Så säg det i bilder... och några ord.

Här kommer en liten bildkavalkad, så får ni ett hum om hur min senaste vecka sett ut. Enjoy!



1. Väldigt skönt och bra att osminkad och mysklädd klä granen till tonerna av Jul, jul strålande jul och andra klassiker!
2. Mikkelbebis och gudmor!
3. Grodstyle är bäst!
4. Medan vi väntade på tomten spelades det nintendo wii - daddy dj är en fena på tennis! Alex i förgrunden ser beundrande på?
5. Mys! Givetvis hade jag min finaste klänning, från Pepe jeans, på julafton!
6. Tomten var där och delade ut paket till bland annat Jonathan...
7. ...men sen fick Cis och Nea ta över.
8. Av mig och A fick Linnéa den här tyllkjolen! Skulle vilja ha en själv. En 170 kan jag nog klämma ner mig i, hmmm...
9. Matte älskar Mikkel.


Brunett

Skulle vilja bildblogga, men har inte orkat rota fram någon usb-sladd här i västerås. Får göra det snart. En vecka i småland gick väldigt fort, men jag är otroligt glad över vilken rolig, mysig och fin jul jag fick med hela familjen! Underbart. Har även fått väldigt många fina klappar, roligt såklart.

Jag vågade förresten mig på en toning. Garnier Nutrisse tror jag, i färgen mörkblond. Testade först på en rätt tjock slinga i underhåret för att se hur det blev. Vågade dra slutsatsen att det i alla fall inte blev missfärgat och körde i färgen i hela håret. Efter att den verkat sina tio minuter (smidigt med så kort verkningstid!) var jag spänd på att få torka håret och se resultatet... Vilket blev kanon (haha klämkäckt ord jag vet)! Men faktiskt. Jämn färg, men fortfarande så att mina slingor skiftar igenom. Snarare än "mörkblond" tycker jag att det blev varm (inte röd!) (ljus)brun färg. Håret blev glansigt och utväxten är borta. Allt detta för typ 80 kronor! Jag kommer definitivt att dra ner på mina frisörslingningar och "hemmatona" håret mellan varven istället. Bild kommer när jag letat fram den där sladden.

So this is christmas

Julafton kom och gick. Mycket fin och trevlig var den! Och nu fortsätter julen... I dag tänker jag nog käka en hel del av vårt hemmagjorda julgodis. GOD JUL PÅ ER!


Mikkel och Baloo hälsar god jul!!

ett inlägg om vädret

Jag tyckte att det var jäkligt kallt i Göteborg med sisådär 8 minusgrader. Men här i mörkaste småland var det frusetsnorinäsankallt igår. 18 minus igårkväll! Helt sjukt. Men jag gillar det i och för sig på nåt sätt, det är mysigt. Och snön! Kan knappt tro att det faktiskt kommer bli en vit jul. Nu är det ju förvisso bara ett par minusgrader, men det snöar! Som bara den. Älskar det.

I dag har vi lyssnat på julmusik och gjort julgodis, och nu är det nog snart dags att klä granen. Försöker fånga så mycket julstämning och -känslor det bara går. Heja heja heja!

Just nu tänker jag mest på:

*att jag borde packa, blir lätt stressad av att höra Anders riva i garderoberna i sovrummet. Ska vara borta ett rätt länge nu, men har väldigt begränsat packningsutrymme (en liten valp tar större plats än man kan tro, ha ha). Och jag gillar ju att ha med mycket kläder, så jag kan välja och vraka och inte behöver ha på mig samma hela tiden... Problem. Men äh! Det löser sig ju.

*och att jag stör mig på att mina händer blir så himla, himla torra när det är kallt ute. Hej hej smärtsamma små sprickor på knogarna. Jag smörjer och smörjer med handkräm, men det verkar inte hjälpa så mycket. Barnängens babyolja brukar dock mjuka upp det. Bra va!!

Förresten, vågar man färga håret hemma när man har min hårfärg: dvs. blonda, guldiga och kopparslingor? Mitt hår känns så tråkigt och jag har inte hunnit gå till frisören och kommer inte hinna det på ytterligare några (?) veckor. Någon som har erfarenhet av detta? Jag tänker en mörkblond/ljusbrun toning.

