Home sweet

Lördag, småland, AVKOPPLING. Försöka iaf. Och igår ringde ju det där samtalet jag väntat på i tre veckor och jag HÖRDE INTE! Men det löser sig nog ändå.

Nu ska vi åka till Vimmerby, värsta metropolen jag lovar.

Fullrulle

Busy day. Först några fler timmar än det var tänkt med Sandra på stan (good busy). Höll mig dock från att handla upp hela shoppingbudgeten första dan. Är så himla disciplinerad. Ehe. Men hittade en myströja iaf. Och smink! Efter stan tillbringade jag lagom många timmar (i ärlighetens namn) i skolan framför datorn och Vegas (not so good busy). Shit vad tiden dör när man redigerar! Vips så har det gått en timme. Stört. Moderepet börjar börja arta sig. Imorgon borde jag vara på plats tidigt. Japp.

Dagens bild; på sötSandra:


Touché

Jag tror det knappt men jag är ännu tröttare idag! Har legat i soffan och lekt säl sen jag kom hem vid halv 5. Vädret börjar bli bekvämt igen, det gör mig glad. Och vindstilla också! Ta i trä. Idag fick jag och A spela kärlekspar i Lousie och Emelis film om evig kärlek. Det var inte så svårt, kan ni tänka? Dessutom har jag varit mucho flitig idag. Gjort två intervjuer och typ två tredjedels enkät (trots att det senare är riktigt jävla pissigt - hata enkäter). Mycket duktigt av mig måste jag säga. Imorgon ska jag börja redigera! Har goda förhoppningar om att få det klart till fredag så vi kan dra till skogen då! Jippijej. Imorgon får vi (låna) pengar igen. Också jippijej. Jag och Sandra ska gå på stan och förmodligen bränna lite av den nyvunna rikedomen. Mitt Begär ligger nära till hands. Och en ny mascara. Och den grå a-linjeformade från H&M. Och ett l'oreal professionnel-hårspray som är grymt. Just det jag glömde nästan: mitt hår är inte tvättat idag. Har börjat med den där varannadaggrejen igen. Det är jobbigt, ja nästan plågsamt. Men de säger att det blir bättre med tiden så jag biter ihop.

Good day

Bortsett från den oförskämt påstridiga tröttheten, framför allt i mina ögon, har det varit en ovanligt lyckad måndag. Intervjupersoner är bokade så jag kommer få ihop mitt reportage. Förhoppningsvis till fredag så vi kan åka hem och fira Linnéa och ha en småländsk, skön långhelg sen. Andersälsklingen blev påringd av Hjärnkontoret, och han är grym och ska få platsen! Dessutom väntade det trevlig, rolig post (hur ofta händer det liksom?) när jag kom hem! Ett rosa kuvert, med min adress handskriven på, innehållande en cd som jag vunnit! Dessutom en elräkning på ynka 75 kr (dvs så gott som ingenting i sammanhanget) samt, och det här är det bästa, ett brev från Plusenergi där de skriver att jag ska få tillbaka över 1700 spänn! Iofs inte mer än rätt med tanke på hur dyra och många elräkningar jag betalat. Men ändå! Som skatteåterbäring fast utbetalad maj! Det är såklart frestande att shoppa upp denna oväntade extrabonus, men jag är rädd att den måste hjälpa till med maj månads hyra istället. Förrutom allt detta har jag ätit god mat (kyckling och broccoli i ädelostsås) och varit lika kär som vanligt! I mannen i mitt liv som förresten står och bakar en kaka till mig (okej oss då) i detta nu. Så sammantaget värsta bra måndagen!

Dagens:

Så här glada är vi när vi står i vårt lilla, men söta!, kök och lagar mat.

Gull.

Det är viktigt att kunna ta bilder på sig själv genom spegeln.

Min finfina byrå som varit mormors men nu bor på Åvägen.

Oh yeah. 1743 oväntade kronor till MIG.

Det började som en skakning på övre däck...

