Fin dag

It's been a good day!

A var ledig idag, tjoho, och vi har haft värsta myspyset. Vi hade liggakvarisängensovmorgon, var ute i solen och njöt av den och varandra, fyndshoppade (köpte varsin finfin tröja på Weekday för sammanlagt 112,50 kr) och hade det underbart. Ni vet sådär som man bara kan ha om man är superduperkär i sin bästa vän och världens sötaste snällaste hetaste bästa. Eller så kanske ni inte alls vet. Men jag gör det. Och dessutom klippte han sig idag! Så här fin blev han, my love:


icketrött

Åh för första gången på flera flera dagar känner jag mig någorlunda utvilad! Lovely.

liseberg

Hejpåer.

Igår var jag på liseberg, med rosa åkband runt handleden och hela kittet. Som tur var hade jag med två små sötknoddar (och deras föräldrar) som alibi, för då blev det hela ännu roligare! Den nya karusellen, ni vet den där jättegungan, pirrade skönt i magen! Och en knodd vann en bautatoblerone och en den andra en bautakexchoklad. Jag vill ju inte att de små barnen ska få hål i tänderna så jag tänker hjälpa dem att smaska!

regnskak

Ibland är det uppfriskande att skaka fläsket i regnfall!

Bara så ni vet.


Tänkte även passa på att publicera en bild på min storasyster Alexandra efter en kommentar från henne, visserligen fälld för ganska länge sedan men ändå, som lät ungefär: "jag ser ut som ett miffo på bilderna i din blogg, du får ju ta en där jag är snygg!". I och med denna tycker jag nog att jag återgäldat henne (nej, ljuset i nerderkanten av bilden kommer inte från ett ufo utan det kallas blixt). Och ja alex, du är fin även i glasögon. Rätt glad är du också fast du är i full färd med att förlora äventyrsgolfen på heden! Och så en bonusbild på mig och anders och alex (igen) och nicklas och mommy. Suddig och jävlig jag vet. Mobbecam ni vet. But still.



56091-23156091-229

Nu te&macka kanske.

Paddan

Hej hopp, bloggtorkan fortsätter. Men igår åkte jag och alex paddan! Vi kände oss väldigt turistiga. När vi åkte förbi nordstan och guidetjejen, som by the way såg ut som Emma Green (ni vet höjdhopperskan), uppmanade alla att gå dit om de var shoppingsugna skrek jag och alex "nej, gör det inte! ni kommer ångra er". Eller skrek och skrek. Men det var ju det vi menade. I övrigt är jag bitter över att alla utlovade solar fortsätter dras in. Men jag glädjer mig offantligt mycket åt att A, min älskling, är ledig i helgen och jag suger mig fast som en igel vid honom. Fast på ett ickeäckligt sätt. Och inte riktigt. Men typ. Blahaa. Kaffe.

Tröööött

Fanihelvete vad trött jag är. Sådär så att ögonen liksom stirrar och det känns som att någon har hällt pepparmintsolja i dem. Men inte kan jag sova för det... Och jag är för trött (och även för hungrig) för att gå ut och skaka fläsket. Inte heller orkar jag bre(da?) en macka och ta kål på detta hål i magen. Illa illa. Undra hur glada alex, mor och far skulle bli om jag ringde dem nu och sa att jag ville leka? Kanske inte så. Är nog bäst att låta bli om det ska bli en trevlig dag idag med.

Saknar den här lilla mannen när han jobbar och sliter dagarna i ända (skitsamma att ingen av oss ser så vackra ut som vi egentligen är, vi är ju glada iaf.):

56091-228

Jaja men dra tillbaka den utlovade solen, tv4, gör det bara. Men räkna med en fet reklamation från mig! Kan tyvärr inte tolerera sånt beteende.

Otack

Idag har jag umgåtts med typ två tredjedelar av min familj. Det gör man inte varje dag. Men nu är det dags för sängen så jag, som det så fint heter, orkar med morgondagen också. Dagens citat: otack är världens lön. Så härligt bittert på nåt vis. Och bara ordet otack. ... Godnatt på er nu.

Aj

Ibland är du så jävla elak. Och det värsta är att du nog inte ens vet om det själv.

Tips från coachen

Den stora bloggtorkan har drabbat mig. Men spana in den andre Schulmans blogg så länge (om ni inte redan haft den goda smaken att göra det). Ja han är en stammande liten dvärg, men skriva kan han. Jävligt roligt också.

