So this is christmas...!

Julafton bjöd på mat, klappar, godis, kalle, mat och mys precis som sig bör. Är toppentoppenglad och nöjd. Imorgon kommer kanske värsta feta juluppdateringen - om ni har tur.

Och ja just det. God jul.

Typ en vecka och två dar till jul

Uppsatsen är färdig! Eller i alla fall inlämnad. Efter midnatt nån gång damp den ner, plastficksbeklädd, i Majkens brevlåda. Detta efter att vi igår hade varit i skolan från klockan tio på morgonen till  halv ett. På natten. Det blir.. blygsamma 14 och en halv timme. Uppskattningen vid 16 om att "vi har kanske tre timmar kvar. Max" visade sig vara en aning, eh, optimistisk. Och att vissa av diagrammen var oläsbara när vi skrev ut dom vid 23-snåret, och därför var tvugna att göras om, IGEN, vara bara ett mindre bakslag. Så. Om ni känner för att läsa en otroligt intressant, 38 sidor plus bilaga lång,  uppsats vid namn "Ett klimat i förändring - en kvantitativ innehållsanalys av fyra dagstidningar 1992-2006" är det bara att kontakta mig! Jag förväntar mig en folkstorm.

Och nu. Nu är det näästan jullov. Bara en liten opponering på förhoppningsvis tisdag, men kanske onsdag, och sen åker jag HEM! Hem till prinskorv och neverending godis (som man äter utan ångest, för på julen får man) och till julmust morgonmiddagkväll och dadlar som ingen äter. Och det bästa är att jag tar min älskling med mig. Underbart mysigt skönt ska det bli att få fira jul med honom.

Idag, den första dagen utan plugg på jag minns inte när, ska jag handla julklappar. Alla julklappar. Förhoppningsvis. Lycka till med det, Carro, en dryg vecka före jul. Men jag kommer trängas med ett leende på läparna.

Uppsatsen är klaaaar.

Skitblogg

Skitblogg! Känns lite jobbigt att det står hoppfupp i det förra inlägget och jag inte kan rätta till det pga denna SKITBLOGG!

Önskningar

Uppsatsen börjar (faktiskt) arta sig. Idag blev vi typ klara med den uttömliga, djupa och väldigt välförankrade analysen också. Så nu är det korrläsning, diagramputsning och ett litet abstract kvar. Är en smula orolig över att det inte är mer stressigt. Borde det inte vara det, så här tre dagar innan inlämning?

Och så fort den är inlämnad ska/vill jag: köpa alla julklappar (förrutom de som har fixats för att en eller annan familjemedlem har ring och frågat om jag vill vara med på deras julklapp till en annan familjemedlem. Smidigt, by the way!), byta julklappar och julmysa med Sandra och Matias, bli lite full med klassen, besöka julliseberg och gärna gärna se moneybrother på nef.

Och så vill jag, snälla snälla snälla, ha snö i småland i jul! Efter att ha gjort en b-uppsats om klimatförändringar blir man ju inte direkt mer hoppfuLL (haha!). Men hoppas gör jag.

Nerd

Versen till Downtown Train med Moneybrother är väldigt fin. Lyssna.

Helgen har varit all about plugg och poker. Jävligt nördigt. Och jävligt nördigt att vi faktiskt var uppe och såg när Fuglesang äääntligen (eller nåt) blev uppskjuten i rymden bara för att vi spelade en pokerturnering till klockan kvart över två på natten. Vi kom sexa av typ 4000 spelare förresten. But still, jävligt nördigt.

Halvolyckad fredagkväll

Det är inte så himla kul att plugga en fredagkväll. Jag gör det nästan aldrig, hur många hundra, tusen sidor jag än har kvar att läsa till tentan på måndag. Av någon slags princip tror jag. Men ikväll gör jag det visst. Pluggar. Skriver på vår uppsats som inte verkar bli så jävla bra. Tyvärr. Jag har inte riktigt gett upp hoppet om den än men det känns lite.. tunt. Och till råga på allt var jag fröken duktig och köpte paprika och gurka och morötter att dippa istället för den jävligt stora godispåse jag egentligen ville ha. Fan för stark karaktär. Jag vill ha choklad.

