Danny Deckchair

Tidigare idag, efter en föredömligt kort skoldag, var jag på Gina Tricot för att köpa grå leggins. Eller det var ursprungsplanen, men då jag råkade springa på ett par snorbilliga dito på H&M tänkte jag: "hmm två par grå leggins eller ett par grå och ett par.. blå!?". Mm så efter ett par minuters klurande på vad jag skulle kunna bära ett par mörkblå tights till så ställde jag mig i den (också här föredömligt - jag ska alltid shoppa på måndagförmiddag från nu) korta kön till kassan. När jag kom fram frågade tjejen i kassan mig:
 - Vad tänker du matcha dom där till?
(Jag tyckte nästan att hon lät anklagande och blev lite tveksam till mina blå leggins som nyss verkade som en riktigt bra idé.)
- Ehh.. svart klänning? Grå klänning funkar det nog också till...
- Ja okej. Ja har tänkt köpa ett par men vet inte vad jag skulle ha dom till.
Hmm okej... Efter det har jag funderat lite på om mina nyinköpta blå leggins är helt omatchningsbara. Men äh! Blåjeans funker ju till allt, så nåt ska de nog funka till.

Nog om det. Skoldagen var som sagt kortkort och det känns nästan som att helgen förlängdes en dag. Skönt det med tanke på att jag var bakis hela igår. När vi kom hem lagade vi först makaronlåda (mycket godare än det låter!) och därefter bäddade vi ner oss i sängen och kollade på Danny Deckchair, en som det verkade på handligen skum film, som Lovefilm bestämde sig för att skicka till oss. Och den var märklig, men harmlös, och det var skönt att ligga i sängen som en strandad säl! På rygg.

Nu måste jag springa iväg till närmaste brevlåda och posta ett brev. Det gör man inte så ofta (längre).  (Eftersom bloggen är seg som deg och inte gick publicera förut har jag redan varit och postat brevet, som för övrigt var till adressändrings.. firman.)

Rejdioo

Dagens radiosändning gick bra, sånär som på ett smärre haveri mitt i Pontus och amerikanarna. Som för övrigt inte skulle vara där. Men vadå - grymt för att vara första gången!
Imorgon ska jag och Anders vara programledare! Kommer säkert vara nervöst, men jag ska ha kul! Sänds i göteborgs närradio.. Klockan 14-15. Bara så ni vet.
Nu säng säng säng! Soooova soova...

Dagens

Idag har huvudvärken bara lurat runt hörnet - ett trendbrott jämfört med den senaste veckans ständigt ömma  panna. Alltid något, men den onda knölen i min vänstra axel skvallrar om att jag inte ska räkna med att inte få sällskap igen. Och imorgon börjar en ny stressig vecka...

Igår gick jag och
Sandra på stan. Och trots det självutnämnda shoppingförbudet bara hoppade kläderna på mig i provrummet, visakortet ur plånboken och de provade kläderna ner i kassar. Jättekonstigt var det, men vad skulle jag göra? Dessutom köpte jag blommor och chokladhjärtan till min sötnos, trots att jag är tjej och att det inte var alla hjärtans dag! Sedan var det klassfest hos Malin. Och trots de tio litrarna vatten innan festen och säkert lika många till, varvat med vinglasen, under kvällen fick jag - just det - obönhörligt ont i huvudet. Då är det hopplöst att gå ut. Tyvärr. Så fick åka hem och käka lasagne och stupa i säng istället.

Idag har varit en riktig slappardag. Har ätit årets första semla - trots att jag hade tänkt vänta till semledagen med att äta den första och enda (oproportionerligt onyttigt jämfört med hur gott det är). Den var rätt gott ändå. Dessutom har jag gjort hemläxan som vi helt fräckt blev tilldelade att göra över helgen samt tagit en skön middagslur. Lagom ansträngning. Önskar att fler dagar per vecka såg ut ungefär så.

Nu funderar jag på att baka en kaka. Men jag vet inte. Mååste ju slimma inför beach 2007. Det var det jag gjorde i och med semlan förresten.
Oh bla!

Nu soffhäng innan sovdags.

Låt för dagen

Det finns en dagens låt! Little Bird med Lisa Miskovsky. Schysst ljudmatta (if I may).

Sådär, godnatt
 

lugna pucks

Idag har vi städat ur min gamla lägenhet. På lördag flyttar lilla anders och hans lilla flickvän in. Jag och Brahegatan är klara med varandra.

