Dagens

Jag gillar min nya mobbe! Mer och mer. Ikväll har jag klurat ut hur man lägger in låtar i den och så upptäckte jag, glädjande, att hörlurarna även var en handsfree. En trevlig, praktisk och nyttig överraskning.
Om en vecka från nu befinner jag mig i Italia. Hoppas det är ännu vårligare där än här. Medelhavssol... Mumma!

Tigers kycklingstuds

Behöver ni pigga upp hjärnan lite testa det här! My God.

Uppdags

Solen säger godmorgon idag igen! Jag ska till skolan. Men nu frullebulle.

Sovdags

Ibland känns det så tanigt, betydelselöst, blodfattigt. Som ingenting. Det jag gör, allt runtomkring. Jag sätter på pilatesdvd:n, missar spårvagnen för att jag inte kan bestämma dagens outfit, köper balsam för 250 kr, tittar på OC och snyftar, tvivlar på mig själv, tvivlar på andra, läser en modeblogg och bryr mig, orkar inte kolla på nyheterna idag för det är tråkigt och Felicityrepriser går på fyran. Jag är inte deppig, inget har hänt, är inte ens ledsen. Ibland är det bara så utan mening. Så ingenting.

Men det är ju jag. Upp till mig. Mitt ansvar. Jag vet och jag vet. Och jag gör det. Tar ansvar. Är glad. Lever. Och redan innan jag är klar tröttnar jag. På mig och de påhittade tankarna.

Undra vad jag ska ha på mig imorgon?

Måndag igen

Det är lovely väder ute och så sitter jag här? Men det är mest för att jag är massa trött. Trots att jag måste sovit 9-10 timmar i natt. Fast ja just det, i helgen sov jag kanske 12 timmar. Uträknat på två nätter, Way för lite.
Förutom sömnbristen var helgen var fin. Sol, shopping, fest, dans, kärlek och glass. Som det ska vara med andra ord.

I veckan ska vi sända blott ett radioprogram. Det är gött mos men ger dessvärre rätt stort utrymme för att skjuta på saker som måste göras lite för länge.

Alldeles nyss sa
Tone att det varit 18,4 grader i Göteborg idag och att det är det varmaste marsvädret sen 1894.
L o v e l y.

kommentarer överflödiga

Ser ni? Som den där isbjörnsungen Knut. Fast en vovve. Jag dör. Ge mig. Nuuuuu.

56091-75

Ikväll blir det fest och dans dans dans!

Better

Det känns bättre nu. Vi promenerade bort till Bergakungen och såg på när Hugh Grant och Drew Barrymore skrev en låt tillsammans. Det var rätt gulligt, och småroligt. Dessutom har jag kommit på en repidé till fredagens nyhetssändning. Inte fantastisk, men en idé och görbart. Nu ska jag äta fryspizza, kasta ett slött öga på Desperate Housewifes och sen krypa ner i min sköna sköna säng.

Blä

Det står så jävla still i min hjärna att jag börjar bli allvarligt oroad för att den har gått och dött eller nåt. Oinspirerad, uttråkad, irriterad, frustrerad. Jävla skit.
...
John Ullman var inte så himla märkvärdig. Skrek mycket, var jävligt amerikansk. Och tyckte att han själv var viktig som fan. Men jag är kanske bara grinig.

Funderar på om vi ska gå på bio eller inte. Har inte kommit fram till nåt än.

Hagel

Jag fick värsta bra idén förut! Den gav mig energi att gå ut i schizovädret ändå. Tänkte hinna innan det började regna - det gick sådär. Två minuter efter att vi kommit ut började det hagla! Hagel är ett konstigt vädertillstånd tycker jag. Men vi trotsade det och kämpade ner till Focus. Och den braiga idén jag fick förut höll uppe modet så jag känner mig inte särskilt sur nu fast jag blev blöt om fötterna och risig i håret.

Idag saknar jag Bonzo extra mycket. Även fast det var nästan två år sedan han gick bort tänker jag på honom varje dag och saknar ibland så mycket att det gör ont i hela kroppen. Detta trots att han bara var en hund. För det var han inte. Och jag saknar.