Har kollat på första delen av Titanic. Ni vet den där filmen som kom för typ 10 år sedan, handlar om en rätt stor båt som åker på ett rätt stort isberg. Blabla.. Hursomhelst första delen är ljus och glad och romantisk, sen börjar iskaoset och väsandet ("Jack, come back"). Inte lika kul. Så jag ska nog ta en macka och dricka oboy och gå och lägga mig sen. För imorgon ska vi vara i skolan klockan 9 (sharp!) och är vi inte det blir nog inte Karin så glad.

Begär

Förut när jag var på stan fick jag en ingivelse om vilket mitt nästa måsteköp är: en överknätlång, mjuk, kortärmad huvtröja med dragkedja. Förmodligen i grått. Ja ni vet vad jag pratar om. Så himla skön och mysig och snygg också. Vill ha! Var på monki där jag trodde att en sådan skulle kunna finnas men icke. Det var synd och jakten går vidare.

lördagkvällen

Jag blir trött av personer som bara vill nåt när de vill nåt.

Idag jobbade jag igen. Det var kaos. Eftersom jag har märkt att allt fler googlar på sig själva, sitt företagsnamn osv ska jag inte säga för mycket. Men kaos. Och jag blir trött och lite arg också. Rödvinsflaskan som kändes allt för liten igår visade sig fullt tillräcklig idag.

Jag blir förresten arg på mig själv också över att jag ger dom det de vill ha.

Ikväll har jag kollat på massa dålig tv och ätit lite men inte tillräckligt mycket choklad. Någon ringde från jobbet också och ville att jag skulle jobba imorgon också. Jag hade massa planer. En av dem är att använda mitt kreditkort och shoppa massa fina grejer till mig själv och min man. Men det är nog inte en plan jag kommmer sätta i verket. Jag är för förståndig för det.

Och jag är trött.

Jobb

Provjobbandet idag gick bra I guess. Jag blev väl kanske inte överstimulerad intellektuellt men det kanske man heller inte ska förvänta sig av ett extrakneg med huvudsakliga syftet att betala min hyra i sommar. På lördag testar jag igen och då hoppas jag att chefen pallrar sig dit så jag kan få svar på några av mina frågor! Imorgon väntar en ny jobbintervju (ketchupeffekt eller?), håll tummarna. Och nu är det snart sängdags.

Och så en dagens (som egentligen år gårdagens. Potato, potato.. Hmm vad bra det inte funkar i skrift. Nåväl):


Dagens



Kärlek på taket.


Nu ska jag och min underbara krypa ner under täcket. Lika underbart varje kväll att få somna tätt intill.

Disciplin på burk någon?

Så mycket att göra - så lite självdisciplin. Är den medfödd? Eller har den kanske krupit fram mer och mer de senaste åren... Ickesjälvdisciplinen. Om jag inte minns fel var den riktigt god och rent av blommande där i mellanstadieperioden någon gång. Jag essade varje prov, var bäst, smartats i klassen. Om inte minnet sviker mig helt. Varför använde jag slut på självdisciplinen när jag var 11 och egentligen, med framtidsglasögonen på, inte hade någon som helst användning för den? Som jag har nu. Hade haft. H som i hopplös. Är jag.

Och så här skriver
wikipedia om det åtråvärda, (ouppnåliga?):

Disciplin kan vidare beteckna en personlig egenskap. En disciplinerad person uppfyller sina åtaganden och handlar i enlighet med sin föreställning om var som är bäst att göra, även då ett sådant handlande medför ett obehag på kort sikt. Denna egenskap betraktas av många som en eftertraktansvärd dygd.

Äh, dygdighet är väl tråkigt anyway?

Dagens tre

Små och suddiga, SötMalin och jag.

Ullevi (också han suddig) efter kvällens (högljudda) match mellan IFK och AIK. (I egenskap av granne var jag typ där.)

Terapi.