Förbjuden kärlek

Det finns en blogg som jag råkade surfa in på för ett tag sen. Eftersom den ligger i min rullista så hamnar jag ibland på den igen, av misstag eller uttråkning. Och jag måste säga att jag STÖR IHJÄL MIG. Och jag vet inte vad jag retar mig mest på. Den patetiska lilla människa som valt att älta sin olyckliga kärlek dag ut och dag in, FLERA GÅNGER VARJE DAG. Eller på bloggens kommentarer som uteslutande verkar gå i stil med "ÅÅh stackars dig! Du skriver så himla starkt. Fortsätt kämpa!". Som om det vore en såpa kommenterarna vill ska få ett lyckligt slut. My god. Alla har vi väl någon (eller några) gång(er) råkat ut för mer eller mindre olycklig kärlek. Och överlevt. Gjort något åt det eller gått vidare. Det som står beskrivet i bloggen borde dessutom ha inträffat för rätt länge sen och bloggens författare verkar ha insett att denna kärlek (besatthet) är dödsdömd. Då kanske det kan vara läge att gå vidare med sitt liv? Att älta won't get you anywhere.

SOL

Det gäller att njuta så mycket det bara går för imorgon går det tillbaka till normalläge. Vädret alltså. Men som sagt, idag är idag och solen skiner! Jag har redan hunnit ligga ett par timmar på mitt gräs och svettats. Det var skönt och jag klagade bara pyttelite inombords på att det inte finns en liten liten sjö, eller pool skulle också funka finfint, att svalka sig i. Desto mer inre klagan blev det över ett jävla genrep (?) som min stora granne på andra sidan vallgraven anordnade. Tydligen är det nåt slags möte den här veckan som går ut på att alla världens ungdomar ska träffas och sparka på bollar och ockupera hela jävla stan. Och tydligen ska invigningen för detta spektakel inhysas på just vår stora granne på andra sidan vallgraven. Och TYDLIGEN måste alla små östeuropéer (och andra också såklart, men mest östeuropéer låter det som) öva på sina små soloframträdanden högljutt och många många gånger, både igår och idag. Ja och detta faktum låg jag alltså på mitt gräs och beklagade en del. Men annars så är det prima liv höll jag just på att skriva, och varfan kom det ifrån?!? Hursomhelst. Om en månad är vi i Stora staden på andra sidan.

hunger

By the way, hungern förlorade och slöheten vann. Så nu är jag asskithungrig. Men den är på gång iaf. Maten. Typ. Tänkte bara att ni ville veta.

hunger vs regn

Jag hade tänkt att jag skulle gå ut och handla nåt köttigt till lunch eftersom jag inte ätit lagad mat på flera dygn och magen känns lite tom. Men så började det regna och fan jag gillar ju inte att bli blöt. Regn luktar gott men är ju så himla blött - så - vad gör jag? Stannar inne och hungrar eller går ut och blir blöt men, så småningom, även mätt. Hmm knepigt. Juryn överlägger fortfarande.

Förresten jag verkligen fan pisshatar den där förbannade fucking antilåten This is way I'm hot men nån jävla blingblingrapare. HATAR. Sån "musik" är fan det värsta jag vet! Totalt totalt meningslös och genomkass. Så, nu vet ni det.

Tror det uppehåller lite. Jag kilar.

Tips för regnig sommardag

Ifall man är uttråkad någon dag kan man testa att sms:a Hej till alla i sin telefonbok och se vilka svar som kommer tillbaka. Kanske ordna i taballer (eller tabeller kanske? tur att man korrläser sin egen blogg ibland.) hur många Hej, Vad vill du?, Vem är du? osv man får. Och hur många som inte svarar alls.

Testa nästa gång det regnar vetja!

två på fem

Vi är cirka fem minuter in på det nyaste dygnet. Och på dessa fem minutrar har jag haft två besökare. Undra vilka dessa är. Det hade varit mycket intressant att få veta. Nu ska jag, med en smula ilska i kroppen (dock inte på grund av att jag inte vet vilka de två är), krypa ner och bli harmonisk igen (mitt normaltillstånd ni vet.. eeh.). God natt!

Jag önskar förresten att jag hade gutsen att be vissa (nej ingen speciell såklart) komma över sig själva. Men det är jag way too konflikträdd (diplomatisk?) för att göra. Jag hånar i mitt inre istället. GET OVER YOURSELF! För fan.

läggaband

Tidigare idag var jag på ikea med sandra, hennes bror och matias. Inget slank med, inte ens en diskborste för det kändes halvbra att betala EN grej - för nio spänn - på kort. Fast jag köpte toblerone och två korvar. Så det är klart, något fick jag ju med mig.

