Snart går jag sönder, östersunder (inte östersönder då?)

Dagens låt är Thoméegränd med Vapnet.

Jag sparar min tid
så att jag kan spara på dig
Saker du säger och gör
Dina skivor, böcker, kläder du burit
antecknas av mig
Allt arkiveras hos mig
på hårda små prydliga kort
har stulit ett kartotek från biblioteket
Så är jag kär... eller bara galen?
Snart går jag sönder
Östersunder

Sweet :)

Nu, snart, redovisning! Den oväntade energin jag fick på vägen kom massa lägligt!

Och så

Här kommer rädslan, nu igen
När alla fjärilar i magen målas upp
till ett mönster på min säng


Nä. Jag vet inte exakt vad det betyder och förmodligen inte ni heller. Kanske ingen. Kanske bara Jocke. Men spela roll. Kent spelar på Hultsfred om två (?) veckor. Magin skulle kunna bli total.

Kanske har jag dold pms? Kanske (förmodligen) har jag sovit lite för lite de senaste nätterna. Kanske... Jag vet inte. Jag minns inte senast jag kände mig låg överhuvudtaget. Nu gör jag det lite. Men det går nog över. Snart. Jag ska tänka positivt! För det är så himla grymt egentligen. Typ allt. Så. Där. En pulvercappucciono så är jag nog back in buisness igen.

Fyra timmar jävla redovisning om några timmar. Jag ser sjukt mycket inte fram emot det. Sovmorgon imorgon.


This is the first day of my life...

Jag är dum i huvudet. Som skjuter upp och skjuter upp. Inte för att göra någonting viktigt utan för att... somna på sängen ett par timmar. Eller så. Och nu är klockan också efter 2. JAJA. Det löser sig (som bland annat min förra ringsignal på mobilen signalerade ! Right?)

Nattens vackraste. När fick jag egentligen lyssna på den för första gången?

"This is the first day of my life
Swear I was born right in the doorway
I went out in the rain
Suddenly everything changed
They're spreadin' blankets on the beach

Yours is the first face that I saw
Think I was blind before I met you
I don't know where I am
I don't know where I've been
But I know where I want to go
So I thought I'd let you know
That these things take forever
I especially am slow
But I realized that I need you
And I wondered if I could come home

Remember the time you drove all night
Just to meet me in the morning
And I thought it was strange
You said everything changed
You felt as if you'd just woke up
And you said,
This is the first day of my life,
Glad I didn't die before I met you
But now I don't care I could go anywhere with you
And I'd probably be happy.

So if you wanna be with me
With these things there's no telling
We just have to wait and see
But I'd rather be working for a paycheck
Than waiting to win the lottery

Besides maybe this time it's different
I mean I really think you like me..."

Några kommentarer behövs inte. Rysikroppen.


Allt annat än...

Jag är sjukt oinspirerad. Det här går inte. Solen och regnet turas om och jag vill ut!
För övrigt ska jag börja vaxa benen istället. För det sviider när jag skär mig hela tiden när jag rakar dom. Och dessutom har jag inga plåster, det blir så jobbigt då.
Gah! Rädda mig.

Här är jag igen!

Jag är lite seg i huvudet. Eller trött. Seg? Trött? Nåt av det. Spelar ingen enorm roll. Hittills i helgen har dekadensen varit ganska hård. Jag gillar det. 
 
Jag och Anders såg Match Point i fredags. Med snygga snygga Scarlett. A försäkrade att jag är sötare. Jag trodde honom nästan. Hursomhelst var filmen sådär. Ingen typisk Woody Allen-film tydligen. Det säger mig inte så mycket, men Match Point var som sagt ingen höjdarrulle. Slutet var konstigt och dåligt. Tycker jag.

Idag måste jag plugga (annars kommer mina gruppmedlemmar hugga huvudet av mig. Eller något annat otrevligt). Men först ska jag duscha. 

Dagens rekommendation: Alla låtar på Death Cab For Cuties Plan. Lovely.
Dagens varning: Pink. Hon är den kvinnliga motsvarigheten till James Blunt. Mer behöver inte sägas.
Tycker jag.

