Jag är en miljonär

Detta är helt klart dagens guldklimp i mailskörden.


Very loud

En fråga som bubblar upp såhär på eftermiddagskvisten: Hur kommer det sig att loudspeakers aldrig stänger dörren om sig när de talar (skriker) i telefon, utan istället tvingar oss i rummen runtomkring att göra det? Kan detta faktum möjilgtvis ligga i loudspeakerns natur och personlighet?

Aj.

Som relativt nyanställd kan man inte säga till en äldre kollega att helt enkelt hålla käften, va?


Ont i huvudet.

Nåt iaf

Katastrofdålig på att blogga ju, som vanligt, fast jag vill, som vanligt. Men den senaste tiden olust till att blogga har i och för sig haft sina tydliga förklaringar. När de runt omkring mig mår dåligt påverkas jag också av det.

Hursomhelst:
Igår tränade jag och det var faktiskt skönt. Kanske får bli en vana i vår med.
Jag jobbar numer heltid. Det är, well som det är, det är ju alltid roligare att vara ledig liksom. Men det kommer  kännas grymt bra när den första, feta (allt är ju relativt, jämfört med studiemedel är den det), lönen rullar in på kontot.
Trivs som fisken i vår numer varma lägenhet och har blivit lite tokig i att köpa grejer till den som piffar och myser till det. Det är faktiskt riktigt piffigt och mysigt hemma hos oss nu, tycker jag själv. Har till och med börjar vänja mig vid det orangeblommiga kaklet, som enligt både min och anders mamma är "modernt", "trendigt" och "retro". Retro kan jag skriva under på i alla fall. Men mammor kanske har bättre koll på kökskakel än jag har.
Nu är det dags för lunch. Har med matlådor typ varje dag, vilket är bra för då har jag råd att köpa mer heminredning. Woho!?

Dagens bästa: att jag ska träffa Sandra i dag!

Ja, nej, ja, ne...

Oh nej, Killers är bokade till Hultsfred, läste jag i morse (sjukt det där att säga "i morse" när klockan är tjugo över åtta). Jag vill verkligen se The Killers men jag är numer för bekväm (gammal?) för att kräla omkring i lera. Tror jag i alla fall, det var ju faktiskt ett tag sen jag provade. Endagarsbiljett, bitte? För några år sedan tyckte jag det var asdrygt att ha föräldrarhemmet, och således mitt hem, två mil från Hultan. Nu är det kankse inte så dumt ändå.  

Helgkrasch

Datorna kraschade precis på jobbet. Jag har väl inget annat val än att dra här ifrån och ta HELG. Woho! See ya i den underbara, inte nödvändigtvis berusade, helgdimman.

Lyxigt

Nu ska jag gå och unna mig ett gympapass med en riktig tyranntant. Ibland måste man ju faktiskt få lyxa till det.

Jag hatar januari men det här blogginlägget handlar inte om det, så mycket.

Jag är för lat för att skriva blogginlägg. Jag tänker blogginlägg ibland, de senaste dagarna har de haft rubriken Jävla januari (fan vilken enda lång, jävla baksmälla denna månad är), men orkar aldrig skriva ner dem. Det är synd för jag gillar ju faktiskt att blogga. Bara massa (eller lite) lättflytande ord som kommer från någonstans i kroppen (olika del beroende på vilket slags inlägg det är) och sedan forslar över tangenterna utan någon närmare eftertanke. Det är skönt. Men, ack (och ve?), jag är för lat.

Var dock och tränade i dag. Eller halvtränade för det var inte så kul på det trånga, kvava, illaluktande gymet. Så det blev en stund på bandet. Men hey, den senaste månaden har jag ju knappt kommit ut på promenader så jag är nöjd.

I morgon måste jag vara otäckt tidigt på jobbet så nu ska jag krypa ner i sängen med min snyggis (right, cissi? höhö) och två tidningar jag glömt avbeställa efter "provprenumerationen" och därmed fått hem i brevlådan.