Nu ska jag nog gå och borsta håret. Man vill ju vara fin för sin lilla älskling när han kommer hem från en lång arbetsdag.

regnhat

Det har regnat jävligt mycket idag. Också. Folk ringer från höger och vänster (stockholm gånger två och småland) och talar om att "här skiner solen" och "vi ligger och solar just nu". Men inte här. För här regnar det så förbannat mycket att jag till och med tog på mig en jävligt ful blå regnjacka när jag gick till ica. Bra sommaren. Härligt jobbat.

Smart-ass

Jag är uttråkad. Och orkar inte skryta om scoren på IQ-testet som bland annat Schulman och Johanna visat fina resultat på. Men.. JAG ÄR SMARTARE ÄN DE ALLRA FLESTA AV ER.  Jag som alltid trott (och därför undvikit sådana här tester) att jag är jävligt kass på att hitta samband mellan färgglada figurer. Det är jag tydligen inte. Men allra bäst är jag på språk och matte. Och så blev det lite skryt iaf. Något måste man ju roa sig med.





Tillfredsställd

Idag förlorade jag min Second hand-oskuld. Nej jag tror faktiskt inte att jag har handlat nåt på Second hand innan. Och att ärva storasyrrornas stentuffa kläder räknas ju inte... Hursomhelst hittade jag värsta fetsnygga konjaksbruna läderväskan med axelrem på Myrorna. För 50 ynka kronor! Det hade ju typ varit tjänstefel att inte köpa den. Jag var, för att prata pokerspråk, pot committed att slå till bara av att ha hittat den. Och here it is. Jag och A ansträngde oss verkligen för att ta bra bilder som skulle göra den rättvisa. Självklart lyckades vi inte, men ni kanske får en hunch:


Dagens hatkärlek

Umbrella med Rihanna och Jay-Z.

Trots att jag tycker den är skitjobbig, egentligen, gillar jag att lyssna på låtfan.

Mikael Persbrandt

Jag har precis sett nästan en hel Beckfilm. Jag tror faktiskt inte att jag innan ikväll har gjort det för jag gillar inte Beck. Inte min kopp te, som det heter. Ikväll såg jag alltså till slutet, och zappade inte förbi som jag vanligtvis gör. Och min enda behållning av denna dryga timme heter Mikael Persbrandt. För han spelar så fint och är så bra. I sammanhanget smärtsamt bra (jämfört med till exempel i mina ögon överskattade Peter Haber och nån kvinna som spelade förfärligt dåligt). Persbrandt - Sveriges bästa skådis måhända.

Aj

Jag har tillbringat ett par timmar på Nivå ikväll och känner mig trött i själen. Stället lider av, liksom resten av Avenyn antar jag, dödshotande Stureplanskomplex och Göteborg har aldrig tidigare känts så litet och håligt. Det ska bli mycket mycket skönt att gå och lägga mig med min fina nu. Godnatt.

skönlördag

Suck för det eviga regnandet. Varför liksom? Allt blir ju, nästan ickeundantagsvis (he?), så himla mycket jobbigare när det regnar. Usch och fy men jag håller humöret uppe ändå! För jag har inte varit bakis idag och ikväll väntar nya festligheter. Förmodligen kommer jag ha på mig min svartvitrutiga lilla klänning som jag hittade i en garderob när jag var hemma sist och som jag köpte i typ åttan och som jag inte har haft på mig på säkert minst sju år och som jag ändå fortfarande kan ha! Får se om jag låter det några centimeterlånga uppviket vara kvar eller om jag fegar och tar ner den. Med leggings funkar nog båda varianterna!

Nog om det. Idag har hittills varit en slappskön dag. Har legat i soffan och glott på tv, läst tidningar och vunnit över A i filmquiset i dagens aftonblad. Dessutom är det lördag så jag får äta godis (fast jag inte är särskilt sugen. Wohoo börjar beroendet ge vika!?). Det blev en Fazerkaka med insprängd Marianne - ni vet den där mintkolan? - väldig gott! Rekomenderas. Nu blir det ännu lite slött innan det är dags för uppfräschning.