 



Morgon efter

Vilken kväll. Lite konstig. Blöt. Och med en trevligare förfest än drickaölutgång. Det summerar det nog ganska bra. Men ja, att vara full är överskattat. Och det säger jag inte för att jag är bakfull nu. För det är jag bara lite. Eeh. Och jag kommer säkert ändra mig snart igen.

Det är Kristihimmelfärdsafton. Kanske årets mest anonyma helgdag. Jag ska plugga (om Louise vaknar nån gång). JMG är alltid öppet. Jippijej.

Åh orka. Jag borde gå till konsum och köpa smör. Så jag kan äta frukost. För frukost är bra.


Jag är glad att jag finns till, det breddar upp min horisont

Vilken groteskt grå dag det är. Om det inte faller regn så ligger det i luften. Och mitt hår blir så där... Ja ni vet. Jag hade ont i huvudet förut och tänkte att den tunga gråheten nog smittat av sig. Men så drack jag en mugg 7eleven-latte och, vips, huvudvärken var borta. Ajdå. Jag sitter verkligen fast långt ner i skiten.
Hursomhelst. Jag åt sushi till frukost (för andra gången i mitt liv) och det gick bra även nu. Tur att jag hade kvickheten att välja bort de vita fiskarna. De är slemmiga. (Till skillnad från all den andra råa fisk som utgör sushi). Gott var det, anyway. Jag måste bara öva en liten gnutta mer på pinnätning.

Atjo attjoo atjooo prosit! Undra om det är förkylning eller allergi eller en kombination? På tal om! Världens gulligaste bebis stirrade på mig idag. I säkert två minuter. Den (han?) var iaf sjukt söt och jag ville nästan ta med den (honom?) hem. Hjälp! Vad säger jag? Bebisar är äckliga. Ju. Blä.

Dagens låt är Tralala lilla molntuss (kom hit ska du få en puss). Vilken är egentligen den officiella titeln? Vilket påminner mig om det VERKLIGEN är HÖG TID att gå ut och svänga sina lurviga på förslagsvis Sticky. Det var alldeles för länge sedan. På lördag? Lill-lördag? Vilket som!

Och till sist, dagens citat: "Jag är värd att förstå, men det kommer inte att bli lätt". Haha, sant ju.

Men nu... Nu ska jag fortsätta att inte plugga. Gött mos!

Höjden av meningslöshet

WOOW, nu fick jag värsta inspirationen till att skriva massa meningslösa saker! För det är ju det 95 % av alla bloggar handlar om, eller hur ANDERS!? ...  Ja, det var skrivet med bitsk ironi. Men nu när jag läst igenom merparten av alla mina gamla blogginlägg kan jag ju inte göra annat än att hålla med. Det ÄR meningslösheter. Men mina meningslösheter, liksom, och då kan det ju inte vara helt meningslöst. Eller? Hursomhelst är det ingen som tvingar NÅGON att läsa. So that so! Äsch, vem lurar jag. Jag är inte ett dugg inspirerad och orkar inte skriva blogg. Jag ska sova.

Heroin & chips

Gött jävla mos att bo i ett hus där folk (förmodligen) röker heroin i trappuppgången. På tvärtomspråket. Jag tycker inte om knarkare. Får jag flytta?

Och igårkväll satt vi bänkade (och ni också). Dags för årets höjdpunkt. 3 timmar eurovisionsschlagerfestivalfinal! Och Oh My God. Så många dåliga låtar har det nog aldrig varit i den där tävlingen. Eller dålig är ett mesigt ord. Pekoraler. Skämt. Snälla säg att Litauen skojade. Och Kroatien. Och Turiket. Osv. Och säga vad man vill om Carola (det kan med rätta talas om galenskap, dumhet etc) men igår var hon tveklöst bäst. I det här sammanganget. Men Mr Lordi vad ju också, eh, bra? Roligaste rimmet: Afrika-Paprika. HAHAHA.

Och så sitter jag här i ännu en söndag. Jag är orolig för min dator. Den verkar inte må så bra. Jag vet inte hur jag ska få den frisk?! Hjälp. Söndag ja. Utanför fönstret ser jag ett stort stort och grått grått moln. Läge ett hålla sig inne? Jag ska laga lasagne. Ett par timmars kraftansträngning och jag har mat för flera dagar sen. Det är gött mos, på riktigt. Tråk tråk trååk att laga mat. Speciellt ensam. Nä lasagne fram till typ torsdag blir bra.