Sjunde

Sjunde i månaden är bra. Idag är det sju månader. Och nästa sjunde.. då är skollådan ett (kärt) minne blott.

Jag har känt ett smygande kill i halsen och en tunghet i huvudet idag och för en stund sen infann sig den otäcka känslan av att jag håller på att bli sjuk (TA I EN STOR JÄVLA EK). Det händer ju liksom inte nu med uppsats som ska, jag faktiskt nästan MÅSTE, in om sisådär åtta dagar.  Ifall det otänkbara ändå skulle hända köper jag tre askar ipren och lever på  dom en vecka. No problems alltså.

Har laddat ner Moneybrothers nya coversmenpåsvenskaplatta (Pengabrorsan är ett sjukt töntigt namn på den by the way). Och jag håller inte med dom (och dom verkar vara några stycken) som påstår att det låter som Lars Winnerbäck. De som säger det kanske bara har haft  den, eh, goda (?) smaken att inte lyssnat alltför mycket på Herr Winnerbäck och därför inte riktigt vet vad de jämför med? Hursomhelst, att säga att Anders W låter som mystrubadurLasse bara för att han sjunger på svenska  är inte riktigt rätt. Eller rättvist. Snarare Springsteen på svenska - om man nödvändigtvis måste jämföra med någon. Jag föredrar Pengabrorsan, förlåt Moneybrother på engelska, men några spår är finfina, till exempel slitahjärtaturkroppenvackra Bara ett fån gör så mot sig själv.

Min man skalar potatis. Jag borde typ hjälpa till med maten och.. röra ner pulversås i crème fraiche. Fast jag är nästansjuk och jävligt mycket som en kille about it.

Fan. Pulvret är redan nedrört.

STOR SUCK

Jag är sjukt, galet trött på att läsa alldeles för låååånga ledare i DN om växthuseffekten och kärnkraftens vara eller icke vara. Dessutom håller jag på att få musarm! Kom och ta mig långt härifrån... (För att citara en gammal schlagerklassiker).
Men snart så.. snart! slipper jag detta, wieee.

Påste vs löste i påse

Jag funderar lite på det där med löste i påse. Löste i påse. Få se nu... Den automatiska frågan är ju vad det är för skillnad mellan påste och löste i påse. Är det senare verkligen löst te om det ligger i en påse?  Eller är påste i själva verket också löste i en påse? Jag får inte riktigt ihop det. Men givetvis har jag gått på reklamen och dricker numer mest löste i.. påse.

Och så min helg i bilder.

56091-5456091-5356091-5756091-5556091-5956091-5656091-5856091-60

Massa

Det är decemberfredagmorgon, jag inser att mitt hår iaf börjarblilångt och jag kommer förmodligen bli lite full ikväll. Kunde vara värre.

Ett sms klockan 7.59 väckte mig (men det gör inget =)) och sen kunde jag inte somna om för hjärnan började processa alla grejer som måste fixas och bli klart och klaffa och snart är det jul... Men en sak i tag och stressa inte upp sig och tänk på måålet så blir det bra. Jadå!

Igår besöktes den nya hypade (?) biografen för första gången och well jag är väl inte sjukt imponerad men filmen vi såg var bra. Little miss sunshine. Handlade om en medelålders Proustforskare som var deprimerad över sitt misslyckade självmordförsök, en liten flicka som ville bli skönhetsmiss och en tonårskille som bara läste Nietzsche och inte sagt ett pip på nio månader. Och trots de något vid första anblicken deprimerande (?) karaktärerna var den rolig och varm och rörande och full av hopp. Ta någon hårt i handen och gå och se.

Och till sist. Om jag trodde att kodning gjorde mig småknäpp i huvudet skulle jag inte gett mig på stansning. (är det så ordet ser ut?)... Efter två blad var både jag och min hjärna mättad och iaf tillfälligt förstörd. Min uppsatspartner får ta hand om den delen i fortsättningen. Han är ändå mycket bättre på siffror.