 

Bada

Jag måste komma igång med träningen igen. För välbefinnandet, för orken, för fastheten, ja ni vet allt det där. Slutade nån gång i december på grund av akut tidsbrist. Men nu har jag bestämt mig för att istället som något jobbigt, försöka se det som en lyx jag unnar mig. Haha. Det lät väl bra. Men jag ska, inte som en nyårslöfte eller något sådant (nyårslova aldrig om träning!), utan för att det är en bra grej.

Men ikväll ska jag nog badinviga vårt kar. Skrubba det tio gånger först och sedan sjunka ner. Massa skum och så ska jag läsa i badet, trots att det egentligen inte funkar så bra att läsa i badkar. Så får det bli. Jag måste försöka skaka av mig den rätt beska januarikänsla som drabbat mig. Ett varmt bad bör vara en liten bit på väg.

bay bay tjugohundraåtta

Nu är jag tillbaka i göteborg. Även här är det jävligt kallt, man är ju liksom inte van. Önskar att jag hade en backe full med snö, en pulka och ett par knoddar tillgängliga. Men det har jag ju inte. Istället en fan så kall lägenhet. När vi kom in visade termotern 14,8 grader. Vid fönstret iofs, men ändå. Mitt i rummen är det kanske 17,5. Inte okej, och vi luftade till och med elementen i dag (hjälpte inte), vad gör man då? Ringer den vresige vaktmästaren?

Orkar inte med nån riktig nyårslista, men här kommer en snabb och spontan:

Årets bästa: Parisresan (rolig, god, mysig, pussar, kärlek, underbart väder, Versaille!, marais, shopping, härligt (så här i efterhand får de ju ett nostalgiskt skimmer) ömma fotsulor, en allmänt underbar och perfekt tillvaro).
De underbara sommardagar vi bjöds på under en period i somras. Under två av  dem hade jag mina (väldigt lyckade) 25-årsfester. Under några andra låg jag på en sandstrand och badade i ljummet hav. I Sverige!
Sen var det ju såklart bra att jag fick ett grymt jobb att vi flyttade till en "riktig" lägenhet.
Och sist, men viktigast, Anders, min familj och vänner. Utan er skulle ju inget vara kul.

Årets sämsta: Vet inte riktigt. Eller jo förresten, att jag inte skaffade en vovve. Men under 2009, då jäklar.

Årets låt: Vy från ett luftslott.

Årets film: Låt den rätte komma in, på gott och ont. Årets filmbesvikelse var SATC-filmen.

Bäst tv (ja, viktig kategori): Gossip girl (härligt dekadent, och chuck&blair är ju faktiskt bara sååå fina ihop), Brothers&Sisters och gamla Greysan kan man alltid lita på.

Årets spya: TV4. Vilken hemsk jävla tv-kanal. På så många sätt.

Ehm, nu tröt inspirationen. Nöjer mig där då.

Hit me hard, 2009.


2:a

Yes, årets första dag överlevdes. Inte så märkvärdigt kanske, det var ju livets, vadå, miljonte dag? Jag brukar aldrig ha några problem att hitta stämningen på nyårsafton. Men i år (förra året menar jag ju, höhö) kändes det mest som en jävligt kall lördag. Trevlig och extremt god middag med ciss och johan och därefter en ganska stel fest på söder. En snubbe som visst kommit rätt långt i idol var där. Efter tolvslaget satte han sig vid flygeln (!) och så skulle alla sjunga Happy new year (!!). Jag fick grava frikyrkovibbar och typ dog. Men som tur var gick det över rätt fort och jag kunde fortsätta klunka i mig champagne sen. OCH. Huset vi var i, fan vad underbart det var. En röd "stuga" med vita knutar mitt på Folkungagatan. Hade det varit mitt hus hade jag jobbat, ätit, levt hemma. Jämt. Idag blir det lite (fönster?)shopping på södermalm. Jag saknar inte att bo i Stockholm (tack vare tunnelbanan ensam! och det handlar inte om att stockholm är så "stort", Paris tunnelbana till exempel fugnerar ju prima!) men shoppingen på söder är fin.

Idag har förresten min mamma och pappa varit gifta i en herrans massa år. Grattis på bröllopsdagen kära föräldrar!