Mätt mätt mätt

Imorgon ska jag jobba tillsammans med Sandra, det ska bli fantastiskt trevligt! Tydligen står skogsutflykt på schemat. Bara jag slipper paddor (och alla sorters bett) är jag glad. Fast jag kan förresten ta några bett bara jag slipper paddorna. Det kanske inte ens finns några i stadsskog? Jag önskar jag var säker på detta. Jaja. Nu är jag alldeles förträffligt mätt efter meze och värsta kycklinggrytan. På Taras, Södra vägen. Rekommenderas - trevlig uteservering och humana priser. Nu är det mysdags och sen sovdags. Natti på er korvar!

Pik?



Va? Närå.

Global fussball OK

Det är Sverige-Slovenien på Ullevi ikväll. Fantastisk fotbollskväll och allt det där. Vi gör väl som vi brukar; stänger av ljudet på tv:n och öppnar fönsterna på vid gavel. Go sverige, EM-guld nästa (hahaha!).


Lovely

Herre jävlar, har precis sett dubbelavsnittet av Grey's. Sjukt bra, det har def tagit sig igen. Och jag måste säga er: Jag har en grej för fina kärlekspar på tv. I böcker också, men mest i filmer och tv-serier. Förmodligen är det för att kärleksparen på tv ofta är vackra. Och har så storartade, oslagbara, dramatiska kärlekshistorier. Som Meredith och Derek; jag får en klump i magen när de glider isär för tionde gången. Blir arg på riktigt på slutty nurse för att hon inte geeer uuupp. Patetiskt? Äh. Jävligt bra tv bara.

Och till protokollet vill jag bara tillägga att jag har ett riktigt, jäkla bra kärleksliv själv. Så det finns ingen anledning till oro.


Jag är kär i dig, fredag

Det härliga vädret verkar vara på väg tillbaka, det känns ju.. härligt! Malin och jag hade tänkt köra lunchpaset på friskis idag, men istället tog vi en lång promenad (nej jag menar inte långpromenad) runt stan i solen. Bra val tror jag, trots att vi kände oss lite småsunkiga (sunika vet inte jag vad det betyder i alla fall?) som struttade omkring i typ pyjamas (okej, mysbyxor då) på avenyn och linnégatan. Men skit i det! Skönt var det.

Nu... Dusch! Ut! Sol! HELG!

Tänkte preciis gnälla över att det nya Grey's Anatomy inte hade behagat komma till.. min 'privata' leverantör. Men så kollade jag nu igen och, oops, där ligger ett dubbelavsnitt! Jiho. Hade tänkt gå på bio kväll, men nu kanske inte det behövs.



Världens snyggaste sol.
Bild: Google

Punktträningsvärk

Jag har träningsvärk i övre högerarmen. Bara där. Hur bär man sig åt då? Det är liksom inte som att jag gör armhävningar på en arm. Nä. Jag gör det knappt på två och alltid med knäna i golvet. Jag vet inte vad det kan vara. Vi tränade idag, Malin och jag, ett segt m-pass med en kvinna som gapade (som i skrek) hela tiden. Det kändes segt att träna två dagar i rad, kroppen svarar liksom inte. Hahaha. Lika töntigt som att bolla.

Nu är det visst någon slags (ointressant) champions league-final. Tydligen är det den tv:n ska visa. Jag bakar en kaka så får jag kanske zappa lite sen.

Pst, Malin, håller tummarna för dig imorgon ;)

Me me me

Godmorgon, igen. Var välidgt nära att gå ut och promenera på fastande mage, men så tänkte jag: 1) Jag tränade igår kväll. 2) Jag ska nog träna med Malin idag. 3) Jag har hela dagen på mig att ta en promenad. Så. Är lite trött, när A går upp för att traska iväg till GP kan jag inte förmå mig att somna igen. Kanske lika bra. Oh bla! Den utlovade luggbilden kommer nedan. Ekonomi, som sagt, men ge den ett par veckor.



Ps. Man kan tycka att det är lite väl många bilder på mig själv i bloggen just nu. Men det verkar ju vara det som är nyckeln till en riktigt jävla framgångsrik blogg, så jag kör på?

PS2. Jag kommer givetvis att tröttna på min nuna inom tre dagar och lägga ner. Så don't you worry.

Oh Carolina

Godmorgon. Idag är det visst min namnsdag igen, typ. Carolina fast felstavat. Jag firar den hursomhelst med en fet finne i pannan (tack så mycket för den nya luggen) samt att tvätta. Jiho. Hörs.

Återkoppling

Jag är luggad, har typ ekonomilugg (sån man tvingades ha som knodd ni vet), men om nån vecka kommer den vara perfa. Imorgon kommer det säkert bildbevis, men nu ska jag nog hångla lite med min karl.

Ps. Tack Sandy Pandy för att du släpade med mig till frisören ;)



Luggen

Tänkte jag skulle försöka få luggen kapad idag. Vad tror ni om det?


Lööördag, sööööndag...