Igår var det alla hjärtans dag (det är sant!). Men jag firar inte sådana kommersiella jippon. Det var av en ren slump jag och älsklingen avnjöt en romantisk och fantastiskt god middag för två på Hallåbar. Och maten var verkligen sjukt god. Perfekt oxfilé med sån där sås som man (jag) aldrig skulle lyckas göra själv. Och efterrätten... Vit chokladmousse blandad med chokladtryffel och annan vit choklad. Vi satt bara och log. Och njöt. Och pussades! Men inte för att det var allahjärtansdaaag. Såklart.

Och nu. Nu borde jag plocka undan och diska och kanske dammsuga lite. Men screw borde. Jag sitter  framför datorn i mina rutiga pyjamasbyxor och spelar poker och väntar på att raringen ska komma hem med frukt till mig istället. (Och nej frukt är inte godis men ganska gott ändå.)

Pliktskyldigast

Konstigt att jag kan få bloggångest. Eller snarare nuharjaginteskrivitbloggpåhundradarångest. Fast ångest är att ta i. Och hundra dagar med.

Är hemma i Skogen. Fortfarande. För jag såg förut att skolan inte börjar förrän 13 imorgon så då kunde vi stanna en natt till och vara i Gbg två minuter i ett imorgon istället! Värt det trots den tidiga morgonen och det alltför långa stoppet i spökstaden Nässjö. Gött så.

Här i Skogen är det massa snö och igår åkte vi pulka, med Jonte och Nea som alibi för oss stora barn. Jag minns inte senast jag åkte pulka och det var snöigt och killade i magen och jag blev mulad, typ. (Nä det heter inte myllad - lär er prata.) Är väldigt ledsen över att kameran, eller snarare batterierna i den, bestämde sig för att lägga av innan jag hann fota Anders i den svarta med cerisea och lila detaljer-fina overallen han bar. Bara en man med stor självdistans tar på sig en sådan. Och det har min man.

Igår såg vi också på melodifestivalen. Regina Lunds låt var inte alls sistaplats-dålig men det var hon. Ark var bäst, såklart, men lite synd bara att låten var så schlageranpassad. De kommer vinna the hole shit. Jag gillar The Ark ändå.

Imorgon bitti måste vi åka tillbaka, tyvärr. Hade som vanligt gärna stannat här en stund till och fikat konstant och lekt med Cissi och Johan. Är avundssjuk på Cissi som har ständiga flextider. Och vovve.

Och så försöker jag desperat peppa mig inför den stundande radiokursen. Det går fett sådär.

Mååååndaaaaag

Det fanns inga Anton Berg-marsipanägg på Ica Focus. Jag är djupt besviken. Jag som trodde du hade allt Ica Focus.

Har inte bloggat på några dar. Mest för att jag inte orkat. haft lust, whatever. Men jag började faktiskt skriva en  blogg i lördags, tröttnade på mig själv och publicerade den inte. Förundras en smula över att inte fler reagerar så på sina egna ord.

Annars nickar jag instämmande i det
Johanna skriver om att skolan är tråkig och att hon mest vill sova och slappa. Det är inget jag är speciellt stolt över, men typ så känns det just nu. Är nästan nästan sugen på att ta ett meningslöst jobb (på typ ICA), tjäna lite pengar, skaffa en vovve och relaxa en stund. Eller ta min man i handen och åka ut i världen! Vore lovely. Istället ska Bengan prata långpraktik på onsdag...

I helgen drar jag till världens bästa tillflyktsort i mörkaste smålandsskogarna. Mamma och pappa är där (uppenbarligen), en inslagen vägg är där, världens bästa gullungar är där, två av tre systrar är där, Baloo är där. Vi ska powermysa! I can't wait - bli helg fort.

Vänta

Fuck hata musen vid redigeringsdatorerna, ett litet tryck på nån knapp på sidan av den och vips så är det man höll på med borta. Som den blogg jag precis skrev. Väntar i alla fall på min grupp. Idag ska TV-inslaget vara färdrigredigerat och klart. Måste vara, dealine, inget val. Oh yes så skönt! Det är besvärligt och energitömmande och långsamt och ganska kul (med lite god vilja) att redigera.

Men imorgon är det fredag, dvs klippochfärgdags för håret (ååh så skönt det ska bli!) och helg! Ljuva, åtråvärda helg. Det var länge sen jag uppskattade helgerna så mycket som jag gör nu. Och jag har ändå alltid varit en helgsucker.