Majblomster

Förut när jag var på stan köpte jag majblommor. Inte för att jag tycker det är fint eller att de vittnar om våren eller nåt sånt. Nejdå, utan av den enkla anledningen att de 10-11åriga pojkarna som sålde var så söta och bad så snällt. Samtidigt passade jag på att berätta för dem om när jag var liten och sålde så många majblommor att jag fick ta emot diplom av rektorn på nationaldagen och ställa mig på en träbänk och få applåder av hela Furulundsskolans mellanstadium. Jag hann inte dra hela historien och förmodligen lyssnade de inte på den korta versionen heller. Men glada blev de när jag köpte två små blå pappblommor i, är jag övertygad om, kass kvalitet för 20 spänn. Det kunde jag unna dem. Jag har alltid hatat att pracka på folk saker, knacka dörr och sånt. Hur kan det komma sig att jag hamnade på toptenlistan över Mariannelunds majblommeförsäljning 1994? Mycket märkligt.

Godmorgon

Idag är (förmid)dagen då jag verkligen måste börja researcha, boka, fixa. För i eftermiddag kommer Malin och på torsdag ska jag jobba (jobba - det var ett år sen sist) hela dan! Dessutom lät mannen på Lek&bushuset lätt desperat så jag kan nog mycket väl hamna där på fredag också (om jag känner mitt nuvarande bankkonto och speciellt det i maj rätt). Så boka boka boka, fixa fixa fixa alltså!

Det är ljuvligt skönt att sova till tio, eller efter, flera dagar i rad! Jag tar mig friheten, ynnar mig lyxen, fast jag kanske egenligen borde gå upp vid 8 trots de uteblivna lektionera. Men äh! Sovmorgon är alldeles för underbart för kunna att motstå numer.

De sura metereologerna sa att det skulle bli kallt idag men när jag vaknade sken solen och när jag öppnade fönstret kändes det inte svalare än igår eller förrgår vid den här tiden. Hoppas Helen (obs!uttalas engelskt) och Peter har fel. Det får nog bli klänning med leggins idag. En kompromiss.

Dagens tre

Du är så söt när du sover

Marsipanägg behöver ingen påsk

Love is in the air (always and ever)

Två gånger bra

Min kära vän Niclas ska gifta sig. GIFTA SIG! Rätt snart också. Hoppas inte det är hemligt? Förmodligen inte för nån som läser den här bloggen iaf. Hursomhelst, HUR KUL SOM HELST! Grattis storebror.

Och så har jag fått ett jobb idag tror jag. Ska dit på torsdag och se hur det känns. Lite spännande och framför allt behövligt!

Helgens sex


Glennpasta

Lördagsmiddag

Slottskogsmusik

  Ett (mitt) fönster med utsikt

  Systrar

  Shake me

Burn baby burn

Det är en underbar lördagmorgon. Jag borde gå ut och utnyttja den hänsynslöst. Allt har sin tid.

Jag har storslagna planer på att revolutionera min blogg! Eller: jag funderar på att kanske införa ett nytt, stående moment i min lilla blogg. Bara för att liksom. Ska testa min idé under dagen och sen återkomma. Daradadaaam!

Nu ska jag nog kanske gå ut och promenera, köra ett pilatespass, käka frulle, duscha, städa garderoben, ringa malin, ringa sandra, pussas, gå och lägga mig igen, stirra på tv:n, vandra upp på takterrassen, ringa och väcka cissi och göra henne sur, plocka ögonbrynen? Eller nåt helt annat.


Äntligen fredag

Fredagseftermiddagen är min favoritstund på hela veckan. Och nu är synopsit inskickat och jag tänker ta helg. Från telefonvakteri, från att kolla mailen två gånger i halvtimmen och från radiodokumentärlyssnande. Försöka mitt allra hårdaste iaf. I helgen ska min huvudsysselsättning bli att njuta av solen! Och jag tänker börja redan nu genom att sätta mig i fönstret och läsa boken jag köpte häromdagen. Ljuva fredag.