Chips till frukost är grymma grejer, by the way!




Trött trött trött

Fuck. Jag hatar att vara krasslig. Och tänker knapra alvedon tills jag slutar känna mig just så. Typ NU ska jag bädda ner mig och sova så länge jag bara får imorgon. Alltså till 8.30, give or take.

Det blev värsta hattgänget som satt och kollade på Schalgerschabraket ikväll. Hur mycket dålig musik får trängas på två timmar och en kvart? Men Carola var överlägsen i sammanhanget. Vad nu det säger. Min (eller egentligen Niklas) Norrlands Guld-mössa var lätt hetast, för övrigt.


Åk hem!?

Jag sitter i skolan och orkar inte ens åka hem. Då är man (eller iaf jag) trött. När jag får lämna skolan men inte gör det. Typ så.

Efter lektionen har vi grupparbetat fram till nu. Det börjar bli nästanklart. Nästa måndag ska det vara helt klart och på onsdagen redovisar vi. Funderar på att utveckla idén med att sitta vid ett "matbord" och peka som självaste Jan. De som lever, eller iaf de som har förmånen att vara i samma grupp som oss, får se. Jag svalmar. Ett säkert tecken på att jag är trött. Och lite småsjuk. När jag vaknade i morse hade skavet i halsen övergått till småont. Och jag känner mig hängig, men alvedonen har tagit hand om det värsta.

Ikväll ska jag se på schlager-kvalet. A hånade mig lite. Förtäckt men ändå ett tydligt hån. Jag bryr mig inte. Hellre schlager än gubbrockarna i Belle and Sebastian. Eeh? Kanske inte. Men ändå.

Ska jag orka mig hem? Det är full rörelse här. Kreativiteten bara lyser ur folks ögon(?) Jag är glad att jag bara är en liten etta, för jag vill vara här länge till. Dra ut på skoltiden, klasshänget, bubblan. Jag trivs utmärkt så här.

Inte riktigt än. Regnet faller från en grå grå himmel. Tråk. Vart är våren? Sommarvärme eller höstrusk. Inget mellanting.Min kropp verkar klara väderomslagen rätt dåligt.

Nu börjar svamlet ta slut. Ska försöka ta ett krafttag. 11:an, take me home!

Okul onsdag

Först och främst kommentarer på kommentarer:
Malin, självklart får du joina oss, men jag varnar dig; det är tidiga morgnar (heter det så?) som gäller. ;) Är det för sent att börja träna till Bech 2006 nu eller?
Björn, jag vet inte vem du är men tack för grattis och uppmuntrande ord och sånt. Exakt vart befinner du dig..? Italien?

Shit vilken dag det har varit. Och fortfarande är. Den började bra men jag ville helst bara ligga kvar i sängen. Koppen kaffe i första pausen gjorde det lite lättare, men bara lite. Britt är ju jätterolig men till och med hennes lektion var småseg idag. Och Jan. Ja. Jag ska inte upprepa mig. Men vi hann iaf med alla punkter på både fullmäktige och nämnder idag. Alltid nåt (?)

Nu ska jag eventuellt äta något och sedan är det plugg all night long som gäller. Men först måste jag ta reda på, eller iaf åtgärda, varför min dator är så jäkla seg och konstig. Inga virus tack.

GÖTT MOS, trots allt!


Orkar egentligen inte skriva nåt men

Idag är jag värsta hälsofreaket. Powerwalk med M när jag vaknat, havregrynsgröt till frukost och nu fullkornspasta och broccoli till lunch/middag. Och kexchokladen till efterrätt var nog inte jätteonyttig va?

Annars är det en jäkligt seg dag. Vädret gör mig helt slö. Smålåg, men det ska åtgärdas snart. Först diska bara. CIAO

Måndag

Inget jävla bullshit idag, tack. Jag orkar inte med det, jag är irriterad. Eller kanske bara lite. Men jag ska tillbringa kvällen själv med tvätt och tv och godis och det känns skönt.

Oj vilken tråkig stämning det blev nu. Bidragande faktor till det något skakiga humöret kanske är den långa skoldagen som avslutades med tre timmar Jan som on top av allt hade vänligheten (på tvärtomspråket) att helt skamlöst sno vår rast. Igen. "Det är ju inte lika tungt när vi resonerar som vi gör nu". My ass.
 
