idé att pausa nu utan gå rakt på kåserianalysen. Den största och jobbigaste uppgiften, som innefattar att faktiskt läsa kurslitteratur, lämnar jag till sist.

Värsta bra låten

Dagens låt är  Born to run med The Boss! - Bruce Springsteen.

Sköna söndag

Jag, mamma och pappa har precis gått Brestorp runt. Värsta jättelånga rundan med tillhörande uppförsbackar, skogsstigar och kossor i hagen. Och kalvar. Hur söta som helst.

Igår var en trevlig kväll med poker, vin, öl och godis. Och kaffe, såklart! Jag vann, by the way. Andra omgången orkade jag inte anstränga mig annars hade jag givetvis tagit hem även den segern.

Nu ska jag börja skriva min hemtenta. Har haft påsklov i flera dagar så nu är jag, eh, jätteutvilad.

Och mer spännande än så blir det inte! Ha en superskön söndag.

Glad påsk

Okej, Lisa! Tack för tipset. :) Och du är inte den första som säger det så jag kanske får köpa det då. Men. Jag dricker te med socker. Förändrar det läget på nåt sätt?

Solen skiner idag. Jag och mamma har varit i vimsan. Köpt skor till mig. Trevligt värre.

Det är kycklingarnas dag! Glad påsk till er alla.


When the stars go blue

Dagens låt - When the stars go blue med Ryan Adams.

"Where do you go when you're lonely
Where do you go when you're blue
Where do you go when you're lonely I'll follow you
When the stars go blue"

Kvällen har spenderats med en mamma och en pappa och hey baberiba och nåt glas vin. Trevligt i allt sitt lugn. Och tack tack tack, alla underbara. Utan er är jag ingenting.


Just det ja

Öh jag är analfabet. Ett socker räcker nog och heter det inte ultimatA? Jo jag tror det. Okej.


Värsta

Jag har druckit kaffe idag! Och det smakade inte ens vidrigt. Inte heller himmelskt men fullt drickbart. Tänkte att det är nog dags att lära sig nu. Alla snackar om den där koffeinkicken och, mm, kanske var den där.
Idag drack jag iaf med mjölk och utan socker socker. Imorgon får det nog bli en sockerbit i också. Snart kommer jag ha hittat den utlitamat kaffeformen. Hursomhelst. Tji fick alla de som tvivlat på min kaffedrickarförmåga!


You wanna know what?

Oh hej oh hå. Eh, mmm.

Jag är patetisk, jag vet. Men jag ska sluta med det. Jag lovar.

Fick jobbet direkt. Ingen överläggning, ingenting. Jag charmade väl sönder. Hursomhelst. Oj oj vad grym jag måste vara. Så, ovasett vad som händer så är jag inte jobblös i sommar. Känns gött.

Övervåningen är min och täcket i flickrumssängen är otroligt mjukt och fluffigt. Jag tror till och med att jag drömde i natt att någon ville ta det ifrån mig. Så fluffigt är det. Off course I didn't let them.

När jag kommer tillbaka till GBG ska jag gå till mitt nya favorithäng Världskulturmuseet och gunga i mattorna i regnskogen. Och jag vet vem jag ska ta med mig.

Jag har yttepyttelite ont i halsen. Men nej. Jag har inte varit sjuk på typ aslänge och tänker inte bli det nu heller. Och så är det med det.

Imorgon ska mitt hår fixas till. SKÖNT. Hatar att se ut som en risbuske med utväxt.

Sömn väntar nu. Ljuvlig, befriande sömn. Sweet dreams.

Take me home

Vattnet i fontänen i Bältesspännarparken är påsläppt. En påminnelse om att våren är här. Eller ett tidigt sommartecken. Fast det är grått just nu. Det finns hopp.

Jag önskar att jag inte hade fallit så hårt. Det tar längre tid för blåmärkena att blekna. Men det gör de. Imorgon är en ny dag. Idag är.

Ibland är det skönt att inte säga någonting. Bara sitta tyst. Tack.

Nu ska jag åka hem och äta, tänka, skratta, mysa, vara.



God natt

Jag ogillade den här dagen redan när jag gick upp vid kvart över 8. Den har inte direkt blivit bättre. Och författandet av reportaget har varit allt annat än njutningsfullt. Tack A, N och M för msn-support. Och systeryster såklart. Nä. Jag hoppas, och tror, hursomhelst på en bättre dag imorgon.