Nu ska jag (bland annat) diska pizzaplåten från den supergoda lyxpizzan igår med specialtomatsås,olika sorters finsalami, mozzarella, serrano, parmesan, paprika och champinjoner (som avnjöts tillsammans med den mycket underskattade drycken folköl). Sen ska jag ta av mig byxorna, lägga mig i sängen och börja läsa en vad jag tror mycket underhållande bok som jag inte kommer ihåg vad den heter nu. Eller förresten jag diskar nog byxlös också.

Don't go there

Jag gillar (hum, gillar jag verkligen det?) att komma med antitips, varningar, så att inte 'folk' slösar tid på onödigt onödiga saker. (Att slösa tid på "onödiga" saker kommer vi väl aldrig ifrån?) Nu kommer ett sådant på Lasse Hallström-filmen Casanova som jag såg i fredags och klart i lördags. Aftonbladet hade beskrivit den som "oerhört underhållande och fruktansvärt rolig", i ungefärliga ordalag. Hmm AB måste haft en tråkig dag när Den skrev så om en löjlig, o-rolig, osammanhängade film med överskattade, överskattade (på alla plan - som modeikon, som skönhet, som skådis) Sienna Miller. Se inte!

Och nu är det Söndag igen. Tycker att det är det rätt ofta. Solen skiner lite förrädiskt på Ullevi. Jag tror den inte för ett ögonblick. Det ska bli mulet och regnigt och stormigt idag. Igår var vi ute och gick i Slottsskogen och jag blir så arg på blåsten! Ibland hatar jag nästan det här blåshålet jag har bosatt mig i. Men det är hatkärlek och love conqueres all, right? Fast jag hatar blåst! Den gör mig på dåligt humör så jag får hålla mig inne idag.

Konstigt

Det har den senaste tiden cirkulerat massa underligheter om folk på deras bloggar. Jag är också rätt konstig, men det värsta behåller vi nog alla för oss själva va? Mmm det var det jag trodde. Anyway. Fem mer eller mindre konstiga saker om moi:

Jag föddes med rumpan först. Kanske inte konstigt men rätt ovanligt iaf. Fråga mig inte varför jag valde att komma med denna visserligen fina, men för mamma onödigt smärtsamma, sida först. För det minns jag inte. Men tydligen fick jag navelsträngen om halsen en liten stund och pappa och mamma behövde vänta lite för länge på att jag skulle ta ton för första gången. Inga bestånde men dock. Tror jag.

Om jag har bråkat med någon eller det finns nån speciell jag går och stör mig på kan jag komma på mig själv med att tänka ut dräpande svar på denna persons eventuella uttalanden till mig. Utifall att jag skulle få chans att ge den personen svar på tal eller vad? Oftast handlar det om människor som inte jag inte låter veta att jag tycker dom är puckon, så dessa förberedda dräpande svar är onödiga. Men det känns oftast lite bättre efter att jag vunnit den i mitt huvud rumägda diskussionen.

Jag har manisk paddfobi.
När jag ser en såndär slemmig grön sak på bild eller på tv ryser jag. Om den hoppar upp framför mig skriker jag. Som aldrig annars. Och stelnar till och är rädd och skakar minst en kvart efter att jag har avlägsnat mig från paddplatsen. Töntigt, I know. För så vitt jag vet finns det inga farliga eller dödliga paddor i Sverige och jag väger typ 10000 gånger mer än dom. Men det kan inte hjälpas, jag är sjukt rädd, detta trots att jag hade grodor (som ju ser ut som paddor fast mindre) som husdjur när jag var liten. Iuuuuh. Äckligt barn jag måste varit.

En sommar för ganska många år sedan
tyckte jag det var en bra idé att bara leva på risifrutti. Då tänkte jag inte så mycket längre än att jag tyckte det var gott. Näringsämnen, varför det? Så jag tryckte i mig typ tre risifrutti, av varierande smak men oftast jordgubb, varje dag och stod mig rätt bra på det. Efter den sommaren tog det flera flera år innan jag kunde äta risifrutti igen. Nu kan jag äta det, men max! en per dag. Och oftast en per kvartal.