Anyhow. Jag hämtade ut min tenta och, jag vill inte vara skrytsam på något sätt, men jag nailade den. Full pott. Och den gjorde jag under påskhelgen när jag var allt annat än stabil på något sätt. Bra jobbat av mig faktiskt. Om jag får säga det själv.

Och till sist:  SHIT vad dåligt jag mådde igår. Och nej, det var inte fyllesjuka. Inte enbart iaf. Fy fuck. Tur att jag blev ompysslad.

Nog sagt. Gotta go!

Det som är bra

Lördag förmiddag. Har precis haft en underbar morgon i sängen. Med skönt sällskap. Jenny S heter hon. En underbart lättsmält roman som man nästan inte kan låta bli att sträckläsa. Men lördag alltså, och det enda jag måste göra idag är att besöka systembolaget och så småningom försöka bli lite full. Däremellan ska jag väl hinna med att läsa lite till samtidigt som jag proppar i mig av tobleronen jag fick av Malin igår. Sött av henne att förse mig med mitt enda egentliga beroende (nåja, nästan iaf). Ett helt okej schema för dagen, hursomhelst.

Solen skiner lite förrädiskt där utanför fönstret. För jag råkar veta, eller i alla fall anta, att det inte alls är speciellt varmt idag. På promenaden upp mot kortedala får nog jackan hänga med.

Vad har hänt annars på ett par dar? Hm. Jag fick VG på hemtentan. (GÖTT MOS). Lektionerna med Jan Turvall är alltjämt nästan olidliga. Igår ägnade han lektionens första timme åt att gå igenom i princip varje paragraf av  kommunallagen. Fast i oordning. Det allra mest skrämmande med det hela är att han kan den utantill. U T A N T I L L. Fruktansvärt. 

Äsch jag vet inte. Jag är glad mest hela tiden och önskar nästan att den här sista månaden på terminen kommer gå långsamt.  Och så hoppas jag på många klassölar i slottskogen innan vi skiljs innan sommaren samt att jag klarar tentan den 8:e. Jag kräver inte så mycket, liksom.

Nä. Måste käka lite toblerone!

The sun is still shining

Sista fina dagen på ett tag om man får tro Peter Kondrup och grabbarna (och flickorna, med Tone i spetsen). Det gäller att njuta i fulla drag så länge det går. I morse var jag och Sandra på innan-frukost-promenad. Det var nästan lite som gamla tider. Skönt att få lite alone-time med henne iaf. Lite jobbigt att klockan ringde vid halv nio bara, strax efter att jag mottagit fylle-sms från Malin i New York. Skulle gärna vara där jag med.

Föreläsningen med Herr Turvall var nästan olidlig. Som jag sa till A och N, bara jag får pengar från CSN och kan gå till doktorn när jag behöver är jag nöjd. Jag skiter fullständigt i vilka ämbeten eller nämnder eller verk som står bakom. Fullständigt. Känns småjobbigt, eller till och med mycket jobbigt, att ha tenta på det. Jag är lite orolig.

Som sagt. Sista fina dagen, och kvällen, på ett tag. Den ska tillbringas i någon park, eller liknande, med kanske lite tetravin (?) och lämpligt sällskap. Sweet.
 
Patriks Isaksson Faller du så faller jag är dagens låt. Plus de fyra första spåren på Broder Daniels Cruel town. Henrik han kan han. Fast han är otrevlig. Och kort.


Ospännande dag?

Jag undrar om mina gruppmedelemmar är lite sura på mig. För att jag är oambitiös (?). Det är faktiskt tre veckor till det ska vara klart. Minst. Hur lätt är det att vara ambitiös när solen skiner och man vill vara någon helt annanstans? Nä just det. Och jag kommer göra mina delar, med bravur, jag lovar.
 
Ikväll ska det spelas kubb. Det känns väldigt somrigt. Jag är grym på kubb. Ibland. Då är det roligt. Ibland är jag asdålig och då är det bajstråkigt och besvärligt. Såklart. Jag är, tro det eller ej, en riktig tävlingsmänniska. Hatar att förlora vad det än gäller.