Sov gott.

Kom igen, kom igen

4038. En tredjedel kvar... Ingenting nästan ju. Fokus, Carro. Fokus är allt.

4609 to go

1391 tecken. Och klockan är bara 2. Men just nu tänker jag mest på hur god sushin jag lovat mig själv till lunch/middag kommer vara. Fan vad klyschigt; deadline om mindre än 24 timmar, (de sneda) glasögonen på, mysbyxor och take away.

Liten uppdatering fast ändå inte

Dagens låt? Sådana banala saker sysslar väl inte jag med. Fast. Det finns en hel uppsjö av kandidater och har gjort det ett par dagar. Men nej. Dagens låt... Sådana banaliteter.

Hursomhelst. Helgen blev inte riktigt så lugn som jag hade räknat med. Men rätt skön ändå.

Solen skiner idag. Och jag måste sitta inne och skriva ett reportage om Världskulturmuséet. Känns bra. Eller? I'm slow och 6000 tecken är en del. Iaf när varenda mening ska vara fylld av närvaro. I'll figure something out. Som alltid? Eller nåt.

Det är extremt irriterande att gå upp tidigt för att passa en telefontid och sedan sitta med en upptagetton i örat. Kom igen, svara nu.

I övrigt... nja. Jag har nog inga övriga kommentarer.

PS. Igår (inte förra söndagen nä) spelade faktiskt Morrissey på Bingolotto. Men oj vilket antiklimax det var. Karln stod och mimade sig igenom två låtar. Och dessutom var hans uppträdanden bandade och inklippta i direktsändning. Pinsamt.


Nej nej NEJ

Men sluta. Nu fucking snöar det. Lägg av med det. Genast.

Så... Vad står på agendan idag?

* Fila på personporträttet. Frustrerande att jag inte får till det som jag vill.
* Söka jobb, på 7-eleven bland annat. Den stora frågan just nu är om det blir jobb i gbg eller småland i sommar. 
* Eventuellt reka för mitt reportage på Världskulturmuséet.
* Fokusera all min positiva energi på att det slutar komma vitt från skyn. JAG VILL HA VÅR.  

Något annat orkar jag nog inte med idag. Men kommer kanske bli så illa tvungen. Det går inte skjuta på saker forever.

Orkar inte mer

Jag satt faktiskt och blev helt teary-eyed (tårögd?) när jag kollade på OC förut. Fattar dock inte varför för det var ju mest fånigt. Så kan det vara. Jag är världens blödigaste människa.

Idag har jag ätit rödspätta och fyllt på min fiskkvot med ungefär 3000 procent. Det var gott hursomhelst.

Och... Och och och. Jag borde gå och lägga mig. Nu. Är trött fast jag sov på eftermiddagen. Bra bra hejdå.



Fet fetare carros hår...?

Jag har insett att jag inte kan tvätta håret varje dag som jag i nuläget gör. Det är på god väg att bli en risbuske. Så därför, idag vandrar jag omkring med otvättat, och som jag upplever det, totalfett hår! Det kan låta fånigt men jag lider av det. Typ. Men jag är stark! Nu ska jag till Alex och äta lunch. Och sen skriva klart l'article. Om det nu heter så. Ciao!

In the future...

Dagens låt är In the future whan all's well med världens elegantaste popröst Morrissey.

Måndag hela veckan lång

Det började regna.

En inställd lektion idag, och mitt sömnbristvärkande huvud tackar och tar emot. Jag ska skriva personporträtt.  Vara ute i god tid för en jävla gångs skull. Mm så regn+plugg+huvudvärk=ursäkt för att köpa en fet påse med choklad från dyrkonsum. Addict? Ja.
 
Redovnisningarna idag kändes väldigt högstadie och jag tror inte min framtida journalistkarriär (?) kommer påverkas nämnvärt av någon av dem. Möjligtvis den ambitiösa filmen då, som ett exempel.. på nåt.

I övrigt? Äh. Neutral kan snudda vid tom eller iallafall ryck på axlarna. Kan- men jag vet inte.

Nä. Dags att ta tag och sånt.

Åh åh åh

Äsch. Nu ska borsta bort vitlöksandedräkten, lägga mig i sängen och äta kexchoklad. Hm. Vilket betyder att jag måste borsta tänderna igen sen. Men visst.
Kan inte någon bara komma och styra upp saker och ting? Typ.. nån. (Typ du?)
Värsta.