Blöt fredagkväll (höhö)

Igårkväll gick vi en trappa upp för lite klasshäng i Johans lägenhet. Som är likadan som vår fast spegelvänd och med pelaren insprängd i väggen och klädkammaren som just.. klädkammare (och inte sovrum)!? Mycket märkligt. Efter att vi suttit där några timmar och lättat upp våra regntunga sinnen med vin och öl trotsade de modigaste av oss änglapinket (mitt hår gick från rakplattat till vågigt på två sekunder) och drog downtown till ett ganska öde Sticky Fingers. En trevlig kväll var det hursom.

På bilderna kan ni bland annat se insidan av en bok om Gårdas (stadsdelen vi bor i) historia (namnet Gårda kommer från lata bönder som inte orkade säga "gården"), när Per blandar det han kallade Sommardrink (Sevenup och vitt Castillo), fulposer och finposer.


Gull!

Hahaha. Ser så himla söt och fullifan ut på samma gång! Sjukt gulligt givetvis.

56091-205

Bild från blocket.se

Sött

Först nyss gick jag till fokus. Så nu kokar potatis. Att äta kokt potatis känns duktigt. Jag lyckades också knäcka piraten (tror jag) - och det var i ärlighetens namn inte så svårt - så nu ska jag kolla på The last kiss. Med Rachel Bilson och Zach Braff. Jag vet inte riktigt vad den handlar om men båda dessa är ju söta och det tror jag även att filmen är.

Deppigt?

Är det inte en halvdeppig dag idag? Jo jag tror nog att det är det. Pissväder, pissmage, pisspoker. Om man ska vara riktigt neggo. Jag ämnar i vilket fall som helst tillbringa den osminkad och jävlig i Anders oversizade svarta mysbyxor. Het som få, det förstår ni ju. Sen ska jag släpa mig till ICA på en regnigt uppfriskade promenad, för äta bör man. Ju. Har jag hört. Höjdpunkten blir förmodligen när (om) jag lyckas ladda hem en saggig men söt romantisk komedi som jag kan sitta och glo på. Kanske tar jag en bit eller två av kakan som jag bakade igår och vars glasyr har fastnat på plåten jag la på som lock. Jepp för så intelligent och klipsk är jag. Men det kanske är lika bra. Diet var det ju.
Sucksucksuck.
Somturär lever jag fortarande lite på det faktum att vi norpat åt oss en lägenhet i Stockholm. Jeho!
Jahajaha.
Kanske är det nu jag tar mig i kragen jag inte har och pallrar mig iväg till ICA Fokus (kanske världens bästa mataffär). För jag har inte ätit nån frulle och det börjar kurra så smått i magen. Jag ska käka mitt rätt nyvaknade begär Skärgårdssill till lunch (och förmodligen även middag). Det ska bli gott ändå.
Och så var det med det.



Yeah

Sådärja. Nu har vi blivit med lägenhet! Grymt skönt känns det. Gångavstånd både till CissiJohan&Baloo och Söder känns dessutom som en grym bonus. Nu ska jag och Sandra gå på stan. Kanske firar jag med en glass! Hejsvejs.

Hemma

Nu så, nu är jag hemma igen. Det känns mycket skönt måste jag säga. Att leva i en resväska är inte riktigt min grej. Och så är det himla skönt att sova i sin egen säng, kissa på (i kanske?) sin egen toa och så vidare.. Mm så himla bekväm är moi. De senaste fyra dagarna har jag blivit i det närmaste gödd. Känner mig fruktansvärt mätt och har säkert gått upp flera kilon. Så nu är det fan diet och en massa massa powerwalkar som gäller. Usch för att bli en tjockis. Det vill jag sannerligen inte. Men det var en trevlig tripp till Västerås och massa mat är ju inte alltid nödvändigtvis av ondo!

Lägenheten vi kollade på igår var riktigt mysig och utgjordes av 45 gräsligt välplanerade kvadratmetrar. Där skulle vi gott och väl kunna bo i knappa halvåret och i alla fall inte längta ihjäl oss efter slottet mittemot Ullevi. Besked får vi på torsdag tydligen och jag är försiktigt hoppfull. Annars är det bara att ta nya tag och svara på varenda stockholmslägenhetsannons på blocket...

Och till sist, en uppmaning till Vädergudarna : GE MIG SOL OCH VÄRME TACK!

Komigenvi!!!

Vi ska göra en liten liten roadtrip till Stockholm. Förhoppningsvis är vi, när vi kommer tillbaka igen, ett lägenhetsbekymmer i Stockholm fattigare. Så nu håller vi tummarna allihopa, eller hur.

Rolig dödslek

Vilka fullständiga idioter det finns. Men det är ingen mindre än min syster som är det interjvuade ögonvittnet.