Idag borde jag nog äta middag. Det gjorde jag inte igår. Men just det, vi åt ju kycklingkebab förut. Från saluhallen. Jättegott. Kanske bara blir en macka då ändå.

Mmmmm. Bye.


Korrigering

Två glassar på två personer kanske blir en glass var, jag vet inte. Jag har fått tillfällig solsting eller nåt.


Nu sitter jag i min lägenhet i bikini och med solglasögon. Gött mos.

Sol & värme

Jo jag vet att det är tjatigt och ooriginellt att inleda med "solen skiner". Men det gör den ju! Solen skiner från en blå blå himmel med bara några små fluffiga vita moln på. Glass är återigen obligatoriskt varje dag. Minst en. Igår upptäckte jag en ny favorit: Magnum med vit choklad och typ jordgubbsglass där inne. Himmelskt god, fast färgerna skärde sig. Och idag delade jag och Lousie på två Youghurtglassar för 20 på 7eleven. Alltså två var. (Nähä!?) Dessutom har vi jobbat rätt duktigt på vårt grupparbete. Trots den SKINANDE SOLEN. Miljönämnden är spännande saker ska ni veta. Men jag slipper intervju. Puh. Läge att komma över min intervjuskräck kanske? Var iaf i skolan klockan nio (med tillhörande försening på cirka 12 minuter). Jag var ändå näst först av fyra. Så. Träffade Alex i Hagaparken (heter den så?) när vi åt lunch. Jag gillar att jag kan stöta ihop med iaf en syster helt spontant! Men Cissi. Det finns plats för en till. Stor plats. (=dumpa stockholm och flytta till sveriges framsida!)

En typ rolig sak hände idag. Jag och Anders gick till Bengt för att kolla hur det egentligen gick för oss på journalistprovet (det som tog oss in på programmet). Jag blev överraskad. Positivt överraskad. En liten måndagsboost.  

Ikväll borde jag tvätta. Men jag vill inte. Glass på stan nån?

Hur stort som helst

Jag har fått kaffe, så nu lär det kännas bättre i huvudet snart. Jag är lite trött, men det gör inget. Igårkväll var en grym kväll. Vet ni hur stor Eriksbergskranen är? (Sjukt stor). Och det lyfte.


Jesus don't cry

Jag borde kanske skriva i min blogg. Men jag vet inte vad. Solen skiner. VA!? Är det sant. Mina föräldrar är här. Fast inte riktigt här. Hos Alex. Woho, spännande. Jag är... hm. Vad är jag? Inte förvirrad, men nåt åt det hållet. Eller nä. Stryk den meningen.

Igår hade jag ont i höger ben, och sen i högerarmen. Blodbroppsvarning eller? (Jo jag är bara lite hypokondrisk). Idag känns det bättre. Kanske bara har legat lite illa. Eller sträckt mig. Eller... Ja det finns minst fjorton möjliga, logiska förklaringar. Jag ska nog inte dö än. (Ta i trä).

Morgonens huvudbry: ska jag eller ska jag inte? (Mm jag gillar att vara lite kryptisk). Då så. Ciao & sånt.

Dagens låt (och gårdagens också för den delen): Jesus, etc med Wilco. Galet snygg vers.


Henrik Berggren och jag

Dagens låt är When we were winning med Broder Daniel. Det finns en historia bakom. Nästan i alla fall.

Jag har träffat Henrik Berggren, nämligen. Det var på Noon. Jag var lagom överförfriskad. Jag råkade se att det stod en kille i baren som var rätt lik sångaren i Broder Daniel, med tillhörande stjärnor under ögonen (hallå vadå noll självdistans!?). Jag var inte så full att jag inte insåg att det vore pinsamt att fråga honom: "Är inte du Henrik Bergren??". Nä. Istället gick jag fram till honom och sa det mycket mindre pinsamma: "Ehh.. sjunger du i ett band?". "Eh mmm", blev det sura svaret. Himlade han inte till och med lite med ögonen? Det blev inget mer än så. Han såg för övrigt sliten ut. Och var kort. Ha. Men låten är smått fantastisk.

Dagen har inletts med powerwalk och sol. Det kommer bli en strålande dag! 