Jag har en klassisk bakissöndag. Resorb, pizza, gossip girl-repriser (av avsnitt jag redan sett), låg och slumrade i soffan förut. Sådana dagar känns faktiskt helt okej ibland, åtminstone som nu när själva bakissymptomen inte är så himla allvarliga. Hatar att vara bakis, you know. Hursomhelst så var lördagen som ledde fram till bakissöndagen mycket trevlig. På dagen var det återigen dags för göteborgsvarvet, vilket nog inte många göteborgsbor (som var hemma) missade. I år var jag dock vänligt sinnad till alla galningar, trots att de orsakade mig en omväg på minst en kilometer varje gång jag behövde gå över på andra sidan avenyn. Niclas sprang, jag stod och hejade på honom vid valand, det såg tungt ut men jag är ändå sjukt imponerad. Över två mil. Springa. Jag blev anfådd bara av att kolla på.

På kvällen grillade vi i kylan. Eftersom man inte får grilla på Sandra och Matias balkong stod vi nere vid deras port. Alla som gick förbi stirrade på oss som vi vora galna, alla. Vadå, det är ju sommar nu. Bara lite kallt än så länge. Sommar eller ej, vi käkade maten inomhus, vilket nog var bra för vår hälsa. Vi hade mycket trevligt, jag har så jäkla fina vänner och kompisar.

Min lilla sprintervän var på Buddha bar, någonstans runt Linnégatan, och vi förflyttade oss dit. På långt håll såg jag en lapp där det stod: "25 år, vårdad klädsel". Jahopp, då var det kört, tänkte jag.

- Hej, sa vakten (vakterna?)
- Hej, sa jag och Anders.
- Hur gamla är ni då?
- Jag fyller 25 om en månad, sa jag och försökte se mogen och nykter ut.
- Och jag fyller 24 om ytterligare en, sa Anders och försökte nog se lika nykter och mogen ut.
- Men alltså, vi har massa kompisar där inne som är typ 32, tillade jag. Övertygande.
- Ja det spelar ingen roll, sa (den ena?) vakten, lite butter. Men ni kommer in för att ni har så snygga kläder på er.

Så vi traskade in. Jag i blommig kjol och skinnjacka, Anders i converse (gummisulor!) och skjorta.

Buddha Bar. De hade alkohol, spelade musik som man mer eller mindre kunde ignorera och hade en giggobuddah ståendes i baren. I guld såklart, very kitschy. Nic och diverse halvbekantingar var där, intressant att inse att vissa inte förändrats något på ett par år. Buddhabaren stängde tydligen vid två; vid kvart över tände de lamporna och tystade musiken (fick seriösa eksjö stadshotellflashbacks). Vid halv tre började vakten köra ut folk. Det var konstigt. Väl ute skulle alla 32-åringar på efterfest. Jag och Anders sprang ikapp bussen och åkte hem istället. Bra val tror jag.

Jag ansträngde mig rätt mycket under kvällen för att ta "spontana bilder" där folk inte smilade upp sig (den ambitionen gällde inte mig själv, givetvis). Det var lättare sagt än gjort med de här linslusarna. Men ett par gånger lyckades jag. En grej till, är det bara jag och Anders som tycker att snubben näst längst ner är skitlik janitor i Scrubs!? Nästan uncanny ju. I vilket fall som helst mindes han mitt och Anders oförglömliga framträdande på Niclas 30-årsfest för ett par år sedan och kallade oss för Britney och Justin.

Och jag veet att bilderna är fult inlagda, men jag orkade inte pilla mer eller fixa i photoshop.










Vill ha vill ha vill ha

Just det. Jag vill ha en chokladbrun flatcoated retriever. Klappade världens gosigaste - den hade valppäls fast den var vuxen, bara det - idag och gick sönder litegrann för att jag inte har en egen.

Fyller 25 snart, släktingar och vänner. Hrm hrm.


Världens tråkigaste blogginlägg

Thank god it's friday. Eller nåt. Jag sparkade igång min dag genom att gå och träna. Igår när jag och Malin var på McDonalds bestämde vi att hon skulle följa med mig och träna - det är provapåmånad på friskis i maj - så idag svettades vi tillsammans. Dagens träning innebar i alla fall det trejde passet den här veckan. Så ikväll kommer jag ha veckans godis- och läskstund med gott samvete.

Trodde jag hade massa att dela med mig av, men så var det visst inte. Idag gjorde jag ett inköp på en affär som jag inte brukar göra inköp på. Bild kommer kanske senare någon gång.

Ikväll blir det alltså sockerchock (och hockey!) för hela slanten. Imorgon grill och vin och goda vänner. That's it folks!

Linnéa

Jag har namnsdag idag. Linnéa. Det är ett av mina mellannamn, som ni säkert förstår. Även min systerdotter och min mormor bär samma namn. Så grattis till oss. Till söta, lilla Linnéa och till kära mormor uppe i himlen (eller var du nu är).

Dessutom är blomman Linnéa Smålands landskapsblomma.


Kli under foten

Nu är min blogg flyttad. Allt ser nästan likadant ut, bara lite.. fulare. Modernt kallar de det nog. Just nu kliar det under min fot. Ni vet vad man säger, om det kliar under foten snackar någon skit om dig. Det kan jag väl aldrig tänka mig.