Glennfrossa

När vi var på Focus förut hade de provsmak på Glenn Strömbergs tomatsås. Glenn! Den var rätt god, och dessutom finns det Glennpasta och Glennolja. Bara lite dyrare än vanlig. Fab. Från och med nu (imorgon?) ska jag alltid ha Glennolja stående framme i mitt kök. Och just det, imorgon kommer Glenn himself till ICA Focus och signerar sina tomatsåsburkar! Mellan 13 och 18, missa inte.

Baka kaka

Jag tror jag ska baka en kaka. För det är ganska kul och väldigt gott. Och dessutom är jag bra på det. Att laga mat intresserar mig inte så mycket men baka goda kakor kan jag. Och det gäller ju att passa på medan jag fortfarande kan äta kakor utan att bli tjock. Och samtidigt ihärdigt blunda för att samma kakor förmodligen kommer göra mig till en fet 45-åring. (ta i trä)

Tillägg: Kom precis på att det är Grey's ikväll! Wiie. Det borde vara ett bra tv-program per kväll som man kan sitta och glo på och slappa till. Så är ju inte fallet. Igårkväll tänkte jag lägga mig i sängen och kolla på Christine, på femman, som jag tycker är ganska roligt. Men tack vare den jäkla hockeyn (jo jag gillar hockey egentligen men 7 matcher per finalomgång??) började det inte förrän halv elva (!) och trots tappra försöka att hålla ögonen öppna gick det bara inte. Jag lyckades slumra innan det började och när slutvinjetten gick på vaknade jag med ett ryck. Tre minuter senare sov jag som ett litet barn (gris?). Så är det att vara.. trött.

Nu, kaka.

Typ tisdag

Om jag var osugen på korruption (eller en föreläsning om det) innan dagens makt(?)föreläsning var det en ren omöjlighet efteråt. Istället gick jag och klippte mig, vilket var betydligt mer nödvändigt och givande! Så nu är de slitna topparna ett minne blott och luggen en bit kortare. Skönt!

Praktikhetsen är i full gång. Jag försöker ta det lugnt, det finns ändå inget mer jag kan göra för tillfället, men det kommer vara lite nervöst innan jag fått (!) en bra (!!) praktikplats. Ingen framgång på den fronten än så länge, men heller ingen förlust då ingen av de platser som har hört av sig har varit en sån som jag har sökt.

Promenad nu kanske (älskling?), och sen Pilates - vilket har visat sig vara en gnutta beroendeframkallande. Konstigt, men bra.

Hemma igen

Jag har varit i Italien och fångat vårens första fräknar, åkt slingervägar (illamåendes) och köpt en rosa väska med kära sköldpaddor på. Så mycket påskfirande blev det inte men Bologna, Florens (eller Firenze som de säger där nere) och Siena på tre dagar. Igår gick jag omkring i kjol och kortärmat och njöt. Idag hälsade ett snörengruskigt göteborg välkommen hem. En kontrast jag gärna hade varit utan. Men, Toscana är övervackert och väntan på den svenska sommaren känns lite lättare.


Bildbevis:


56091-76
56091-84
56091-8256091-80
56091-8556091-77
56091-78
56091-86
56091-89


Sne

Åh Gud, jag överlevde praktikbrevsinlämningen! Satt och knåpade till halv två i natt. Prestationsångest av aldrig skådat slag. Ungefär. Och nu är det bara det värsta kvar (att få en (bra) praktikplats).

Konstaterar med stort självömkande och rödkliande näsa att jag har blivit FUCKING JÄVLA POLLENALLERGISK! Så nu tvingas jag äta förslöande gröna (de ser ut så i plasten iaf) pollenpiller. Så kan det gå när man är en av 2 miljoner svenskar.

Sitter i skolan och lyssnar på dagens femte en timme långt självkör producerat av en klasskamrat. Imorgon är det min tur. Mitt program heter PMS, mer kan jag tyvärr inte avslöja.

Och efter denna uttömmande blogg ska jag återgå till att lyssna med ett halvt öra och diskret klia mig i näsan.