Mina konstiga karriärplaner. När jag var rätt liten var jag övertygad om att jag skulle bli läkare när jag blev stor. Rätt weird framtidsplaner med tanke på att jag alltid tittar bort när det är läskiga scener i läkarserier. Och ja, det var kirurg som gällde, för det är ju det som är tufft. Ett tag på högstadiet skulle jag bli kock. Ehe ännu konstigare, för 1) jag gillar inte att laga mat 2) jag är inte speciellt bra på det 3) jag är ganska kräsen och kockar ska väl kunna smaka på allt och jadajada? Hursomhelst krossades kockdrömmarna när jag i nian besökte Hotell- och restaurangprogrammet och de påpekade just det att man måste smaka på allt man tillagade. Vid den tidpunkten var jag allergisk mot fisk och trodde smaka allt även anbelangade fisk. Och det var inte värt att riskera livet för att bli kock. Ja sen så spenderade jag hela gymnasiet med att tro att jag skulle bli jurist också och läste ett år på lärarprogrammet (!?). Rätt konstigt det med. Men nu har jag äntligen hittat rätt. Får vi hoppas.

Louise utmanade mig. Jag i min tur vill läsa lite konstigheter om Cissi, Sandra, Charlott, Ina och ni där ute som läser min blogg men som jag inte har någon aning om vilka ni är. Jag ser i besöksstatistiken att ni finns. Mm, så får det bli.

Stockholm

Blä jag är sjuk! Ontihals, kittelhosta, snor i huvudet och allmänt kass i kroppen. Jävla skit. Men på söndag ska det bli 12 grader och sol här i Stockholm! Hoppas Göteborg tar efter det ypperligt goda exemplet. Så fort medeltemperaturen tar sig över, sak vi säga 10 grader?, ska vi inreda vårt solfönster! Wohoo.

Studiebesöket på SR Sthlm var helt okej men ganska segt. Otippat nog var det förmodligen mest intressant att höra företagsjuristen. Och P3 verkar vara en mkt rolig arbetsplats. Jag är inte särskilt förvånad. 
Nu ska jag bädda ner mig under filten, käka tacos, kolla på Postkodmiljonären, surra med Cissi och faktiskt hinna med att vara sjuk. Så kanske det går över också.

Bay! [Totalinternt]


Dagsslut

Fuck ingen pilates idag heller! Men iaf en timme P4 Göteborg Direkt morgon eller vafan det nu heter och en inskickad arbetsansökan. Rätt produktivt ändå. Och nu är det läggdags för små flickor (och pojke) som ska upp allt för tidigt imorgon bitti.

Addict

Förresten! Jag är toffifeeberoende. På riktigt. Skittöntig reklam, liksom vadå man har så kul med toffifee? Men asgott. Jag måste lägga av. Börja pilata sluta äta toffifee. Imorgon! For real.

Big problems

Blev på lite dåligt humör nu när jag insåg att mitt pass har gått ut och jag måste skaffa ett nytt för 400 spänn. Men å andra sidan, jag får åka till Italia for free i april, så jag ska väl inte klaga.

Borde packa dock. Drar ju till Stockholm imorgon, liksom resten av hälften av klassen (mmm..!). Eller några åker torsdag tiidigt, men you get. Stockholm i fyra dar. Då måste man packa med sig en del. Hur många skor, vilka klänningar...? Värsta dilemmat. Något som garanterat hänger med är gårdagens köp, som förmodligen kommer bli ett av vårens bästa. För.. äntligen hittade jag skinnjackan jag letat efter! Svart, liten men inte så trång att jag inte kan stänga den utan att se ut som en stoppad korv. Hade egentligen lagt ner tankarna på en skinnjacka men när den plötsligt hängde där framför mig, jag provade och den råkade sitta ungefär precis som jag ville kunde jag bara motstå den en stund! Sen gick jag tillbaka till affären och den blev min. Och jag blev glad. Och bara lite fattigare...