Com hem psychic medium

Nyss hände nåt smålustigt. Internet har legat nere hela dagen och även telefonen (tror jag). Hade precis orkat leta fram en comhem-broschyr med deras telefonnummer, ringt upp, tryckt mig fram till support och hamnat i telefonkö. Tänkte att det kanske är bäst att testa en sista gång innan jag kommer fram. Och då funkade det! Nästan som att någon på Com hem visste att jag skulle ringa och tänkte: "åh nej, nu kommer en grinig bitch som brukar ha problem med oss ringa, vi får väl knäppa på hennes internet igen då". Nästan så. Det var ju bra i alla fall. Men jag hatar fortfarande Com hem, haha.

Jul jul, strålande...

Jag fick lite dåligt samvete gentemot mig själv och vårt hem när jag skrev att vi tagit fram smaklöst pynt. Inte bara! Den där slingan är egentligen undantaget, om jag tänker efter. Till exempel har Anders, upptäckte jag igår, massor av rara tomtar som är utplacerade lite överallt. Och så här fint är det i vardagsrumsfönstret. Den stora tomten fick vi av Anders föräldrar förra året och jag älskar den - så fin!


Den runda, grönaktiga lampan står utanför på gården. Ser lite skumt ut.
I övrigt; mysigt va?

Tisdag, onsdag

I går hade jag och M en rätt hektiskt dag, i alla fall sett ur små valpögon. På förmiddagen tog vi spåvagnen till stan och mitt jobb för att hälsa på - där pep tanterna och gubbarna (mest tanterna) och lade sig ner på golvet för att leka med och klappa Mikkel. Märkligt, men rätt kul. Mikkel tyckte det var topp att få massa uppmärksamhet och kärlek, mindre kul var det när matte var tvungen att jobba en liten stund och han skulle sitta still (?) och göra inget (??) ett tag. Efter nån halvtimme somnade han, men då var det dags att åka.

Det var skönt att komma hem efter den lilla utflykten. Sedan hann vi sova/städa lite (gissa vem som gjorde vad...?) innan Malin kom förbi en sväng. Hon är i slutspurten på sin sista uppsats - dvs. har häcken full. Jag är inte avundsjuk, men ändå lite. På själva plugget men mest på studentlivet tror jag.

Anyway. Lite senare på kvällen var det dags för ännu ett besök, den här gången av Niclas. Vi drack te och han berättade en smått osannolik historia om när han såg barcelona-real madrid för ett par helger sedan. Sjuk, och ett råd: KÖP ALDRIG NÅGONTING VIA EUROTEAM.

Innan Niclas kom hann jag och A julpynta vårt hem med lagom smaklöst pynt, som sig bör. Blev ingen gran i år heller, för: 1) känns knappt lönt när vi är borta så mycket runt jul. 2) Mikkel skulle förmodligen se det som sitt personliga mellanmål/kissträd. 3) Det skulle bli ÄNNU skitigare här inne. Men nästa år! Nästa år hoppas jag på en gran - och då bor vi förhoppningsvis i en större lägenhet också. Vi fick förresten erbjudanden om en annan, större lägenhet, men det får vi nog ta i ett annat inlägg.


Haha kolla ljusslingan på väggen! Inte den snyggaste direkt
men skapar allt lite julstämning.


Hej hej. Mikkkel ser så stor ut! Är han så stor redan...?


Och så en bonusbild på när vårt lilla ljushuvud skulle få tag i en
godisbit i tunnan. Nej, vi mobbar inte vår hund - vi utmanar hans intellekt!

valp valp valp

I går fick vi sova till tjugo över åtta och i dag till åtta. Känns som en seger! Och i dag har Mikkel ännu varken kissat eller bajsat inomhus (ta i trä!!!). Oj så gott jag hade sovit efter en dag utan inomhustoabesök. Ropar dock inte hej än.

