Vardagslyx

Denna förmiddag jobbar jag hemifrån. Det är lite lyxigt. Jag kunde sova till kvart över åtta, äta frukost i lugn och ro och låter håret självtorka medan jag sitter i myskläder och skriver ut en intervju. Det bör inte bli en vana, utan en förmån jag unnar mig någong gång ibland. En dåochdå-släng av den hett åtråvärda vardagslyxen.

I övrigt går tillvaron mest ut på att längta efter den stundande semestern (kan ju inte skriva ut exakt tidpunkt ifall någon av mina 17 läsare, eller hur många det nu är, får för sig att göra inbrott i mitt hem!). Tur är att Anders kommer få penicillin i eftermiddag (!) och bli jättefrisk redan morgon! (!!) Skitbra!

Shoe shopping

Nu är det gjort! Jag har köpt mina första (utomhus-)jogginskor sedan jag var tvungen att göra det till gympan i skolan. I går morse var det invigning för "nya" Intersport-butiken i nordstan och snål som jag är (vissa skulle kalla det smart, det är ju bra mycket roligare att lägga pengar på ett par snygga skor än ett par skitfula träningsskor) åkte jag dit för att försöka roffa åt mig ett par skor till superdupigt kampanjpris. Det var en fåfång idé. Tänk Ullared upphöjt till tio. Rea och kampanjpriser gör människor till monster, och min misantropi frodades än mer.


Hursomhelst återvände jag till butiken efter jobbet - då var det faktiskt lite lugnare där. Med stöd och peppning från Alex kom jag till slut hem med ett par vita och lila (fina färger i alla fall) som jag fick till ett åtminstone hyfsat (tror jag) pris. Så, nu ska det springas; på morgonen innan jobbet, på kvällen, på helgerna (som egentligen är heliga och icke skall ägnas åt träning). Ojojoj, vad det ska springas.


Blä för vardag igen

Jag har haft en väldigt skön påsk fylld med bland annat mys, brännboll (!) och massa rödvin. Dessvärre gör en skön långhelg att jobbet känns rätt sunkigt att gå till. Var äckligt trött i morse och väldigt opepp, så när jag insåg att vi glömde köpa mjölk och jag varken kunde äta min gröt (!) eller dricka kaffe (!!) var jag mycket nära att krypa långt under täcket igen. Hade det inte varit för en inbokad intervju hade jag nog gjort det, lite omoralisk är jag men inte tillräckligt tydligen.

Provade ungefär tusen par joggingskor på lunchen (har insett att det nog är dumt att springa i converse), men blev så trött att jag inte köpte några. Kanske senare.

Hårresande dröm

I natt, eller i morse, drömde jag att jag skulle klippa mig. Frisören jag gick till visade sig vara Hotspot. Hon var inte klar med föregående kund och bad mig "börja själv" tills hon var klar. Det tedde sig för mig helt logiskt, så jag inledde den teknik Hotspot instruerade mig i, nämligen att: klippa bort håret från huvudet, lägga det framför mig och klippa av till lämplig längd. När jag hade gjort det kom Hotspot och satte dit håret igen. Det blev inte så bra. För, jag hade klippt mycket mer än tänkt på längden samt fixat en ful, kort och tjock lugg till mig själv! Jag minns att jag, trots lama "det är bara hår, det växer snart ut" både från mig själv och Hotspot, var smått förtvivlad över förlusten av mitt surt utsparade hår. Sen ringde väckarklockan.


Marley & Me

I går kväll såg jag Marley & Me. Den var rätt dålig, men för mig - som har haft världens bästa, finaste hund i min familj och tvingats ta farväl av honom - var filmen upprivande. Skulle alltså inte rekommendera någon att se denna film, men en sak kunde jag i alla fall fastslå efter att ha sett Marley & Me: Det är verkligen dags för hund. Snarare förr än senare.

Ps. En annan film jag såg i helgen, och som jag tvärtom kan rekommendera, är Rachel getting married. Förutom några onödigt långa "dansscener" tyckte jag verkligen om den. Och Anne Hathaway var så bra att man glömde att det var hon, om man nu får säga något så osnällt.


Jag lever i sås

Jag är sjuuk. Eller idag bara lite jämfört med hur dåligt jag mådde igår, för då var det piss. Kändes som jag hade 40 graders feber, att jag levde i sås, som Olle Ljungström skulle sagt (och har sagt). I dag är jag bara superduperdunderförkyld. Och väldigt trött och seg.. Vilket betyder att jag kanske ska pallra mig till Ullared  i morgon ändå! Förmodligen kommer jag vara helt slut efteråt - och under - men det kan det ju va värt. Får tänka på alla aluminiumfoliepaket och family fresh-flarror jag ska fynda!

Nepp måste snyta ut lite härligt snor nu! Trevlig helg.

Det är på.. riktig

Herregud! Alejandro Fuentes Bergström (känd från det i övrigt rätt menlösa tv-programmet Popcirkus) jobbar här. Minus apgrejen är det på pricken. Så om jag bara lyssnar utan att se, ja då är Alejandro här. 


Vårkänslor part II

Nu är den på plats igen; "vårförkylningen". Varje år runt den här tiden blir jag snuvig och hängig (för ett par år sedan, när det var som allra jävligast, läste jag radiokurs i skolan och behövde ensam flåsa fram ett timslångt "radioprogram" - på grund av nästäppan, det var inte en dirty radioshow. Det lät inte så jäkla bra kan jag säga, men var helt okej ändå för stämningen i kursen var väldigt.. gosig), och varje år är jag osäker på om det är allergi eller förkylning. Det verkar ju något märkligt att en förkylning kommer vid samma tidpunkt år efter år, men samtidigt brukar allergi-/förkylningssymptomen gå över efter några veckor, och det är väl inte direkt så att det slutar blomma i maj? Nä.


Min senaste teori är jag är allergisk mot något som börjar växa nu och som har blommat över några veckor senare. Kan det vara så? Hörde jag ett "men gå till läkaren och gör ett sånt där pricktest"? Ja, jo, det kan man ju göra.. men träffa läkare i onödan? Njae. Jag pillar i mig allergitabletter ett par veckor och hoppas på att den där extremt aggressiva växtligheten får ett ovanligt kort liv i år.