Men det var inte det vi pratade om! Eh jag pratade om Stockholm och att jag ska åka dit och att jag inte vet vad jag ska ta med mig. Packar alltid för lite eller för mycket, aldrig lagom. Och valmöjlighet är ju nice men att släpa väskor tråkigt. Så jag vet inte. Stort problem hursomhelst.

Imorgon ska vi på studiebesök på SR här i Göteborg. Borde lyssna på massa P4-program och förbereda nyhetsuppslag till morgonmötet! Eheää. Orkar inte. Sen. Eventuellt.

Hata SJ

Jävla piss vad dyrt och svårt det är att få tag i biljetter från stockholm till göteborg på en söndag. Vi får helt enkelt chansa på att det dyker upp sistaminutenbiljetter eller åka buss i massa timmar. Blä jag blir åksjuk av att åka buss. Men 1600 för några timmar på ett tåg hem? Don't think so.

Blääääää för bloggen!

Bloggen är en skitblogg och jag borde egentligen döda den! Den senaste twisten nu var att det inte gick att logga in, trots att jag har användarnamn och lösenord sparat. Men äh det var bara bloggen som hade bestämt sig för att byta lösenordet till g22jn6. Hade tagit ett par försök att knäcka det. Skitblogg! Den får en chans till.

Idag vaknade solen! I mer än fem minuter i taget. Fick nästan vårkänslor, men ska väl akta mig för att utmana ödet.

Hmm trodde jag hade något att skriva här men det var visst fel. Nåt att att skriva har jag när blogg...en inte känner för att funka. Och bara för protokollet, jag har såklart bytt lösenordet, så don't bother försöka ta er in och sabotera. Eller nåt annat.

Nu...?

BLOGGHELVETE. Nu passade det att uppdatera inlägget jag skrev igårkväll. Vad är det som händer egentligen!?

Mäh

Bloggen beter sig väldigt underligt. Jag hade blogghat ett tag. Men nu verkar den ha skärpt sig, iaf en gnutta. Ta i trä. Den ser fortfarnade jävligt konstig ut. Ska det se ut så. Gör eran också det? Jag fortsätter som ingenting och ser om jag kan lura den. Det är helg. Långhelg! Det skrev jag säkert i parentesen i förra inlägget, men det tål att sägas igen. Undra vad jag ska göra? Hmm. Jag ska nog gå på bio och äta choklad och hinna träffa vänner och dricker lite eller mycket vin. Och sova! Tvinga mig kvar i sängen fast jag vaknar halv åtta. Mm så får det nog bli. Och på onsdag stockholm som sagt. Och mycket väldigt lägligt fyller sötstrumpan år på torsdag! 21. Det var ju jag nyss? Nästan. Vi är stora nu, men ändå små. Fast jävligt mogna. Såklart! Måste hursomhelst hitta nåt fint att ge henne i födelsedagspresent. Färdiglurad nu tror ni?

fem

Komigen komigen komigeeeen, BLOGGHELVETE.

En parentes. Det här (som står nedan) skulle publicerats igår, men det gjorde det inte. Och av nån konstig anledning ser bloggen jävligt konstig ut idag. Kan det ha nåt samband? Att sitta vid mixerbordet var nervprövande! Men det gick bra och det är jag glad för. Nu är jag jättetrött, men jätteglad, för helgen är nästan dubbelt så lång som vanligt och på onsdag åker jag till Stockholm! Ska spana in radiohuset men (framför allt) kramas med Cissi och gosa med Baloo! Slut parentes, den blev lång.

Veckan börjar ta slut. Jag med lite. Idag var jag låtsasproducent. Och blir jag bortlottad från Radio2 till TV hoppar jag av programmet.
I förrgår var jag och Malin på bio och såg
Darling. Konstig film. Men inte outhärdligt förrän slutet kom. Skamfullt ogenomarbetat. Trist, svensk film är verkligen dålig. Eller räcker iaf inte hela vägen fram. Sällan.
Om allt går som det ska (och det gör det...) åker jag till Stockholm nästa torsdag och hälsar på sötaste Cissi!