Här kommer några bilder, som bland andra
Cissi har efterfrågat. Snart får du uppleva honom live!

Förresten, så många leenden som jag fått de senaste två veckorna har jag inte fått på.. de senaste två månaderna. Minst! Undra om de kan ha med en viss nallebjörn att göra. Det krävs visst en gullig valp för att människor ska tina upp och inte se så jävla sura ut.










I dag har jag lite svårt för:

de som kallar vad de tycker är söta/snygga/fina killar för ögongodis
de som köper "årets julklapp", spikmattan, till någon i julklapp

I övrigt har jag nu en overkligt lång "ledighet" framför mig då jag ska vara hemma och mysa med min valp, försöka få honom rumsren och väluppfostrad, fira jul med NÄRA och KÄRA, gosa med min älskade pojkvän. Och även  försöka se en del på film och läsa några böcker, men det är inget jag räknar med.

Och så är det det här med julklappar. Det jag inte skickar efter nånstans ifrån (börjar bli för sent?) tänker jag handla på en förmiddag. Samtliga. Bra plan va?

Stolt och hönsig matte

Jag blev så glad att jag nästan grät för en stund sen när Mikkel åt upp sin mat med god aptit. Han har nämligen ätit dåligt sedan igår kväll (i vanliga fall äter han nästan alltid upp maten direkt). Dessutom var han och vaccinerades i dag och har tydligen (jag jobbar ju - Anders är hemma) varit jättetrött och sovit nästan hela dagen. En trött valp som inte äter gör mig orolig. Oproportionerligt orolig kan tyckas, jag är en riktig hönsmatte. Undrar just hur det skulle bli om jag skaffade barn?

Aja. Nu är Mikkel i alla fall pigg igen (leker gladeligen snurraruntleken med husse) och han slukade alltså sin mat som han fick för en stund sen. Glad och mätt hund = glad matte.

Veterinärbesöket gick förresten jättebra! Han var jättecool när vi åkte buss som var fylld med massa ungar och när veterinären klämde på honom och han fick sprutan i nacken sa han inte ett pip. Duktig är han Mikkel Blåbär!



Tagen vid ett tidigare tillfälle när han drack.. om ni undrade ;)

Paris dans mon coeur

En plötslig och väldigt stor längtan efter Paris kom över mig. Jag har i och för sig haft en kronisk saknad efter denna stan ända sedan jag var där för 1,5 år (!!) sedan. Jag undrar just när får återvända dit. Snarare än 1,5 år, får vi hoppas. Det är någonting med känslan i den staden som passade mig så himla bra.

Nähepp. Nu får jag sluta dagdrömma. En kopp kaffe känns mycket nödvändig just nu.

livet som matte

Jag är trött och sliten. Det är underbart med en liten valp men också skitjobbigt. Passa passa passa – gå ut en gång i timmen – avvärja dumheter (dvs. att bita på händer, skåpsluckor, lister, bucklor i golvet….) Allt detta hela tiden (förutom när han sover –vilket han lyckligtvis gör rätt mycket). Men samtidigt som jag blir trött kan jag inte låta bli att skratta åt hans små egenheter. Han har sinne för humor, vår lilla kille. Det stämmer verkligen vad de säger om finska lapphundar: Smarta och roliga. Och fantastiskt snygga. Hörde jag; sådan matte sådan hund…?

Anyway. Mikkel sover fantastiskt bra på nätterna – gör inte så mycket väsen av sig och kissar eller bajsar inte (ta i trä!) I natt var det dock oroligt. Han fick första avmaskningsdosen igårkväll och hans lilla mage tålde inte det starka medlet. Kvällsmaten kom upp igen. Vi ringde veterinären som han ska vaccineras hos på måndag. Hon tyckte att vi skulle vänta någon vecka med avmaskningen och sedan ta ett mildare medel. Det kändes skönt att höra.

Ja, det finns hur mycket som helst att skriva. Trots att jag är överjordiskt trött varje morgon försvinner allt det när världens sötaste lilla valp hoppar upp i sängen, gosar in sig och på alla sätt utom med ord talar om att han älskar sin matte och husse.