Nu ska jag ut och röra på mig. Och ikväll blir det core. Hårdtag mot fläsket (anders blir arg på mig när jag säger så). Men ofastheten då.  Jag måste köpa en ny bikini i sommar, det var typ fem år sen sist. Fan. Seriöst, finns det nåt värre än att köpa bikini?

Dagens realism?

Sista soldagen på ett tag, har jag hört från säkra (?) källor. Typ smhi. Så passa på att njuta medan det varar! En devis som faktiskt funkar på det mesta. Grejer håller sig inte varma och soliga för evigt, så att säga. Nä. Så, ha en bra en nu.

Sol sol sol

Det har varit en underbar försommardag. Jag var barbent fram till halv 9 ikväll (då drog jag på mig mina röda strumpisar, diskret som bara den, mitt på linnéplatsen), bara det. Som sig bör har jag tillbringat eftermiddagen och kvällen på en filt i slottsskogen tillsammans med ungefär resten av göteborgs solsvultna befolkning. Där drack jag, tillsammans med trevligt sällskap, corona och åt jordgubbar. På grannfilten befann sig en hund som viftade så gulligt på svansen att jag till slut var tvungen att gå fram och fråga om jag fick klappa. Hon var hemskt söt för att vara en liten pluttvovsing.

Bra dag alltså. Ikväll känner jag mig dock lite melankolisk och saknar mamma och pappa och cissi... hela familjen. Ibland önskar jag, på rikigt och seriöst, att vi alla bodde på samma ställe. Eller åtminstone inte var så spridda som vi är.


image370

Vi införskaffade idag en väldigt mogen kylväska.
Lite töntigkanske, men ljumma öl är ännu töntigare,
tycker jag nog.


image371

La mig på rygg för att räkna moln, men insåg att det
ju inte fanns några så långt ögat kunde nå...


image372

Love love love.

image373

Och där med.

image374

Tydligen var det nån som fotade när jag gullade med
den lilla vovven. Vi bortser från att min bakdel ser
giggo ut, va? Ja!



Nu passar det visst för bloggjäveln att publicera bilder. Imorgon kanske jag får och orkar det andra, utlovade inlägget då.

Dumma blogg

Jag hatar bloggen för jag kan inte ladda upp bilder. Igår morse skrev jag ett litet inlägg om min och hjärtats 2-årsdag (i onsdags). Dock känns det inlägget rätt meningslöst utan bilder (som jag har valt ut, beskurit och allt). Försökte flera jävla gånger igår men möttes av error varenda gång. Så då tappar jag lusten att blogga överhuvudtaget. När det funkar att plutta in bilderna publicerar jag det, även om det skulle vara tio dagar för sent.

Nu: Träna? Sola? Träna? Sola? ÅÅh. Jag vet jag vill och jag vet vad jag borde.

Gräsänder

Idag har jag matat änder. Det är en underskattad syssla tycker jag. Enkelt sätt att få tacksamhet och kärlek. Men jag har alltid diggat änder (och deras ungar, äckligt söta, det har kläckts några i vallgraven för bara några dagar sedan och jag vill ta hem dem och ha som husdjur). De verkar helt köra sitt eget race utan att bry sig om varken folk eller fä. Jag beundrar deras integritet! Änder är nog mina favoritdjur efter hundar. Dessutom tycker jag det är fint att de (änderna) hänger ihop med samma andpojke/andflicka hela livet.

Och här skulle det in en fin bild på, well, gräsänder men det ville inte bloggjäveln gå med på. Så. Det blir lite (till) onödig text istället.

image360

Stilla lördagkväll

Här sitter jag och har världens lugnaste lördagkväll. Skönt och småtråkigt, men mest skönt kommer det vara imorgon bitti när jag vaknar pigg (HATAR verkligen att vara bakfull) och fräsch och åker och tränar vid 11. Det kommer ni suputer ha extra mycket ångest över, ha ha ha. Jag satt och såg på Glasklart i ettan förut, småroligt men; programledaren! Ola Lindholm. Hur ser han ut? Jo det ska jag tala om för er - som en cancersjuk transa. Pinnsmal och insjunken och med massa rouge som gör att han ser ännu mer insjunken ut. För några år sedan ansågs ju karln vara hunkig. Well, not anymore.

Nej nu ska jag spöa min pojkväns rumpa i Settlers och forsätta stoppa i mig vindruvor. Don't we just love them kärnfria? Gör ju livet så mycket lättare.

Ett födelsedagsbarn och en hurtbulle

Idag fyller älskade Linnéa 7 år! Grattis lilla, söta gumman (trots att hon förmodligen inte läser min blogg kanske hon känner den extra gratulationen i en stortå eller så?).
.
image354

Nu ska jag äta lagom mycket frukost för att sedan gå och träna vid 12, jävligt hurtigt av mig om jag får säga det själv. Men sån är jag, och även Alex som jag lyckas dra med mig. Trevlig fredag på er.