 

Massa massa svammel

Jag ber i förväg om ursäkt för den störande radbrytningen jag kommer ägna mig åt i det här inlägget.
Jag tror inte att jag är poet,
eller att det är ett stilistisk grepp
jag vill nog egentligen bara
dryga ut
lite.
Ge en illusion av att
jag skriver en lång text.
Ja,
hursomhelst.
Jag är verkligen jättejättetrött.
Och så känns det lite konstigt i magtrakten.
När jag var liten brukade jag få det jag då benämnde som "killimagen".
Det brukade bero på otålighet, nervositet eller något liknande.
Det är nog det jag har nu.
Killimagen,
men jag vet inte riktigt varför.
Eller kanske?
Nää.
Det känns inte direkt jobbigt men inte heller helt bra.
Lite oroligt liksom.
Det kanske är för att jag är så jättejättetrött?
Jag vill sova i natt.
En hel natt utan att vakna.
Snälla.
Let me.

Idag har jag ätit sushi
och gått nerför (uppför?) avenyn med en glass i handen.
Eller egentligen en bägare med glass,
men petitesser?
Jag hade kjol och det kändes vårigt.
Och innan dess drack jag en jättestor latte som jag köpte på rasten.
De sista fem minutrarna av föreläsningen,
som handlade om offentlig förvaltning,
satt jag och studsade.
Kanske borde ta det lite lugnt med kaffet?
Är ju trots allt en novis.
Offentlig förvaltning ja.
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!
De första fem minutrarna satt jag och garvade åt herr Turvalls jobbiga sätt att prata.
Tur att jag vande mig,
annars hade han nog frågat mig vad som var så roligt.

Datorklockan har ställt om sig.
Igen.
Den är minst sagt opålitlig.
Men jag har börjat lära mig att den inte är att räkna med.
Alltid nåt.

Det finns en dagens låt,
det finns flera,
men jag har bestämt mig för en.
Lady Stardust med Lisa Miskovsky.
Jocke skriver inga dåliga låtar.

Jag tror jag ska sova.
Eller i alla fall lägga mig.
Minns inte senast jag gjorde det så här tidigt.
Läsa GP kanske,
den som jag får ibland fast jag inte ens är i närheten av att prenumerera.
Det gäller ju att hålla sig uppdaterad i nyhetsflödet.

O shit, jag minns inte senast jag var så här svamlig i skrift.
Förmodligen har ingen orkat ända hit ner.
Men jag har haft, eh, kul iaf.
Och pyttelite av pirret i magen är borta.
Tror jag.
Slutknorrsfetischisten hugger av!
Bara så där.

Oops

Kom på en sak. Det är ju faktiskt DRYGT en månad kvar på terminen. Önsketänkande?

She's a Lover, baby and a fighter

Dagens sväng, förresten, kommer från Red Hot Chili Peppers. California rest in peace... (Dani California)

Bra

Det är den andra maj. En knapp månad kvar på den här terminen. Ingenting. Vart tar tiden vägen?  Jag har ätit glass idag. Magnum white, konstigt val men den var god. Andra maj och Linnéa fyller fem. Fem. Hon föddes ju nyss. Jag börjar känna mig gammal. Men är på rätt spår nu och utan några planer på att byta riktning. Stort bara det. Andra maj och solen har skinit idag. Jag satt på drottningtorget och insåg, återigen, hur mycket jag tycker om göteborg. Min lägenhet är städad och jag har en hel, lugn kväll framför mig. Det kunde varit en himla massa sämre, minsann.   

Första maj välkommen

Jag blev klyschigt full igår. Tetravin och ungsgrillade grillspett (som var det första jag åt på hela dan typ). Och så en spårvagnsfärd från frölunda till stan som jag inte har nån aning om vart den tog vägen. Bra där Carro.
Första maj bestod av dåliga sitcoms hela eftermiddagen. Och så en efterlängtad latte. Och en fulsnygg gulröd Norrlands guld-mössa.
Imorgon börjar ny kurs. 5 poäng fyllda med härliga lagar. Tentan, som skrivs dagen före min födelsedag, lär vara svår. Så nu är det nog läge att fokusera lite extra.  
Jag har magkatarr. Den här veckan har inte direkt gjort min mage gladare. En vit vecka, eller kanske rent av två, vore nog nåt.
Nu. Sängen. Godnatt och sånt.